De ce ies oamenii în stradă?


Nu-mi plac oamenii care în general vor schimbări, nu fac nimic in privinta asta dar comentează atunci cand incearca altii sa le-o dea. După ce am pus ieri pe blog video de la protestele din Sibiu s-au găsit mulţi să facă mişto de protestatari şi să-i blameze pentru că ies în stradă. Toţi cei ce strigă zilele astea „Jos Băsescu!” sunt consideraţi un „neica-nimeni” cu care n-ai vrea în ruptul capului să te identifici. Tuturor le trebuie răspuns coerent şi salvator atunci când vine întrebarea „De ce ieşiţi în stradă?„. Asta chiar dacă acum se dau liniştiţi pe net datorită unora care habar nu aveau în ’89 ce vor şi încotro se vor îndrepta.

Şi pentru a vedea toată lumea că în coloana de protestatari sunt şi intelectuali, profesori universitari, studenţi şi olimpici, am fost şi aseară la protestul din Sibiu.

Video de la protestele din Sibiu

Eu susţin orice protest. Atâta timp cât o mână de oameni cer ceva înseamnă că acel ceva e valoros pentru ei. Mai contează că mărşăluieşti pentru salvarea liliecilor sau pentru schimbarea unui regim? Chiar deloc. Nimeni nu are dreptul să condamne un om pentru că luptă în ceea ce crede.


32 de comentarii la „De ce ies oamenii în stradă?”

  1. Cine face misto de protestatari ori ii bou / vitã, ori incuiat la cap si retardat(a), ori a avut de castigat masiv de pe urma hotiilor si magariilor facute de base si gasca. Oricare ar fi cazul, cine blameaza protestatarii anti-regim este invitat sa-i faca o felatie lu base si ai lui (in cazul elenei udrea sper ca stie sa se adapteze).

    Sorry pentru limbajul colorat, dar nu stiu cine poate fi in stare sa blameze niste protestatari atat de indreptatiti.

  2. Cel mai deranjant lucru care il gasesc eu la aceste proteste, este faptul ca la ele nu participa oamenii care produc bugetul tarii ci cei care-l consuma! Unde mai pui ca in unele locuri mai fac si acte de huliganism distrugand proprietati private!
    Nu sunt impotriva protestului in sine, dar mi-as dori ca pensionarii, bugetarii si altii asistati social, sa stea la coada la iesitul in strada – noi cei din privat ar trebui sa iesim primii.
    Ce mi se pare paradoxal, este ca in tara in care „orice este posibil”, unii nu au de lucru… oare de ce ? Ca este Base’ chior de-un ochi si nu ii vede sa ii angajeze la buget! Sau ca e Boc prea mic! Sau Nutzy prea frunza! Pentru ca am devenit comozi si nu ne mai place sa muncim; mai rau de atat, consideram ca ni se cuvine fara sa muncim! Ne-am invatat sa furam, de la banala calatorie cu autobuzul, la fonduri europene; furam orice. Daca ne-ar lasa astia, ne-am fura si caciulile de pe cap. Pun pariu ca daca-i chema Primaria sa mature pietele in care manifestau, se ascundeau ca popandaii sa nu-i gaseasca … E mai usor sa dai din gura, decat sa taci si sa faci.
    Interesant este faptul ca „intelectualii” participanti la manifestatii indraznesc sa compare actualul regim cu o dictatura … probabil au uitat cum era inainte de ’89; faceti un concediu in Corea sau China sa va reimprospatati memoria. Daca aveti atata scoala, in loc de scandal, invatati „oile” care va urmeaza diferenata intre dicataura, democratie si libertate.
    Numai un prost poate confunda democratia cu libertatea; si cu atat mai mult cu dictatura.

  3. @ Vlad
    Probabil oricare care munceste pentru a le asigura astora un trai, cat de cat; iar limbajul colorat iti este scuzat – ma mir ca e atat de pal!

  4. @ CelCareUraste
    Nu pot sa spun decat ca HABAR N-AI CE VORBESTI.
    Ai spus mult prea multe idiotenii ca sa-ti raspund punctual si nici nu meriti atata atentie si timp pierdut.
    Traieste mai departe in lumea ta dar, macar taci din gura sa nu mai afle si altii ca HABAR N-AI CE VORBESTI.

  5. Ms…pai am incercat sa ma cenzurez, as fi zis mai multe si mai colorate dar na…

    Sincer, decat sa traiesc intr-o „democratie” de fatada, ca cea din romania, as prefera dictatura din china…chit ca asta ar insemna sa renunt la plete, macar as avea un viitor mai sigur decat in mocirla facuta de base cu „democratia” lui 🙂

  6. Am avut multe discutii cu tot felul de ‘telectuali blazati care stau acasa si rad ca „a iesit prostimea in strada”. E vorba fie de dinaia fugiti din tara, fie de dinaia care se plang toata ziua ca le merge rau, ca romania e o tara de cacat si ca trebuie facut ceva. Dar cand e vorba sa se faca ceva aceiasi oameni imi vin cu texte: „pai si daca il dati jos pe basescu, pe cine puneti in loc?” „Pai si ce, credeti ca rezolvati ceva?”. Imi vine sa ii dau cu capul de zid, sau macar de wall.
    Da, mai, normal ca a iesit prostimea, ca lor le-a ajuns cutitul la os si frigu-n casa. Normal ca nu stiu ei numarul legii care le nenoroceste viata, ca nu e treaba lor. Au votat pe niste oameni ca sa ii guverneze, cat timp ei repara aripi de masini, coc paine si duc gunoiul. Fiecare cu treaba lui. Cat timp Basescu nu vine sa tecuiasca pereti, nu are zidarul ce sa faca programe de guvernare. Dar mi se pare de toata jena ca cei care nu mor (inca) de foame sa stea la geam si sa rada de cei care stau de 5 zile in frig pentru a cere respect pentru populatie. Plante.

  7. @ Maria
    Zau cu limba scoasa!
    Spune-mi cu cine te alaturi ca sa iti spun cine esti.
    Totodata te rog sa constati faptul ca nu i-am numit pe manifestanti „prostimea”; daca citeai cu atentie, poate intelegeai ce pretentie am de la cei ca domnul Sonoc (ca sa nu intram in polemici legate de mafia universitara si de salariile pe care le au unii domni profesori; http://www.money.ro/lista-celor-mai-mari-venituri-ale-profesorilor-universitari-din-sistemul-public_765571.html). Apropo, in afara de dansul, cati alti profesori universitari au mai participat la manifestatie ?

  8. @ Vlad
    Nu traiesti intr-o democratie de fatada. Nu a fost facuta de Base’ cel Chior (nu jigni memoria atator oameni care au participat la o lovitura de stat numita Revolutie). Libertatea de miscare este garantata de Drepturile Omului, esti liber sa mergi in China, daca asta iti doresti (este unul dintre drepturile pe care nu le aveai intr-o dictatura 😉 ).
    Faci aceeasi greseala ca majoritatea romanilor, crezand ca democratia inseamna libertate.

  9. @ silviu
    Te invit sa o faci! Ai dreptul si nu cred ca deranjeaza pe nimeni, cu atat mai putin pe mine! Daca tot sprijini tu manifestatiile astea, incearca, poate ma convingi si pe mine ;).

  10. @ Freija
    Inclin si eu sa cred ca, de fapt, aceste manifestatii nu au prea mult a face cu democratia sau libertatea, ci, cum spui si tu, cu anarhia.

  11. Nu confund libertatea cu democratia…libertatea o ai cand te muti in padure sau in jungla si cand nu stie nimeni de existenta ta.

    Dar in tara asta in ultimii cativa ani numai democratie nu a fost. Mi-ai dat definitia din dex pentru democratie. Zi-mi si mie ce actiune politica din ultimii ani a respectat acea definitie.

    Cand si-a exercitat poporul roman puterea? Cand a fost considerat poporul roman suveran? Regimul basescian ti se pare ca s-a bazat pe separarea puterilor in stat? Base a dictat toate actiunile conducerii, de la A la Z…cine nu s-a conformat fie a fost cumparat fie a fost destituit.
    Ms de definitie, dar stiam de dinainte ce inseamna democratie ;)…si raman la parerea mea, democratia din romania este de fatada 🙂

  12. Nu de manifestanti vorbeam. Cei pasnici sunt in limita legilor si cer ca legile statului si legile bunului simt sa fie respectate. Vorbeam de partenerii de discutie care ar prefera o dictatura :)) Democratia inseamna asumarea benevola a unor legi care nu discrimineaza si care avantajeaza populatia, libertatea inseamna posibilitatea de a te exprima, de a avea punct de vedere si de a alege ce vrei sau nu vrei a face in limitele legale. Nu confundati „democratie” cu „fiecare face ce vrea muschii lui”. Si banuiesc in mod sincer ca cei care prefera o dictatura sunt nascuti dupa 90 si n-au habar ce inseamna inchistarea intr-o „ideologie comuna”, lipsa dreptului la opinie, lipsa libertatii de exprimare. Voi v-ati nascut cu internetu’n brate, ati mers in schimb de experienta cu scoala in Austria si va imbracati cu ce vreti voi si va permiteti sa comentati ca o dictatura e preferabila. STFU

  13. @ Vlad
    Este dreptul tau sa ramai la parerea ta. Poporul roman si-a exercitat puterea in mod democratic la fiecare scrutin … cei care s-au dus la vot.
    Sa-ti amintesc de un recent referendum de inlaturare a Capitanului? Oare, rezultatul acelui referendum nu reprezinta opinia poporului, exprimata in mod democratic? Sau nu trebuie ca poporul insusi sa-si respecte opinia?

  14. Sa inteleg ca lipsa democratiei deriva din faptul ca nu au castigat alegerile cei pe care ti i-ai dorit tu! =)) Daca erau Geoana si ai lui la putere sigur te ascultau pe tine cetatean de rand ce vrei si cum vrei sa iti devalizeze mai bine viata. Te intrebau daca vrei sa dai ajutoare sociale la toti analfabetii si „tiganii”, sigur te intrebau inainte daca sa demita persoanle incomode din viata lor. Te intrebau daca vrei desfintarea DNA-ului, anularea micii reforme in justitie, anularea legii invatamantului si revenirea la cea veche, etc… Ma lasi?! Sunteti indoctrinati de vuvuzele, nu scoateti capul din tara si orasul in care v-ati nascut si va dati cu parerea!

  15. @ Cristy

    „Dar vai”, tu esti din Spania? Protestul este apolitic. Si nu sunt sigur ca chiar toti nu au scos capul din tara si orasul lor, pe unii i-a lasat Dictatorul sa mearga in Corea si China, tari „infratite” cu noi.
    Iar daca era Geoana la putere, sigur o iubeam pe Mihaela … *******.
    Si normal ca te intrebau, dar la un raport de 3 (patiti de la buget) la 1(care munceste)… cat de tare puteai sa strigi sa fi auzit ?! Mai ales daca erai la munca …

  16. Eu ies in strada pentru ca m-am saturat sa vad proteste la care participa 10 oameni. Ies in strada ca sa le arat si altor oameni ca este usor sa protestezi. Si poate data viitoare cand vom vedea o nou episod „Roberta Anastase”, „Reinoirea contractelor pentru energie”, „Rosia Montana”, „Defrisarea padurilor de Austrieci” etc, in loc sa dam doar like pe fb, o sa iesim in strada. Eu protestez din solidarite cu cei care sunt in strada si vor reformarea clasei politice, nu a astora cu taa auto, indemnizatii si usl-isti.

    Noi cu totii suntem prea egoisti, pasivi, fricosi, cu privire la orice. Ies in strada pentru ca in sfarsit este un moment de solidarite intre romani.

    Nici eu nu suport tiganii si alcolistii astia puturosi, dar trebuie sa va ganditi ca: noi o sa ramanem in tara asta, si o sa ne crestem copii in tara asta. Iar ei or sa mearga pe strada printre copii astora pe care acum ii blamati. Si s-ar putea ca ai mei sa primeasca un bolovan in cap cand or sa mearga cu iphone-ul in mana printre astia nemancati.

    Astia sunt prea prosti ca sa stie ce sa ceara, iar politicienii sunt prea indiferenti. Deci noi, suntem cei care trebuie sa actionam, pentru ca: copii lor nu au nici o vina ca s-au nascut saraci intr-o familie de puturosi, si or sa creasca impreuna cu copii mei.

  17. @ Freija:
    Poti sa zici pe nume „partenerii de discutie care ar prefera o dicatatura” pentru ca doar unul din ei a mentionat asta pana acum, adica subsemnatul.
    Zici ca m-am nascut dupa ’90 de aia zic ca vreau dictatura: te anunt ca m-am nascut in ’89 si chiar daca nu stiu cum era inainte, mi-am format totusi o idee, din vastele povestiri care le-am auzit. Pentru ca s-a vorbit de dictatura din orient am mentionat ca as prefera lucrurile sa mearga la noi la fel de bine ca la chinezi si sa fie dictatura decat sa avem „democratia” asta si sa fim afundati in mocirla cu totul…pentru ca romanul intr-adevar vede termenul de „democratie” sinonim cu cel de „legea junglei”.

    Acuzi generatia post ’90 ca s-a nascut cu internetul in brate si la finalul mesajului folosesti un acronim tipic unui „navigator” impatimit al netului…misto rau!
    Daca chiar vrei sa acuzi pe astia mai „tinerei” (post ’90) ca habar nu au ce inseamna „inchistarea intr-o ideologie comuna”, spune-ne tu ce inseamna. In cazul in care nu ai trecut de 38-40 de ani sunt „sigur” ca la cei cativa anisori care ii aveai la reovlutie tu stiai deja ce inseamna „inchistarea intr-o ideologie comuna” si esti perfect indreptatita sa ne acuzi ca am facut schimb de experienta cu scoala in austria (nu ca ar fi adevarata acea afirmatie).

    @CelCareUraste:
    Nu am incredere in voturi si nu cred ca voturile reprezinta opinia poporului (mai ales atata timp cat romanul acorda votul pe 2 mici si un pet de bere).
    Speram ca nu mai trebuie sa-ti aduc aminte cum a castigat base ultima campanie electorala…cele cateva procente venite „peste noapte” tot vocea poporului a fost? Sau chiar crezi ca romanii din diaspora s-au prezentat absolut toti la vot si cu totii au votat pentru base 🙂

  18. @ Vlad
    Spui ca nu ai incredere in voturi, desi, scrutinul este unul dintre putinele mijloace ale democratiei, prin care masele isi pot exprima opinia. Sa inteleg ca la baza nu ai incredere nici in democratie ? 🙂 Si, sunt aproape sigur ca voturile diasporei au fost trucate, nu de alta, dar toti desteptii astia de au plecat, l-ar fi votat pe Becali ;).
    In ceea ce priveste perioada comunista nu stiu ce parere ti-ai format, dar daca inclini spre dictatura, nu cred ca este cea buna …
    Am fost hoti si ne-am inselat si furat unii pe altii de pe vremea voievodatelor, toti conducatorii care au facut ceva pentru tara asta au fost linsati, exilati, etc. Tot ce s-a facut pentru tara asta, s-a facut cu biciul pe spate, nu de alta, dar romanul nu are constiinta muncii si a cinstei; cere doar ce i se cuvine enuntand drepturi, uitand ca are si indatoriri.

    @ silviu.wd
    Solutia nu este sa ceri tu in locul lor, nu de alta, dar daca tu mori, cine o sa mai continue sa ceara pentru ei ? Pana acum tot altii au cerut pentru noi. Eu zic ca o solutie ar fi sa ii inveti ce trebuie sa ceara, eventual si cum … o activitate de voluntariat pentru viitorul copiilor, ai nostri si ai lor.

    Cu toti vrem reforme, dar sa nu se schimbe nimic. Si, decat sa ii invatam pe altii sa se descurce singuri, mai bine lasa-i in cluburi, sa asculte manele si multe alte indeletniciri intelectuale, si sa depinda de noi. „Iar cand noi nu vom mai fi, va veti aminti …”

  19. Dupa cum am mai spus-o, in „democratia” din romania nu cred si nu o consider o democratie adevarata atata timp cat base taie si spanzura pe cine vrea. Ai spus-o si tu, procentele furate „din diaspora” au fost trucuri, dar pe baza acelor trucuri ne-am ales cu un nou presedinte…cum sa mai am incredere in vot si in „democratie”. Teoretic poporul a vorbit atunci si Mircea Geoana avea cateva mici procente peste base…cu toate acestea base s-a „scos” original de tot si a mai pus labele pe tara inca un mandat. Na zi si tu cu sa am incredere in vot?

    „Tot ce s-a facut pentru tara asta, s-a facut cu biciul pe spate, nu de alta, dar romanul nu are constiinta muncii si a cinstei; cere doar ce i se cuvine enuntand drepturi, uitand ca are si indatoriri.” -> EXACT! Tocmai de aceea un popor ca al nostru a inteles gresit democratia…tocmai de aceea sistemul capitalist si democratic imprumutat de occident nu functioneaza la noi…tocmai de aceea spuneam ca POATE ar fi mai bine sa luam exemplul chinei. Sa recunoastem, suntem prea estici si prea balcanici pentru a fii occidentali 🙂

  20. @ silviu.wd
    1. De ce nu ai iesit in strada cand a instituit taxa auto Tariceanu?
    2.70 000 de voturi in plus puteau fi de oriunde: din bucuresti, brasov, sibiu, cucuietii din deal. Daca se numarau primele voturile din diaspora, probabil ca „veneau din senin” voturile din bucuresti sau orice alt oras din tara. Nici asa nu era bine. Dar democratia inseamna ca un singur vot in plus face diferenta. Asta nu vreti sa invatati, asta inseamna democratie si daca eu fac parte din majoritate am pretentia ca votul meu sa fie respectat, nu sa iesiti voiin strada sa schimbati dupa bunul plac votul majoritatii!

  21. Deci tu crezi ca dorinta majoritatii este sa ramana base & co. la putere si defapt cei din strada sunt doar niste golani si vagabonzi someri care nu au fost in stare sa-si gaseasca un loc de munca pentru ca-s inapti si inculit si fara scoli superioare?

    Daca raspunzi cu da, iti recomand sa (re)citesti primul comentariu la acest articol 🙂 snobule

  22. @ Cristy
    Base nu a castigat cu romanii ci cu basarabenii care aveau luata cetatenia romana.Daca ti se pare incredibil, vezi ce beneficii au acum basarabenii.De la 5 ani de asteptare pt cetatenie inainte de alegerea lui Base, la 6 luni.Mai multi bani lunar, mai multe drepturi.De fapt, in Romania au aceleasi drepturi ca si romanii.Stiai ca pot lua si pensie cei care au muncit in Basarabia?Statul roman face si asta.Devii strain in tara ta, e un aspect care ar trebui sa iti dea de gandit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.