Afaceriştii din spitale au fost terfeliţi


Ştiţi noua afacere cu televizoare din spitalele din România?

Pun pariu că afaceriştii de la Sotar Ro, Invertia sau alte firme clujene au zis că încheie peste noapte contracte fără licitaţie cu spitalele din ţară, vor monta nişte televizoare în saloane şi timp de 5 ani vor câştiga bani frumuşei de pe urma bolnavilor care vor să se uite la tv… contra cost. Probabil şi-au calculat afacerea de genul ăsta: un televizor costă 800 lei, într-un salon pacienţii vor cumpăra cel puţin 20 de zile/lună acces la tv x 10 lei/12 ore = minim 200 lei/lună/salon x 50 saloane într-un spital = 10.000 lei/lună garantat. Investiţia se recuperează în 5 luni iar restul de 55 de luni din contract sunt profit sigur pentru care nu trebuie să mai faci investiţii pe toată durata contractului.

Superbă afacere! Doar că…

Profit sigur de vreo 50.000 lei/lună au gândit ei doar că nu au luat în calcul faptul că în spitalele din România portarul ia 5 lei de la vizitatori pentru a-şi vedea internaţii în afara programului, infirmiera ia 5 lei pentru a schimba cearşaful, asistentele şi doctorii iau şi ei bani aşa că… au intrat într-o lume în care toţi sunt învăţaţi să primească bani netaxabili şi să câştige bănet bun pe seama pacienţilor muribunzi.

Aşa că şi în cazul televizoarelor s-a găsit un brancardier care a spart codurile de acces la tv şi s-a apucat să le vândă pacienţilor. Iar în pachetul de 10 lei/12 ore de acces la tv cumpărat de la brancardier (ci nu de la firma ce a instalat televizoarele) se oferă şi accesul rudelor de gradul 1, 2 şi 3 fără plată la portar. Beat that!


4 comentarii la „Afaceriştii din spitale au fost terfeliţi”

  1. dargii mei.sa stiti ca nu toti asistentii si nu toti medicii iau spaga. invatati-va sa NU ii bagati pe toti in aceeasi oala!

  2. foarte tare chestia asta!!! chiar nu ma asteptam la atata "spontaneitate" sau inventivitate din partea portarului! acum nu stiu care e mai hot…oricum, tare faza!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.