Puterea unui blog


Un articol de patru rânduri pe blogul CeMerita.ro s-a transformat rapid într-o informaţie răspândită în toată presa şi, la fel de rapid, într-un proces la Tribunalul Sibiu.

Ordinul Arhitecţilor din România a atacat în contecios administrativ decizia Primăriei de a acorda autorizaţie de construire unor investitori care voiau să construiască un cartier de case pe amplasamentul vechiului camping, o zonă înconjurată de pădure şi în vecinătatea Pădurii Dumbrava, aflată sub protecţie la nivel naţional.

Articolul l-am scris în exclusivitate în 30 octombrie 2008. Patru rânduri doar şi două imagini. În 22 februarie 2012 s-a decis definitiv şi irevocabil stoparea oricăror construcţii în locul cu pricina.

[UPDATE] Am primit un document foarte interesant în care se explică pas cu pas ce s-a urmărit prin acest proces, poziţia Municipalităţii şi a O.A.R. cât şi o listă cu alte acţiuni asemănătoare desfăşurate în ţară. Puteţi să-l vedeţi AICI.


6 comentarii la „Puterea unui blog”

  1. wow! treaba asta cu cartierul e chiar veche! mi-amintesc ca si arhitectul nostru din vremea aia ne spunea despre proiect; era foarte incantat! chiar incerca sa ne ademeneasca sa investim in zona! ma bucur ca nu s-a materializat!!

  2. bine, nici atunci nu stiu cine s-ar fi aventurat! eu imi amintesc, poate gresesc, ca nu erau conditii avantajoase pentru un investitor cat sa-si scoata banii. Adica nu avea un POT bun, nici pe verticala nu te puteai duce mult; ar fi trebuit sa vinzi la un pret mosntruos ca sa scoti investitia. A trecut mult, nu mai stiu detaliile, oricum nu mi se parea ok sa construiesti in zona asta si sa strici tot in jur!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.