Primul zbor cu planorul – #vizitainHD


Lucrurile bune se întâmplă atunci când te aștepți mai puțin. Întotdeauna am cochetat cu zborul… mi-am dorit să sar cu parașuta și cu parapanta ori să fac bungee jumping. Nu am reușit niciodată să trec de pragul de dorință iar cuvintele „nu am avut ocazia” descriu denaturat lipsa mea de curaj de până la 32 de ani.

Sebi însă mi-a dat ocazia să nu mă mai fofilez, mi-a pus centura pe scaunul unui planor și mi-a dat drumul în aer. Puțin greșit spus „mi-a dat drumul”… mai degrabă m-a lăsat remorcat pentru că așa am ajuns în aer, planorul neavând motor cu ajutorul căruia să decoleze. Experiența a fost peste așteptări și nu are rost să încerc să o explic în cuvinte pentru că nu se poate trăi din fața unei tastaturi. Zborul lin cu planorul îți dă o cu totul altă senzație față de zborurile obișnuite în gălăgia asurzitoare a motoarelor altor avioane.

Pilotul meu, Grațian Tînc, instructor la Aeroclubul Deva, m-a ținut în aer minute bune, profitând de un curent de aer cu ajutorul căruia ne-am ridicat spre soare câteva sute de metri în plus față de planul inițial. „Ar fi fost păcat să nu profităm să zburăm cât mai mult”, spunea el. Și i-am dat dreptate.

Am încercat și câteva „mișcări” ceva mai neprietenoase cu stomacul unui om… căderi în gol spre iarba verde a aerodromului. Nu am strigat de frică dar nici mult nu mai era.

Experiența am filmat-o ca să v-o arăt și vouă alături de mesajul încercați și voi zborul pur al planorului.

Vizită în HD” 2015 este un eveniment organizat de Denisa şi Sebastian Bârgău şiCălin Bobora. Proiectul este sponsorizat de Fermele AdoGourmetgiftAquaSara,Hotel Sarmis DevaAeroclubul Deva şi este susţinut de Primăria Oraşului Simeriaşi Primăria Oraşului Deva.

zbor cu planorul aerodromul deva_01 zbor cu planorul aerodromul deva_02 zbor cu planorul aerodromul deva_04 zbor cu planorul aerodromul deva_05 zbor cu planorul aerodromul deva_08 zbor cu planorul aerodromul deva_10 zbor cu planorul aerodromul deva_11 zbor cu planorul aerodromul deva_14 zbor cu planorul aerodromul deva_16 zbor cu planorul aerodromul deva_17


3 comentarii la „Primul zbor cu planorul – #vizitainHD”

  1. Superb, cred ca a meritat experienta. Sper sa incerci din ce in ce mai ulte lucruri noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.