De unde era să ştiu că astăzi la Colegiul Octavian Goga…


De unde era să ştiu că voi auzi astăzi din gura altora exact aceeaşi placă ce o spun eu la mai toate întâlnirile despre online cu elevii din liceele din Sibiu?

Trei tipe una şi una* venite la Sibiu cu Caravana Samsung TRENDS of TOMORROW (am spus aici ce e cu caravana) au explicat elevilor din anii terminali de liceu că nu-i chiar ok să publici pe net orice poză cu tine doar pentru că ţi se pare ţie că e funny. Sau că trebuie să îţi corectezi ortografia chiar şi într-un status de Facebook. Asta pentru că angajatorii nu mai cer în zilele noastre doar recomandări din partea foştilor şefi sau profesori ci îţi şi verifică viaţa extra job. Că-i atât de simplu să verifici pe cineva pe net!

Cine spunea că ziarele sunt moarte?

Dacă până mai ieri trăiam cu impresia că tinerii din ziua de azi nu mai cumpără ziare, ei navigând non-stop online, am luat o palmă zdravănă de realitate astăzi. Peste 70% dintre liceeni caută oferte de muncă în ziare. Nu-i deloc normal să foloseşti netul, calculatorul, tableta şi telefonul doar pentru jocuri şi chat pe Facebook. Chiar dacă posibilităţile ni s-au extins nemărginit datorită tehnologiei, copiii încă nu ştiu cum să se folosească de lucrul ăsta. Caravana Samsung TRENDS of TOMORROW am observat că încearcă să facă tocmai asta… să-i încurajeze să se folosească de tehnologie pentru că ăsta este trendul de azi şi de mâine.

Caravana Samsung Trends of Tomorrow12

Joburi şi CV-uri pe Facebook

Şi să te foloseşti de tehnologie include şi găsirea unui job, evident. Chiar şi pe Facebook. Plecând de la ideea asta, pagina de Facebook Trends of Tomorrow oferă posibilitatea realizării unui CV ajutând elevii să înveţe modalitatea corectă de completare a unui CV… colorat şi atractiv. Aplicaţia o găsiţi aici.

(*) Soţia mea dragă, prin „tipe una şi una” voiam să spun „una de la Samsung, una de la The Practice, una de la eJobs”. Asta aşa… ca să nu se interpreteze greşit 🙂

Pozele sunt de la întâlnirea Trends of Tomorrow de astăzi de la C.N. Octavian Goga:

Caravana Samsung Trends of Tomorrow12Caravana Samsung Trends of Tomorrow11Caravana Samsung Trends of Tomorrow10Caravana Samsung Trends of Tomorrow09Caravana Samsung Trends of Tomorrow08Caravana Samsung Trends of Tomorrow07Caravana Samsung Trends of Tomorrow06Caravana Samsung Trends of Tomorrow05Caravana Samsung Trends of Tomorrow04Caravana Samsung Trends of Tomorrow03Caravana Samsung Trends of Tomorrow02Caravana Samsung Trends of Tomorrow13


3 comentarii la „De unde era să ştiu că astăzi la Colegiul Octavian Goga…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.