Federaţia TransylvaNET – parteneri pentru patrimoniu


În 2013 a luat naştere o idee ce atunci mi s-a părut oarecum prea îndrăzneaţă pentru a funcţiona în România – o structură ce unea peste 30 de asociaţii nonprofit, fundaţii şi instituţii publice din Transilvania denumită atunci TransylvaNET, parteneri pentru patrimoniu. Efectiv ţin acum în mână hârtia ce am semnat-o şi parafat-o atunci cu speranţa că acela era momentul de a trece la o etapă superioară în protejarea, salvarea, consolidarea şi restaurarea patrimoniului fie el mobil sau imobil.

Iată-mă acum, după doi ani de la acel moment, anunţându-vă că toate acele gânduri au luat o înfăţişare oficială prin crearea Federaţiei TransylvaNET – federaţia pentru patrimoniul Transilvănean, structură în a cărei conducere am fost şi eu ales alături de alţi 4 reprezentanţi ale celor mai active asociaţii şi fundaţii ce luptă în această direcţie de mulţi ani, schimbând mentalităţi.

Am pus cu mândrie sloganul „membru TransylvaNET” lângă logoul Asociaţiei pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu al cărei preşedinte sunt. Şi asta nu pentru că dă bine ci pentru că simt că această federaţia poate face lucrurile să meargă în direcţia bună în special schimbând şi influenţând legi şi, de ce nu, creînd un Centru de Resurse prin care fiecare dintre noi să oferim comunităţii şi specialiştilor absolut toate resursele de care au nevoie pentru a putea conserva şi restaura monumentele şi valorile noastre.

Acestea fiind spuse, cred că vă este clar că, în cazul în care lucraţi sau vreţi să vă implicaţi în acest domeniu, este absolut obligatoriu să deveniţi şi voi membri în Federaţia Transylvanet. Nu pentru a creşte numărul susţinătorilor ci mai degrabă pentru a avea atâţia specialişti de câţi este nevoie pentru a schimba lucrurile în foarte bine. Contact Federaţia TransylvaNET: pagină Facebook, site web (în construcţie).

Banner Fb


Un comentariu la „Federaţia TransylvaNET – parteneri pentru patrimoniu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.