Astazi mergem in Turcia. Veniti si voi?


Dacă vizitezi Turcia descoperi trei tări diferite: Turcia traditională, Lumea greco – romană și Turcia turistică. Fiecare au ceva aparte și fiecare si se descoperă în cele mai mici detalii având în rucsac doar setea de cunoaștere.

Diferentele sunt mari, oamenii sunt diferiti, civilizatia este alta. Turcii sunt excelenti păstrători ai patrimoniului mondial și pentru aceasta merită să vizitati Turcia. Turcii sunt exemple ale culturii islamice și pentru aceasta merită să vizitati Turcia. Turcii sunt borne culinare ale lumii și pentru aceasta merită să vizitati Turcia. Turcii sunt printre cei mai buni turoperatori ai lumii și pentru aceasta merită să vizitati Turcia. Merită să vizitati Turcia pentru a vedea ce înseamnă o putere mondială, cum este turnul la el acasă și ce monumente își păstrează această tară.

O să descoperim mâncarea turcească, hoteluri și cele mai interesante locatii de vacantă, cele mai importante monumente, oamenii dar mai ales cultura și viata de zi cu zi a turcului. Pe blog am văzut  călătoria ca o redescoperire a sultanilor otomani dar, de fapt, turistul are posibilitatea de a descoperi împăratul roman, sfintii creștini, exarhii bizantini, prinții selgiucizi dar mai ales turcul modern, fie că stă în Istanbulul cosmopolit sau în stele Capadocciei sau pe tărmul Mediteranei.

În Kayseri dacă ajungi în mijlocul bairamului ai ocazia să vezi un oraș părăsit, cu magazine închise, cu restaurante fără mâncare, cu oameni plecati sau închiși prin case, cu străzi părăsite. Aceasta este una din imaginile pitorești ale Turciei ce am descoperit-o în cele aproape trei săptămâni în care am călătorit prin această tară magică.

Articol scris de Razvan Pop, cel ce ne va prezenta toate aspectele Turciei prin povesti si imagini, la „Calator in lume”, marţi, 6 noiembrie, ora 19:00 la Imperium Sibiu (Bdul. Nicolae Bălcescu nr. 24, sub Redal Cafe).
Rezervări: 0724/871.772, 0722/331.752. INTRAREA LIBERĂ.


3 comentarii la „Astazi mergem in Turcia. Veniti si voi?”

  1. am vrut sa vizitez turcia vara asta, antalya ca tot romanu, ceea ce m-a oprit a fost faptul ca trebuie sa imi reinnoiesc pasaportul.

  2. Da, ptr Turcia inca mai trebuie pasaport – 180 lei cel temporar valabil 1 an si vreo 220 lei cel normal de 5 ani.
    Problema insa este la intrarea in Turcia. Am fost cu avionul acum o luna la Istanbul si toti cei cu pasapoarte fara stampile pe ele erau intrebati cam dur ce cauta acolo si de ce nu au mai calatorit cu pasaportul respectiv. Cred ca au trecut toti de vama dar nu-i placut deloc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.