Primăria nu mai finanţează festivalurile la care se plăteşte bilet de intrare


Sibiu este special atunci când vine vorba de susţinerea Primăriei pentru evenimentele ce se desfăşoară în oraş. În anul 2013, Primăria Sibiu a reuşit să finanţeze 113 evenimente cultral-sportive, adică o medie de minim 5/săptămână. Atât de plin de evenimente a fost anul ăsta în Sibiu! Practic, în fiecare weekend erau 2-3 festivaluri în pieţele centrale…simultan.

De câţiva ani sunt implicat şi eu în proiecte finanţate de către primărie. E drept, majoritatea cu sume ruşinos de mici faţă de cât ar fi nevoie şi cât oferă (mediatizare, invitaţi etc)… comparând cu alte evenimente similare care reuşesc să obţină bani suficienţi astfel încât organizatorii să nu se îngrijoreze că trebuie să-şi vândă ceva din casă pentru a reuşi să le ducă la capăt. Şi cu toate astea, multe dintre ele reuşesc un simplu fâs.

Oricum a fost, oricât de greu, niciodată nu am luat nici 5 lei pentru participarea publicului la festivalurile în care am fost implicat. Totul a fost gratuit, chiar şi atunci când noi am oferit premii de mii de euro. Deci, oarecum, mi-e normală decizia primăriei de a nu mai finanţa evenimentele la care publicul trebuie să plătească bilet de intrare – informaţie preluată de AICI.

Întrebarea mea este doar una: de ce regula asta e valabilă doar pentru festivalurile din Piaţa Mare şi Piaţa Mică?


2 comentarii la „Primăria nu mai finanţează festivalurile la care se plăteşte bilet de intrare”

  1. Mai Tudor sincer ma asteptam la mai mult de la tine.
    Sunt doar 2 evenimente afectate de aceasta decizie printre care si MMA (eveniment cu care esti partener si pentru care si prestezi servicii) deci ma simt vizat.
    Pentru evenimentul acesta chiar si asa mare cum ziceti voi finantarea a reprezentat 25 % din costurile pe care le-am avut.Aveti idee cat costa un asemenea eveniment? De unde ati vrut sa scoatem diferenta?Cati sponsori credeti ca sar in primele editii si cu ce sume?.Anul trecut l-am facut pe banii mei , nu am primit de la primarie nici un leu.Voi ati facut pe banii vostri evenimente?
    De 8 ani organizez evenimente in toata tara si acum am zis sa fac si eu in orasul meu iubit ca sa sara oamenii cu comentarii aiurea in loc sa aprecieze ca au in oras asa un eveniment.
    Faptul ca mai multe orase mi-au oferit dublu sau triplu si i-am refuzat stiati?
    MMA 2013 a fost cel mai promovat si cel mai difuzat eveniment muzical organizat vreodata in Romania.Anul trecut s-a difuzat in 17 tari anul acesta in 50.Ce eveniment muzical a promovat mai mult Sibiul decat acesta?Ce eveniment a adus atatea vedete si atata presa?
    Pentru linistea voastra va marturisesc ca si anul acesta dupa organizarea evenimentului sunt pe minus.Care nu credeti va invit sa va dau socoteala.
    Nu pot decat sa iti multumesc pentru sustinere. 😉

  2. Ştiu că îmi mulţumeşti retoric pentru "susţinere" dar ultimul paragraf din textul de mai sus chiar este o susţinere reală pentru cei vizaţi prin decizia asta a Primăriei. Din punctul meu de vedere se face o discriminare atunci când se refuză finanţarea doar a evenimentelor din Piaţa Mare şi Piaţa Mică. Dar dacă organizez festivalul pe Bălcescu sau la Cazarma 90 pot cere bilet de intrare chiar dacă sunt finanţat de către Primărie? De ce? Care sunt motivele?
    Ştiu că probabil nu se vrea atingerea festivalurilor ca FITS, AFF, Fest de Jazz etc dar nu ştiu dacă e chiar normal. Să fie oare o decizie doar pentru a nu mai lăsa organizatorii de evenimente să închidă cele două pieţe cu garduri?
    Îţi dau o idee: mută câteva acţiuni şi în Piaţa Huet şi atunci eşti eligibil 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.