Bucătăria 1/1: Orez cu curry de vinete si Mango Lassi


Saptamana asta am avut evenimentul despre India si am mancat de la Fusion Cooking cateva specialitati indiene. Dupa cum se stie, indienii mananca foarte picant pentru ca (din cate am auzit) la ei e foarte cald si mancarea se strica repede asa ca se combina mancarurile cu tot felul de condimente inca dinainte de a le transporta de la producator, astfel ascunzand mirosul si gustul de stricat. Pe langa faptul ca le conserva. Astazi, Orez cu curry de vinete si Mango Lassi:

Orez cu curry de vinete

După cum ați observat și săptămâna trecută, ne place să abordăm lucrurile mai diferit. Vinetele sunt printre cele mai delicioase legume, care din păcate sunt preparate aproape exclusiv ca și salată, variind doar dacă au sau nu maioneză!

Ce propunem mai  jos este o rețetă ușor de făcut și foarte gustoasă. Pentru a pune rețeta în practică aveți nevoie de:

  • 1 vânătă mare
  • 1 ceapă
  • 4 căţei de usturoi
  • 200 g iaurt/smântână
  • curry
  • oregano
  • ulei de măsline
  • Mai departe scrie-n carte.

    Mango Lassi

    Sau în traducere liberă iaurt cu fructe. Indienii au descoperit beneficiile combinării iaurtului cu fructe înaintea hypermarketurilor. Cu mici schimbări și ajustări de condimente puteți folosi rețeta asta pentru orice altă combinație de fructe.

    Ca și un mic pont, dacă mâncați ceva foarte picant și vreți să „stingeți” lăsați deoparte sfaturile bunicii cu pâine sau apă, folosiți cu încredere iaurt.

    Și acum la treabă. Pofta buna!


    2 comentarii la „Bucătăria 1/1: Orez cu curry de vinete si Mango Lassi”

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.