Fotograful preşedintelui.


Era 6 ianuarie 2015. Spera să reuşească să-l surprindă pe noul preşedinte într-o serie de fotografii ce urma să se intituleze „o zi din viaţa preşedintelui”. Îl urmărise pe Klaus Iohannis în ziua alegerilor şi pregătise terenul cu fotoreportajul de alegeri. Avea însă speranţe mici că va reuşi să-l convingă chiar pe Klaus Iohannis să-l urmărească pas cu pas cu aparatul foto, dat fiind faptul că preşedintele nu este chiar pasionat să-şi expună viaţa tuturor. Şi totuşi, hotărârea, răbdarea şi munca lui de atâţia ani l-au recomandat să facă lucrul ăsta.

Dragoş Asaftei, noul fotograf oficial al preşedintelui, s-a dus cu emoţii la interviul care urma să îi decidă viitorul. Spera doar să reuşească să convingă staff-ul preşedintelui să îşi petreacă o zi, o singură zi, la Palatul Cotroceni, fără nici o idee că de fapt i se va propune cu totul altceva. In după-masa aia i s-a propus să devină fotograful oficial al preşedintelui Klaus Iohannis, zi de zi.

Împreună cu soția mea am participat aseară la dineul oficial oferit de Casa Regală la Castelul Peleș, cu ocazia zilei de…

Posted by Klaus Iohannis on Thursday, March 26, 2015

Fotografia de mai sus este prima fotografie realizată preşedintelui de către Dragoş.

M-a sunat imediat ce a ieşit din întâlnire ca să îmi dea vestea. Pentru mine nu a fost o surpriză, abia aşteptam să aud cum va reacţiona la aflarea noului job. Nu avea voce, nu mai avea cuvinte şi simţeam de la 300 de km depărtare cum îi tremură picioarele de emoţie. Doar după două zile şi-a revenit şi şi-a dat seama ce urma să se întâmple. Dragoş este acum cel ce face legătura dintre cel mai puternic om din România şi noi, restul lumii. Responsabilitatea este imensă pentru un tânăr de doar 21 de ani dar cred în el aşa cum am crezut şi în urmă cu doi ani, şi cu trei, şi atunci când era încă minor.

Dragos Asaftei a pus umărul în proiectele ce le-am organizat în ultimii ani. Fotografiile lui dau imagine proiectelor precum MySibiu.eu sau Centrul Cultural al Diversităţii Europene. Tot el a fost cel care ne-a arătat munca în imagini în broşurile de promovare turistică distribuite în toată lumea şi la expoziţii foto din Bucureşti.

Îi mulţumesc pentru tot ajutorul de până acum şi îi urez succes şi înţelepciune să înveţe cât poate de mult din noua postură de fotograf al preşedintelui Klaus Iohannis.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.