Rezultatele caravanei Samsung Trends of Tomorrow


Estimările arată că în 10 ani peste 50% din angajați nu vor mai lucra în birouri convenționale, ci vor putea să rezolve toate lucrurile de oriunde vor avea conexiune la Internet. În acest context, aptitudinile digitale au devenit din ce în ce mai importante(…)” – Mihaela Stănoiu, Marketing Manager Samsung Ro.

tot1

Deja cred că ştiţi câte ceva despre Caravana Samsung Trends of Tomorrow (click pe link) aşa că nu mai am ce face altceva decât să share-uiesc cu voi rezultatele ei şi a studiului făcut printre elevii participanţi:

  • Peste 54% din elevii de liceu apreciază că o carieră în IT&C este una de viitor, în timp ce 49% consideră domeniul medical „în tendinţe”;
  • La Caravana Samsung Trends of Tomorrow au participat peste 3600 de elevi din Craiova, Constanța, Ploiești, Sibiu și Galați. Lor li s-a povestit despre tendinţele viitorului şi importanţa dezvoltării aptitudinilor digitale pentru o carieră frumoasă, de succes. Detalii despre caravană am scris aici.
  • Rezultatele studiului realizat de Samsung au evidențiat faptul că 83% dintre elevii participanţi consideră că aptitudinile digitale sunt extrem de importante atunci când doresc să facă primii pași în carieră;
  • La Sibiu, au fost invitaţi să descopere caravana elevii claselor a X-a şi a XI-a de la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, Colegiul Agricol D.P. Barcianu, Colegiul Economic Gheorghe Barițiu, Colegiul Național Octavian Goga şi Colegiul Național Pedagogic Andrei Ṣaguna. Eu am fost prezent la Goga – poze şi păreri am postat aici.

Mersi fetelor de la The Practice pentru că mi-au arătat şi partea de responsabilitate socială dintr-o corporaţie. Nu de alta dar tânjesc după astfel de proiecte şi încerc să fur cât pot de mult din ele pentru a aplica tendinţa internaţională propriilor mele proiecte, la o scară mai mică sau mai mare, pe plan local.

481753_485161694890750_93786175_n


5 comentarii la „Rezultatele caravanei Samsung Trends of Tomorrow”

  1. Avem un studiu. Ce facem cu el?
    Cam asta e problema mea, in general, cand se fac constatari de tot felul si…atat. Nu intelege ca nu dau doi bani pe caravana celor de la Samsung, dimpotriva. Sunt doar mahnita ca am intalnit (si tot intalnesc) profesori, parinti, adulti cu pretentii de intelectuali care se vaita ca nu exista comunicare cu elevii, cu copiii. Helau! Pentru ca foarte putini adulti ASCULTA! Prea putini. Un astfel de studiu ar trebui sa fie in mintea tuturor, ca in secolul asta nu mai pui creta si aratatorul pe tabla, niste planuri de lectii la dosarul tau si gata treaba. Sunt si profesori creativi si implicati, recunosc, dar sunt priviti de catre propriii lor colegi ca pe extraterestri. Stii vulturii aia din Cartea junglei? Si-acum, ce facem? Ce facem? Aoleu, ce mult am scris! Si vroiam sa zic ceva si de CSR. 🙂 Altadata.

    1. Cei de la Samsung au tinut lectii cu elevii si le-au oferit suport online chiar si dupa ce au iesit din salile lor de clasa. E adevarat ca eu as fi vrut sa vad si mai multi profesori luand parte la lectiile astea ca doar si ei trebuie sa invete.
      Pana la urma, studiul arata de ce e nevoie si spre ce se indreapta noua generatie. Acum… cum se procedeaza pe viitor si cat de mult e bagat in seama de profesori, parinti, elevi, ministrii… ramane de vazut.

  2. Un castig mare ar fi daca dintre elevii de-acum am avea profesorii de maine, cu memoria intacta, si vor aplica ceea ce si-au dorit ei de la dascalii lor. Doamne, ajuta!

    1. acest lucru este o utopie, nu conteaza cat de „pornit” esti pe bancile scolii sau ale facultatii sa implementezi practici pe care le vedem doar la televizor in documentare( si care slava Domnului le invatam la fiecare curs de metodica) , deoarece sistemul te infrange oricum prin cateva treburi mai mult decat arhaice: metodologii invechite si directori cat se poate de comunisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.