Arhitecţi sibieni expun la Bienala de Arhitectură de la Veneţia (2014)

Postat in: 07/04/2014

Anul ăsta nu am mai lăsat pe ultima sută de metri pregătirile pentru Bienala de Arhitectură de la Veneţia. Deja am luat biletele de avion şi am rezervat cazarea… aşa că nici anul ăsta nu ratăm Veneţia (probabil a 6-a vizită deja). Scopul este, însă, de a vizita Bienala de Arhitectură ci nu oraşul de care am ajuns să mă simt atât de apropiat încât aş da o fugă în fiecare an… nu o dată la doi ani ca acum 🙂

Oricum, scopul articolului nu este de a da sfoară-n ţară că zbor la Veneţia cândva prin august ci că România e reprezentată la Bienala mai sus amintită de un sibian. Mihai Sima (pe numele lui) mi-a trimis şi mie conceptul Pavilionului României ce va fi amenajat în Giardini della Biennale în perioada 07 iunie – 23 noiembrie 2014.

Conceptul mi se pare mult mai îndrăzneţ decât ce am avut în anii trecuţi (vedeţi şi voi o parte din proiect în imaginile de mai jos) şi mă bucur că un sibian reprezintă România la un eveniment atât de important.

Proiectul se numeşte Site under construction iar întreaga echipă este compusă din Miahi Sima (sibian de-al nostru), Anca Trestian (născută la Cluj-Napoca, locuieşte la Paris), Raluca Mirela Sabău (născută la Huedin, locuieşte la Sibiu), Stejara Timiş (născută la Borşa, locuieşte la Paris), Andreea Maria Iancu (născută şi locuieşte la Braşov). Cu toţii au terminat Facultatea de Arhitectură şi Urbanism din Cluj-Napoca.

proiect romania bienala de arhitectura de la venetia 2014_1proiect romania bienala de arhitectura de la venetia 2014_01 proiect romania bienala de arhitectura de la venetia 2014_02 proiect romania bienala de arhitectura de la venetia 2014_03

Nu-ti fie frica! Comenteaza: