Cărţi bune de citit


Nemira

Prima oară am vrut să pun titlul „Ce mai citiţi?” dar la o întrebare dinasta eu aş fi răspuns: bloguri, site-uri, subtitrări… şi chiar nu mă interesează asta.

Deci: ce cărţi îmi recomandaţi? Tind să cred că se mai citesc cărţi în zilele noastre aşa că aştept măcar câteva comentarii.

Gluma cu cărţile de joc e expirată deci n-o folosiţi!


16 comentarii la „Cărţi bune de citit”

  1. Nick Cave – Moartea lui Bunny Munroe, nu e cine stie ce …dar in lipsa de altceva …merge. Usor digerabila .. si nu-ti ocupa mai mult de 2 seri.

  2. @Alexandru’
    dap. o sa intreb de niste bloguri/site-uri sa vad cum reactioneaza lumea 😀
    ps. de citit citeste lumea (chiar si blogul asta) dar nu mai citeste carti.

  3. Rusinea – Salman Rushdie (lectura careia trebuie sa-i dedici nu numai timp ci si ceva atentie sporita si implicare neuronala).
    Trei intr-o barca, fara a pune la socoteala si cainele – Jerome K. Jerome (lectura de seara care iti starneste rafale de ras involuntare dar foarte sanatoase. recomandata dupa zilele de lucru cu stress).
    Spuma Zilelor – Boris Vian (lectura relaxanta si amuzanta, carticica subtire care te enerveaza ca s-a terminat si reincepi lectura ei, mai atent, fix dupa ce ai terminat s-o citesti).
    Marti cu Morrie – Mitch Albom (lectura emotionanta, moralizatoare, lacrimogena. buna in momentele de ratacire).
    Japita – Marin Sorescu (lectura obligatorie)

  4. Sunt foarte in urma cu cititul…din pacate! Cu ultimul salariu intreg ..din august 2010 mi-am luat Sexus si Plexus din Trilogia trandafirie a lui Henry Miller, n-am apucat sa le citesc…Apoi,am castigat la Iulia pe blog Recviem pentru un vis de Hubert Selby Jr….l-am inceput, avansez greu:( Pentru sufletul meu mi-am luat de curand O istorie a lumii in 6 pahare de Tom Standage / 9 lei la Librariile Alexandria…:P! Ultima carte inceputa si neterminata este Pasarea Suflet , de Gh. Pavelescu – Studiu de antropologie culturala indo-europeana! Variate, nu?

    ps…lasa-l pe Capatos!
    pps…miracolul:P internetului e un dusman al cititului (pentru mine)…dar, aici totusi e vorba de vointa fiecaruie!

  5. John dies at the end de David Wong… daca vrei lectura atipica, funny si disturbing. Dar va trebui s-o citesti in engleza. Daca te tenteaza, cunosti biblioteca ce o detine. 😉

    Lectura usoara si placuta – Capcana Margrave de Lee Child (thriller).

    Lectura de 70 de pagini, foarte frumoasa si care pe mine m-a facut sa-mi dea lacrimile la final… a classic chiar – John Steinbeck, Of mice and men.

  6. As recomanda cu caldura Dama cu camelii de Dumas fiul, Iarna vrajbei noastre de Steinbeck, Adam si Eva de Liviu Rebreanu, Doctorul Pascal – Zola, La paradisul femeilor de Zola, Daniel Martin / Colectionarul – Fowles sau poti, bineinteles, apela la romanele lui Eliade, pe care eu le apreciez in mod deosebit

  7. Recomand Ingerul Negru şi Neliniştiţii de John Connoly. Din clipa în care ai citit ceva scris de John Connoly, vei fi iremediabil legat de stilul lui şi îţi vei schimba şi percepţia asupra lumii. Lectură plăcută!

  8. martin eden – jack london
    vraciul, profesorul wilkzul – Tadeusz Dolega Mostowicz
    magicianul – John Fowles
    poveste de craciun – charles dickens
    stralucirea – stephen king
    mandrie si prejudecata – Jane Austen

  9. pai deocamdata nu am citit asa multe carti, vreau sa spun ca mi-am facut o lista lunga cu carti care merita citite, care m-ar interesa, dar..nu e asa simplu pe cum pare.. si sa le citesc pe net n-are nici un farmec YUKKKK..asa ca mai cotrobai prin biblioteca la carti politiste si trebuie sa recunosc ca o carte care mi-a placut foarte mult, de fapt pana acm e cartea care m-a miscat si mi-a placut extrem de mult este La rascruce de vanturi de Emily Bronte, o CAPODOPERA..si Jane Eyre a fost o carte pe care n-o voi uita niciodata, la fel si Lorelei , Enigma Otiliei..vreau sa ma apuc sa citesc Nunta in cer de Mircea Eliade, am citit si am auzit despre ea ca e mai frumoasa decat Maitreiy ( pe care am citit-o ) si stiu subiectul in mare..asa ca o voi incepe in curand, in prezent, sincer citesc Biblia, mi-am propus sa o citesc CAP-COADA, Valea fantomelor-Edgar Wallace ( e ocarte politista interesanta) si o carte de medicina, nu e chiar medicina, dar e o carte foarte utila..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.