Cei care ne trag în jos.


Eu: Bună ziua, aş vrea să vorbesc cu directoarea. Cum pot lua legătura cu dânsa?
Portarul: Dar ce vrei să vorbeşti cu ea?
Eu: Derulăm un proiect în urma căruia instalăm rasteluri de biciclete prin tot oraşul. Am vrea să punem unul şi la dvs., în faţa Teatrului Gong, pentru că am văzut că vin mulţi biciclişti aici şi nu au unde să-şi lege bicicletele.
Portarul: Nuuu, nu e nevoie de aşa ceva.
Eu: Lăsaţi să decidă asta dna. directoare. Cum pot lua legătura cu dânsa?
Portarul: Sigur nu va vrea să vorbească cu tine.
Eu: Asta să decidă ea. Puteţi să o sunaţi?

Ridică receptorul telefonului ascuns pe undeva pe sub gişeu. „Gigi, e un băiat de la bla bla ce vrea să pună rasteluri de biciclete aici la noi şi vrea să vorbească cu Gicuţa” (nu mai ştiu exact ce poreclă i-a spus directoarei). După două minute îşi face apariţia un domn menit să-mi vorbească.

Eu: Bună ziua. Avem în derulare un proiect împreună cu primăria bla bla bla.
Domul respectiv, nu ştiu sigur cine era şi ce funcţie are: Nu avem nevoie de aşa ceva. Noi acum am făcut acolo în spate un rastel deci avem.
Eu: Acel rastel e pentru angajaţi, e ascuns în curtea interioară unde nimeni altcineva nu poate intra.
Domnu’: Păi, da. Nici nu ne trebuie pentru altceva pentru că la noi nu vine lumea cu bicicletele.
Eu: Eu trec zilnic pe aici şi de fiecare dacă sunt biciclete legate ba de stâlpul ăsta din faţă, ba de astea. Până şi eu am venit de câteva ori cu bicicleta aici şi nu am avut de ce să o leg.
Domnu’: Nuu… oamenii nu au nevoie de aşa ceva. Ar încurca doar spectatorii pentru că nu avem unde pune rastelul. Oriunde l-am pune, chiar şi acolo, după colţ, unde nimeni nu intră, tot încurcă.
Eu: Vă  dau gratuit rastelul pentru biciclete. Vin mâine, îl instalez din banii mei şi rămâne aici. E o facilitate pentru spectatori. Nu poate strica aşa ceva!
Domnu’: Va încurca doar lumea. Nu mă complic cu aşa ceva.

True fact.


33 de comentarii la „Cei care ne trag în jos.”

 1. E bine ca ai nominalizat.E vorba de Teatrul Gong.Dar trebuia neaparat sa afli si sa scri si numele celor cu care ai vorbit.Sunt foarte curios ce parere are directoarea ca portarul,omul de paza, stie si decide „ce si cum” la teatrul Gong.

 2. Poate daca ii montati un dozator cu bere…. aducea directoarea in brate:))))))
  Halal…… carpacii astia…… habar nu au ce atributii au si isi mai dau si cu parerea….te mai impidedici si de cate un cretinoid de asta…
  Spor la treaba in ceea ce faci.Felicitari!!!

  1. Ba eu zic ca merita sa mergem pe bicicleta si sa le spunem ca am venit la teatru dar nu avem unde sa ne legam bicicletele… Nu exista padure fara uscaturi.

  1. Ba eu zic ca merita sa mergem pe bicicleta si sa le spunem ca am venit la teatru dar nu avem unde sa ne legam bicicletele… Nu exista padure fara uscaturi.

 3. Bucură-te că nu te-or luat și la bătaie, așa ca să îți intre bine în cap! Copii trebuie să înțeleagă clar mașina=bunăstare iar bicicleta=sărăcie

 4. Încerc să ajung în fiecare an la Gong deoarece acolo are loc festivalul „Jazz & More”. Într-un an, un tip din București, venise cu trenul dar avea și bicicleta cu el ca să nu cheltuie bani aiurea pe taxiuri și să viziteze liniștit orașul. În fiecare zi a festivalului, o priponea, alături de alte biciclete, de stâlpii și coșurile de gunoi din apropiere. Există rasteluri, puțin mai sus în piață dar văzuse undeva un afiș că nu e voie să mergi cu bicla pe acolo și dorea să fie corect 🙂

 5. Exact ce a zis si Andrei.
  Ai dat detalii unor oameni care nu aveau puterea de decizie.
  Trebuia sa insisti sa vorbesti cu directoarea punct.
  In fond nu e problema portarului si nici a lui Gicu de ce vrei tu sa o vezi pe Gicuta.

 6. @ Andrei Chira , @ Ovidiu U
  Primul era portarul care in orice institutie serioasa te trece intr-un registru inclusiv cu scopul „calatoriei” (aici nu a fost cazul, era pura lui curioazitate dar nah…)
  Al doilea era trimisul directoarei. Sau cel putin asa a spus… sa vorbesc cu el.

  Ce-i drept, as fi putut merge in stilul pur romanesc: cu intrare printr-o pila dar avand in vedere ca nu mie imi fac un serviciu… prefer sa isi doreasca ei ce le ofer, nu sa le „impun”.

 7. pana nu o sa se duca dreaq generatia asta de retarzi comunisti care nu stiu decat sa asculte muzica populara, sa bea bere si sa manance mici de la „politicienii” tarii noastre pentru un amarat de vot nu o sa se schimbe nimic. o sa se inghesuie sambata si duminica in autobuze ca sa mearga la piata cibin dupa ceapa sau la cimitir sa-si planga mortii. nu cred ca mai trebuie sa venin cu alte adjective pentru ca stim foarte bine ce avem langa noi. am ajuns sa fim pusi la punct de niste portari care se cred buricul pamantului si de multi alti analfabeti ai societatii carora li s-a acordat un pic de importanta. sunt scarbit de tot ce cacatu si toti cacatii din tara asta care se cred „baietii destepti”. Bravo Tudor Popa, te admir si multa bafta! PS: scuze de commentu asta lung si jignitor pentru unii!

 8. Ce as mai merge la teatru cu bicicleta si as intreba portarul unde pot sa imi las bicicelta. Dar daca am face asta 10, 20 sau 30?

 9. @Motanita
  ar fi o idee foarte buna sa faceti chestia asta. iar cand o sa spuna sa o legati de stalp, refuzati si plecati. dar sa aveti grija sa fie pe langa voi si oameni care nu-s cu bicicletele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.