Salutări din Veneţia


Veneţia cuprinde 118 insule şi este considerată cel mai important oraş al regiunii Veneto şi al Italiei nord-estice. Oraşul are peste 260.000 de locuitori şi este inclus pe lista patrimoniului UNESCO încă din 1979. Oraşul e plin de canale, transportul în comun asigurându-se cu vapoarele. Poliţia, pompierii şi salvarea au şi ele şalupe. Vestitele gondole ce costă aproximativ 100 euro (la ultima vizită, poate de când cu criza s-au mai redus şi preţurile) au şi o variantă ieftină – traghetto. Traghetto sunt tot nişte gondole negre doar că nu eşti plimbat pe canalele înguste, în intimitate şi eventual cu muzica live pe fundal şi un pahar de şampanie. Cu treghetto poţi trece Canale Grande, fiind un fel de transport în comun. Dar după aceea te poţi lăuda că te-ai dat cu gondola.

În fine, dacă ajungeţi pentru prima oară în Veneţia recomand o plimbare pe jos până în Piaţa San Marco, acolo unde se strânge toată lumea pentru a hrănii porumbeii, pentru a vizita Basilica San Marco şi eventual pentru a vedea de sus toată Veneţia din Campanile, turnul de lângă basilică. Străduţele sunt foarte cochete şi au o atracţie aparte. Nu vă trebuie hartă pentru că toată lumea merge în aceeaşi direcţie. Până în Piaţa San Marco, dacă mergeţi liniştit şi faceţi şi câteva pauze plimbarea va ţine ceva mai puţin de 2 ore. Pe drum veţi simţi adevăratul farmec al Veneţiei.

După ce aţi bifat şi obiectivele din Piaţa San Marco, căutaţi pe străzile lăturalnice unde să mâncaţi. Sau dacă vreţi să plătiţi câţiva zeci de euro pe un suc, nu aveţi decât să vă aşezaţi la o masă din Piaţă. De obicei localurile sunt mici şi înghesuite.Toată lumea mănâncă rapid şi pleacă la fel de rapid. În Veneţia nu e timp de stat la cafele. Asta poate şi pentru că pe insulă preţul hotelurilor este destul de piperat aşa că majoritatea turiştilor optează pentru o insulă sau un oraş din apropiere, deci vizita propriu-zisă în Veneţia este mai scurtă. În vizitele mele de până acum am stat în Mestre şi pe insula Lido. Transport în comun până pe insulă este din ambele locuri (autobuz+vapor respectiv vapor) doar că pe insula Lido simţeai că ai venit în Veneţia. Pe Lido poţi ajunge şi cu maşina (de fapt singura insulă pe care poţi ajunge cu maşina), dacă îţi permiţi să plăteşti un automezzo (feribot pentru automobile).

De data asta, Veneţia fiind doar o escapadă de câteva zile, am preferat să ne cazăm lângă aeroport. Dar asta într-un articol special.
[fblikebutton][tweetthis]


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.