La ce e bun internetul mobil


Sebi e curios dacă m-a ajutat vreodată internetul mobil. De parcă nu s-ar ştii deja, exact cu două luni în urmă am scăpat de-o noapte pierdută în frig, doar pentru că am postat pe Facebook faptul că am rămas blocaţi pe Valea Oltului. Nu am povestit atunci toată păţania (deşi ar fi meritat) aşa că îmi aduc aminte acum, zâmbind în colţul gurii că am ce povesti până şi nepoţilor. Şi dacă o să vi se pară că articolul ăsta e ca un manifest pro internet mobil, să ştiţi că asta şi e.

Plecarea din Bucureşti cu autocarul nu era deloc sigură pentru că se anunţaseră de cu o seară înainte coduri portocalii şi roşii. Totul părea însă senin aşa că am plecat liniştiţi pe A1, acolo unde lucrurile începeau să viscolească optimismul nostru. Circulam normal, nu făcusem nici o oprire dar toate cele trei benzi ale autostrăzii (incluzând aici şi cea de urgenţe) erau îngropate în zăpadă. Plugurile treceau în viteză, în formaţii de câte două, descoperind puţin griul asfaltului. Dar degeaba, vântul de o sută şi ceva de km. la oră le-a declarat război drumarilor. În urma noastră, după doar 15 minute, nici măcar o maşină nu mai avea voia să iasă din Bucureşti. Noi am ajuns victorioşi în Piteşti apoi în Prislopu Mare, în Drăganu Olteni dar când să ajungem în vârful Dealului Negru, puţin înainte de Rm. Vâlcea, iarna şi-a arătat dorinţa de a nu ne lăsa să ajungem acasă.

Camioanele urcau mai mult în spate decât înaintând, roţile învârtindu-se în gol pe gheaţa necurăţată de drumari de mai bine de 24 de ore. Încercam să ne strecurăm pe lângă ele, noi, cu autocarul nostru alb, dar nu ştiai în nici un moment dacă remorca urma să meargă înainte, la vale sau dintr-o parte în alta aşa că şoferul a preferat să conducă încet, cu 10 km./h. în cele mai bune momente. Am reuşit a doua oară să ieşim victorioşi. Rm. Vâlcea ne aştepta cu o pauză de 10 minute şi întârziere de aproape 2 ore.

Dacă până aici am învins, de ce să nu ne încercăm norocul şi a treia oară? şi-a spus parcă şoferul nostru aşa că a băgat piciorul în acceleraţie cu destinaţia Sibiu. Casa noastră. Ieşirea din Vâlcea era blocată de o maşină pe care scria poliţia. Doi bărbaţi cu chipiu ne-au interzis să ne continuăm drumul. Am făcut cale întoarsă, moment în care autocarul începu să se agite. La fel şi călătorii din el. Posesorul de covrig a pus mâna pe telefon şi a tastat numărul şefului lui care i-a spus că nu are cum să ne adăpostească în autogara Vâlcea, sfatul lui fiind să ne scoată din oraş. Aşa a şi făcut şoferul nostru şi în 20 de minute ne-am văzut gonind pe lângă poliţişti ca şi cum nu am fi ştiut că Valea Oltului e blocată din cauza unor avalanşe. Nu ştiu ce a fost în capul nostru că am acceptat, în capul celor urcaţi în autocar în Vâlcea de nu s-au întors liniştiţi acasă, sub plapumă, nu ştiu ce a fost în capul bucureştenilor de simţeau că trăiesc o aventură şi mai ales nu ştiu ce a fost în capul şoferului fugar. Ştiu doar că la 18 km. distanţă am parcat într-o benzinărie ce urma să ne fie adăpost pentru următoarele 8 ore, până când se redeschidea drumul nostru.

Obosiţi, îmbufnaţi şi nervoşi că nu am avut tupeul să-l luăm de guler pe cel ce ne-a adus în mijlocul pustietăţii noaptea la 22:00, am deschis Facebook-ul şi am postat pe wall „Suntem blocaţi pe Valea Oltului din cauza unei avalanşe”. Râuri de mesaje s-au dezlănţuit, oameni care s-au oferit să ne trimită bani, oameni care vor să ne ofere încredere şi un om care ne-a dat un acoperiş deasupra capului, o baie, un pat şi multă mâncare caldă. Toţi colegii de călătorie s-au uitat după noi, cu ochii mici de oboseală, sorbind încet din singura cafea ce urma să le aline noaptea. Simţind invidia în spate, am împărţit în stânga şi în dreapta biscuiţi şi curent de la laptop şi am plecat din nou victorioşi spre hotel în limuzina cu volanul pe dreapta ce a venit să ne pescuiască.

Datorită netului mobil, dimineaţa ne-a găsit odihniţi şi pregătiţi pentru o nouă aventură.

“Gaseste inspiratia in tot ce te inconjoara cu internetul mobil de la Orange!”
Daca ai avut si tu un moment in care internetul mobil s-a dovedit de folos, povesteste-ne pana vineri despre asta intr-un articol, lasa un comentariu la articolul lui VisUrât, ca sa stim ca ai scris, iar la Roblogfest poti castiga prin tragere la sorti o tableta Motorola Xoom 2 si o cartela Prepay cu trafic de internet inclus (detalii aici). Nu uita ca in articol sa incluzi motto-ul campaniei: “Gaseste inspiratia in tot ce te inconjoara cu internetul mobil de la Orange!” Daca nu ai blog, poveste-ne intr-un comentariu la acelaşi articol al lui VisUrât, pentru ca un premiu identic merge si catre unul din comentatorii din campanie.” Eu îl provoc pe Pancu să spună câte ceva despre experienţele lui cu internetul mobil şi cum l-a ajutat în viaţă.


Un comentariu la „La ce e bun internetul mobil”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.