Am impresia că trăiţi într-o altă lume, indignaţilor.


Văd o groază de lume indignată şi supărată pe faptul că a fost nevoie de 6 ore pentru a ajunge un echipaj de salvare la avionul prăbuşit în munţi. Vreţi să vă spun ceva? Eu am aşteptat 3 ore în spital (!) în faţa urgenţelor şi nu m-a băgat nimeni în seamă. Trei ore am aşteptat după care am fugit la un spital particular…şi bine am făcut pentru că am descoperit că aveam corpul plin de puroi şi dacă mai aşteptam o zi nu mai scriam astăzi rândurile astea. Un alt caz s-a întâmplat zilele trecute, atunci când un domn a fost nevoit să aştepte 20 de minute pe holuri, deşi avea dureri insuportabile, pentru a se usca podeaua de la urgenţe după ce femeia de serviciu „a spălat” pe jos.

Asistenta de urgenta Sibiu

Dar nu-i nimic, sunt sigur că peste două zile veţi uita toate răbufnirile astea şi vă veţi întoarce să trăiţi în globul vostru de cristal. Pentru că am impresia că nu ştiţi (sau negaţi) faţa reală a României în care trăim. Oare puteţi să vă închipuiţi că pacienţii se răhăţesc în farfurii de plastic şi în loc de ploscă primesc de la asistente sticle de Coca Cola tăiate pe jumătate, aşa cum este la Sibiu? Iar în cazul cel mai bun… singura ploscă de pe secţie se schimbă de la puţa unuia la cea a altuia, fără să fie măcar spălată. Oare sunteţi conştienţi că în spitale nu există în momentul ăsta serveţele, bandaje şi hârtie igienică? Dacă nu ştiţi, faceţi o plimbare de recunoaştere în cel mai apropiat spital public. Aştept poze de la voi. O să vă şocheze ce vedeţi.

Singurul spital public în care am ajuns şi a fost ok: curat, asistente super drăguţe, doi pacienţi în camere, linişte… a fost anul trecut la Spitalul de Urgenţe Cluj Napoca. Iar după ce am plecat de acolo am aflat că directorul a fost concediat de Ministerul Sănătăţii pentru management defectuos. În concepţia multora, să faci un spital să arate bine este management defectuos.

Ştiind toate astea, voi sunteţi nervoşi că o operaţiune de salvare în munţi, în condiţii grele, a durat 6 ore?


14 comentarii la „Am impresia că trăiţi într-o altă lume, indignaţilor.”

 1. Indignarea vine din faptul ca nici epava si nici victimele nu au fost reperate Avionul, conform normelor trebuia sa fie dotat in asa fel incit la o eventuala aterizare fortata sa fie localizat iar victimele, au vorbit de pe telefoane si au apelat 112 STS primeste in fiecare an buget f mare pt a se dota ,in 2011 intr-un raport catre UE a aratat ca poate localiza pe cineva care foloseste telefonia mobila in 15 sec Servicii care inghit f multi bani isi demonsteaza ineficienta Dupa impact, toate cele 7 persoane erau in viata Victimile au fost reperate dupa ce au fost mobilizate sute de persoane de la diferite serviciI, din 3 judete ,de catre padurarul locului ,la care s-a apelat dupa 4h de neputinta Padurarul i-a gasit cu propria tehnica , veche de cind omul…a stigat din toti plaminii(2) si victimile au raspuns cu ultimile puterii

 2. Bani sunt dar nu sunt folositi asa cum trebuie. Exact ca si in sanatate. Asta o stim cu totii. Dar… divortul Dragusanu este mult mai important, deci sa ne intoarcem la ale noastre…

  1. „…oare face cineva ceva (…)?”
   Repeat after me: EU sunt cineva.
   ***
   „Be the change you want to see in the world.”

 3. INDIGNARE !

  E f copilaros postul tau si usor imatur ! Daca era un avion cu 200 de pasageri la bord ce se intampla ? Ai inteles indignarea dincolo de vorbele tale goale din acest post!

  Ma asteptam sa citescaltceva , o viziune personala sanatoasa ……nu ce am citit ….. sunt dezamagit de tine !

  1. Si eu o sa fiu foarte dezamagit de tine peste o saptamana, atunci cand o sa-ti vezi linistit de viata, nepasator, si vei uita totul…

  2. Ca in multe alte situatii, vedem efectul (problemele aparute in cazul acestui accident) si nu cauza (de ce au aparut, de fapt, aceste probleme? )
   Tudor a vazut cauza si va luati de el; asta e, „intr-adevar”, deloc copilaros si foarte matur.

 4. Traim intr-o lume pe care n-o meritam !
  Suntem tineri , avem principii , sanatoase , dupa care ne traim viata .
  Suntem dornici sa simtim acel asazis sentiment al implinirii sufletesti , la sfarsitul fiecarei zile .
  Viata noastra ar trebui sa fie mai buna cu fiecare zi .
  Si noi ce avem ?
  Ce facem pentru asta ?
  Din punctul meu de vedere , viitorul generatiei +40 a Romaniei este compromis .
  Si totusi , eu mai vreau sa traiesc inca cel putin atat , adica vreo 40 de ani . Ar trebui sa ma resemnez ?
  Credeti voi ca NU MERITAM ALTCEVA ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.