Dacă nu eşti cuminte, te dau la ţigani!

Postat in: 17/08/2012

Te dau la ţigani! Cuvintele astea le ţin bine minte. Mi le-a spus (cred) mama pe la 7 ani pentru că nu eram cuminte şi doar amintind ţiganii credea că mă linişteşte. M-am liniştit ce-i drept dar nu mai ţin minte dacă de frică sau pentru că nu înţelegeam expresia. A fost prima şi ultima oară când am auzit cuvintele astea din gura părinţilor mei. Probabil şi-au dat şi ei seama că e o porcărie. În schimb, toţi vecinii îşi ameninţau plozii cu şatra de ţigani. Dacă nu eşti cuminte, te dau la ţigani!

Ieri am auzit din nou cuvintele astea din gura unei mame şi am avut un flashback. Mă revedeam stând pe scară, la etajul trei, în faţa uşii albe de la intrarea în apartamentul 7 al blocului 37, auzind Te dau la ţigani.

 • Nu pune gura acolo că e murdară de la ţigani.
 • Vezi că te murdăreşti pe haine şi doar ţiganii umblă murdari.
 • Nu te îndepărta că vin ţiganii şi te iau.

Credeam că acum avem răpitori, violatori, criminali, nebuni, câini maidanezi, maşini vitezomane, canale neacoperite, şantiere nesupravegheate. Nicidecum ţigani cărora le mai trebuie copii în plus.


8 Responses to “Dacă nu eşti cuminte, te dau la ţigani!”

 1. Copila blondă Răspunde

  Ţigani şi cortorari. Ăştia erau cei mai cei.
  până când am mai crescut şi mi-a explicat tata prima dată că există şi ţigani buni. Ceea ce m-a uimit total, îţi dai seama! Se răsturna sistemul de valori :))))

  Mi-ai amintit şi mie nişte chestii. Ori o fi treabă din satul nostru mic şi ţigănos? 😛

 2. Andrei Cristea` Răspunde

  Haha, mie imi spunea mama ca daca nu sunt cuminte vin satanistii si ma iau. Cica fusesera vazuti unii in cimitir, se credea ca dezgroapa morminte, dar defapt erau doar niste adolescenti beti :)).

 3. deiutza Răspunde

  asta e nimic. a fost superb cand, la un moment dat, vara trecuta in Pasajul scarilor unui puradel ce nu avea stare i s-a atras atentia de catre mama-sa „Taci! ca daca nu, te dau la romani!” Am ramas panou, am inspirat adanc si am mers mai departe

Nu-ti fie frica! Comenteaza: