Bucătăria 1/1: Omletă cu ou (la cuptor) şi plăcintă cu mere caramelizată


Marţi am făcut ceva furori pe Facebook după ce am spus că sunt în bucătăria celor de la Fusion Cooking. Mi-au mulţumit oameni pe mess că le-am arătat reţetele de acolo şi că acum pot să prepare şi alte mâncăruri decât ciorbă de fasole şi cotlet de porc cu cartofi prăjiţi.

Eu, marţi, am mâncat orez prăjit cu fructe uscate şi nuci, pui cu sos de lapte de nucă de cocos (cu o aromă delicioasă) şi, frumos aranjate în farfurie, ciuperci afumate la wok. Ciuperci eu nu mănânc nici măcar pe pizza dar de data asta nu m-am putut abţine să gust şi eu puţin. Nu am murit, după cum vedeţi. Apoi, la desert, o prăjitură grecească cu ou în foi de foietaj. Yamii. De băut am băut masala chai. Dar hai să n-o mai tot lungesc atât că deja văd că vă curg apele în gură.

De astăzi începând, în fiecare sâmbătă vă provoc alături de cei de la Fusioncooking.ro să mâncaţi puţin mai special. E weekend, sunteţi relaxaţi, bucătăria aşteaptă şi cratiţele tânjesc după gustul ingredientelor puţin mai speciale. Vă provocăm să mergeţi în bucătărie şi să experimentaţi reţete noi.

Astăzi încercăm o abordare diferită a omletei (cine a zis că omleta trebuie musai făcută în tigaie și cu ulei?) şi, pentru desert, o plăcintă (sau prăjitură) cu mere căreia i-am modificat destul de mult rețeta.

ATENŢIE!
Dacă sunteţi nemâncaţi nu daţi click pe Read more. Articolul are şi poze… de îţi vine să le mănânci.

Omletă cu brânză şi frunze de rucola

Ce ziceți de o abordare diferită a omletei? Vă propunem o reţetă ușor de făcut, un mic de jun consistent și sănătos. Bănuiesc că poza ei v-a atras deja. Pentru a o prepara aveţi nevoie doar de:

  • 8 ouă
  • 1/4 kg frunze proaspete de rucola
  • 100 – 150 gr brânză uscată  rasă (cașcaval) sau de burduf veche
  • 250 gr brânză proaspătă – telemea proaspătă sau urdă proaspătă
  • sare și piper după gust
  • 1 linguriță ulei de măsline pentru uns tava/forma

Apăsaţi AICI pentru reţeta completă şi paşii de preparare.

Prăjitură (sau plăcintă) cu mere caramelizată

Prăjitură (sau plăcintă) cu mere este probabil cel mai popular desert la noi! Este rețeta copilăriei, prăjitura cu care ne  îndulceau bunicii. Pentru că am mai crescut și suntem mai greu de mulțumit, am modificat destul de mult rețeta de prăjitură cu mere. Astfel, în loc să radem merele am preferat să punem merele tăiate în 4 și să le coacem în caramel. Am folosit:

  • 3 mere
  • 6 ouă
  • 6 linguri de făină
  • 6 linguri de zahăr
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1/2 linguriţă scorţişoară

Ce a ieşit vedeţi AICI. Poftă bună!


6 comentarii la „Bucătăria 1/1: Omletă cu ou (la cuptor) şi plăcintă cu mere caramelizată”

  1. Vreau sa va spun ca ieri am incercat reteta de pui afumat la wok a celor de la fusioncooking si a iesit absolut fabulos!! nici nu-mi venea sa cred ca am facut-o all by myself! ma bucur ca i-am descoperit, multumim Tudor!

Dă-i un răspuns lui Georgiana Gavriluţă Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.