Cum este şi ce poate face Ideko v13 slim Tab


Vă întrebam acum vreo 2 săptămâni ce părere aveţi despre tableta Ideko v13 slim Tab pentru că mie îmi place să folosesc gadget-uri dar, trebuie să recunosc, nu am răbdare să scot din ele tot ce pot mai bun.

Ce puteam eu să vă spun despre ea v-am spus deja:

  • Tableta arată bine şi e făcută din materiale ok. Chiar dacă la prima trântă s-a zgâriat puţin, nu a zburat nimic din ea 🙂
  • Bateria ţine sub două ore dacă e deschisă şi cu wi-fiul pornit.
  • Raza conectivităţii wi-fi nu e prea mare, am avut ceva probleme cu încărcarea paginilor de internet dacă stăteam la mai mult de 2 m de rooter, chiar dacă semnalul arăta că e full. Clipul filmat (îl vedeţi mai jos) l-am putut urca pe Facebook doar cu tableta lipită de rooter iar pozele am încercat să le urc pe Facebook sau să le trimit pe mail şi am reuşit doar după mai bine de 2 ore(!), tot aşa… cu tableta lipită de rooter.
  • Camera foto e poziţionată cam prost. O poţi folosi doar pentru videochat, poze nu ai cum să faci pentru că are camera poziţionată frontal, undeva jos şi nu poţi vedea pe ecran cui faci poză.
  • Video-urile făcute cu Ideko v13 slim Tab nu sunt de cea mai bună calitate, săpuniera mea scoate videouri mai bune. Ideko v13 slim Tab distorsionează imaginile destul de rău. În plus, fiind obligat s-o porneşti şi să o opreşti apăsând pe ecran, e practic imposibil să nu-ţi bagi mâna prin faţa camerei. Doar după 3 teste am reuşit să intru foarte puţin în cadru.


Asta este ce vă puteam spune eu. Pentru cei mai pasionaţi, l-am rugat şi pe Alexandru Barbosa să se joace puţin cu tableta Ideko v13 slim Tab şi să-şi spună părerea:

  • Tab de 7.0 inci, construit robust, si care seamana foarte mult cu Samsung Galaxy tab 7 plus.
  • Ruleaza ultima versiune de android 4.0 Ice cream sandwich. Sistemul de operare ruleaza cu ajutorul unui procesor Allwinner A10 tactat la 1Ghz si 512Mb Ram; pe langa asta mai avem si un GPU MALI 400@350MHZ si 4Gb memorie interna pe langa care se mai poate adauga si un microSD. Sistemul ruleaza ok, cu unele laguri.
  • Display-ul WVGA este unul de tip capactiv cu multi-touch in 5 puncte, rezolutia sa fiind de 800×480 pixeli si 16 milioane de culori, ceea ce este decent pentru o tableta de 500 Ron.
  • Tableta mai vine cu o camera frontala de 0.3Mpx, cu care din cauza pozitionari frontale este foarte greu de facut poze sau video-uri, dar se poate folosi la aplicatii de messagerie instanta. Mai avem un port HDMI, un port USB, modul WiFi, un audio jack de 3.5mm, iar conectivitatea 3G se poate obtine cu un modul extern. Tableta masoara 194 × 120 × 9.9 mm si cantareste 390g.
  • Pe partea software am ramas putin socat cand am vazut ca lipsesc foarte multe din aplicatile stock pentru orice tableta android. Spre exemplu aplicatia dedicata galeriei a fost inlocuita cu o aplicatie terta. Volumul difuzorului intern este un pic cam mic in comparatie cu alte tablete, dar suficient in conditiile in care nu acoperiti cu palma mainii stangi fanta de iesire. Autonomia bateriei este si ea acceptabila, fiind sustinuta de un accumulator 3200mAh Li-polymer, 3.7V.

Ca si concluzie, este o tableta entry level pentru cei fara pretentii mari de performante si doar vor o simpla tableta pentru a accesa internetul. Adică e bună pentru cei ce nu au mare scofală de făcut cu o tabletă ci mai degrabă vor să citească seara o carte sau să se joace atunci când stau pe budă.

Îşi merită doar atâţia bani – 515 lei.


5 comentarii la „Cum este şi ce poate face Ideko v13 slim Tab”

  1. Faptul ca are doar camera frontala, pe deasupra si de doar 0.3 mpx, mie imi sugereaza ca nu e facuta sa filmezi sau sa faci poze cu ea, ci mai degraba sa faci videochat de exemplu :))))

    Acum serios, mie mi se pare penal sa faci poze/filmezi cu o tableta. Indiferent de situatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.