Are careva habar unde e Burundi?


Măcar continentul îl ştie careva dintre voi? Unde e Burundi şi cu ce se poate ajunge acolo? Şi, mai ales, de ce ai merge tocmai în cea mai intrigantă republică din Centrul Africii?

Ce-ai putea să vezi în Burundi în afară de banane, oameni săraci, cocioabe de chirpici pe post de case, căbănuţe de lemn ce ţin loc de supermarketuri, oameni care nu au văzut niciodată un duş, copii de 5 ani care au grijă de alţi copii, femei ce sunt capul casei… şi 65 de oameni care sunt într-o misiune umanitară timp de 2 săptămâni. Aşa a ajuns anul trecut, la doar 19 ani, şi Dărămuş Ovidiu în satul Gafumbegeti din regiunea Cibitoke, un sat uitat de lume la granița dintre Congo, Rwanda și Burundi. A locuit într-un cort timp de două săptămâni şi a oferit îngrijire medicală şi educaţie celor 4000 de locuitori din sat.

Mâine (marţi, 3 iulie) l-am invitat la Călător în lume să ne povestească experienţa lui. Asta cu doar 2 zile înainte să plece într-o nouă misiune umanitară în… Amazonia. Vă spun că are nişte poveşti uluitoare despre Burundi ce greu ţi-e să le crezi.
Ne vedem mâine la 20:00 la TeaSpot Cafe Sibiu (str. Tribunei 33).

Un preview de la Raluca&Răzvan (de la min. 25:30)


10 comentarii la „Are careva habar unde e Burundi?”

  1. Fără să folosesc prietenul Gogu sau oracolul Wiki, îţi pot spune că Burundi este o ţară din centrul Africii, cu capitala la Bujumbura şi cu un foarte mare şi frumos lac, numit Tanganika.

  2. Biensur! Stiu si vreo doua-trei cuvinte in kirundi. 🙂 Pentru asta iubesc Clujul si caracterul lui cosmopolit!

  3. intreaba pe cineva care iese din mall sau din club cati bani a cheltuit, inmulteste cu 4 (week-end-uri), apoi cu 12 (luni). daca se poate sa fie si fumator.

  4. Am tot respectul pentru domnul care face atata drum pana unde si-a-ntarcat dracul copii (ca sa vorbesc literar). Insa nu inteleg un lucru (fara nici o urma de rautate): nu avem si noi saraci si needucati, cei drept fara bananele din decor? Banii aceia cheltuiti pe transport, spre exemplu, nu ar fi mai utili la vreo casa din chirpici de undeva din Romania? Intreb si eu, nu dau cu parul.

    1. Ai dreptate, insa diferenta stii care e? cantitatea. Nr de populatie care nu are acces la educatie, la un sistem sanitar evoluat, este cu mult mai mare la ei decat in Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.