Mişcare greşită făcută de Maricuţa: Până în 2015, Şelimbăr devine automat cartier sibian


selimbar01

Aşa arată acum „satul” Şelimbăr, de la marginea sibiului. Drumuri neasfaltate, vile înghesuite, fără utilităţi, străzi înfundate care nu duc nicăieri. Dar toate astea s-ar putea sfârşi odată cu dezvoltarea Şelimbărului pe cealaltă parte a DN1-ului, în spate la Shopping City. Odată cu noile investiţii care cuprind (pe lângă Kaufland, Carrefour, Auchan, Promenada Mall, Baumax, Penny Market) şi Lidl, mai noul Dedeman şi cartiere de blocuri, Şelimbăr se pare că e obligat să devină cartier al Sibiului.

Trei motive pentru care Şelimbăr va deveni până în 2015 cartier al Sibiului

Legea urbanismului din România prevede că dacă două localităţi se unesc pe o suprafaţă mai mare de 2 km, atunci acele localităţi vor deveni automat una singură. În plus, orice comună sau sat în care sunt construite blocuri de locuit sau de birouri mai înalte de 7 etaje, devine automat oraş. Ceea ce e cazul şi în Şelimbăr pentru că tocmai ce a fost finalizat un bloc de 10 etaje în spate la Kaufland şi mai este în construcţie cel de 15 etaje de lângă Lidl. Oricum, viitorul se pare că este clar: pe acel câmp se vor construi multe blocuri de 7 şi 10 etaje (după cum spune şi Turnul Sfatului).

Al treilea motiv pentru care Şelimbăr e obligat să devină cartier al oraşului Sibiu este acela că, potrivit legii 50/1991, toate construcţiile noi trebuie să beneficieze de spaţii de recreere, spitale şi instituţii de învăţământ, ceea ce nu este cazul în Şelimbăr. 10.000 de locuitori fără pic de facilităţi nu este admisibil. Astfel că noii cetăţeni ai Şelimbărul-ui ar plăti taxe în Şelimbăr dar ar folosi toată infrastructura şi instituţiile oraşului Sibiu. Practic,  sibienii ar cotiza pentru bunăstarea comunei Şelimbăr. Şi din acest motiv, Şelimbăr va fi alipit oraşului Sibiu astfel încât toţi cei ce beneficiază de infrastructura din Sibiu să plătească taxe în Sibiu.

selimbar

Foto: Turnul Sfatului


21 de comentarii la „Mişcare greşită făcută de Maricuţa: Până în 2015, Şelimbăr devine automat cartier sibian”

 1. Observatii: 1. din cate scrie in Turnul Sfatului la comentarii, terenul pe care se construieste e al primarului, deci nu o sa-l intereseze prea tare daca Selimbarul devine Sb. 2. cartierul nu e complet sistematizat, deci Primaria Sb va avea onoarea sa acopere cheltuielile. 3. e nasol de cei care cer fonduri europene si se bazeaza pe Selimbar ca e zona rurala si spera sa primeasca punctaj mai mare 😀

 2. Si un cartier al Cisnadiei s-a construit la 1 km de Sibiu (imediat ce se termina cimitirul).
  Interesant ca Cisnadia are suprafete de teren atat de aproape de Sibiu.
  Oricum Sibiul nu mai are unde construi cartiere de locuinte. Nu mai are teren disponibil decat de-a lungul autostrazii.

  1. De-a lungul caii suri mici este prevazuta dezvoltarea rezidentiala a sibiului.
   Dar curios… dupa cimitir e teritoriul cisnadiei?

 3. Foarte interesant articolul…Poate daca Selimbarul devine un cartier al Sibiului avem si noi sansa sa avem o strada cum trebuie si sa scapam de noroaie…Va scriu pe aceasta cale din postura unui locatar al unui bloc nou construit in 2009……am si eu o nelamurire(sau mai bine zis avem toti locatarii ) cand se reabiliteaza si str.Octavian Goga Selimbar(strada dintre fostul Consulat si El Gringo)dupa ce se termina „biscuitii” lui Maricuta?Locuim aici de 5 ani si tot asteptam si asteptam…In 2012 Consiliul Local a emis un HCL Selimbar nr.42 din 25 mai 2012 prin care se angajeaza sa asfaltezesau /si pavaze straziile din cartierele nou create…pt.cei interesati va pun la dispozitie hotararea respectiva(ovi.barosanu@yahoo.com)

  1. Sunt muuulte probleme in Selimbar dpdv urbanistic. Strazile neasfaltate e una dintre ele, intr-adevar, dar HCL-ul ala e posibil sa fi fost dat doar pentru a creste pretul apartamentelor? Intreb si eu…

 4. HCL s-a dat cu vreo cateva zile inainte de alegeriile locale din 2012…va pot pune la dispozitie acel document sa vedeti promisiuniile neonorate

 5. De ce te-ai mutat in selimbar daca nu iti place. Degeaba subestimezi localitatea. Comuna are 4 sate si pamanturile sale duc foarte depare. Nu va ajunge niciodata cartier al sibiului. Va fi oras si la aata se lucreaza de mult. Tocmai acum se lucreaza la un centru medical si la un liceu. Toti care au vizitat selimbarul l-au comparat cu austria sai germania , fiind foarte modern si dezvoltat. Al 3-lea an la rand Selimbarul a castigat locul 1 ca si ce-a mai bogaya si frumoasa comuna din tara. Nu stiu in ce catun stai dar sa iti fie rusine. Altii viseaza sa locuiasca aici

 6. Mai nou primaria Selimbar impune o noua „taxa de drum” de 2500 EURO !!! Pe langa cei 1500 EURO pentru apa canal !!! In total 4000 EURO ca sa te apuci de construit o casa !!! Oare nimeni nu vede abuzurile din Selimbar? In nici un oras sau mai mult o comuna nu exista astfel de taxe! Sau poate trebuie platit noul asfalt de la troita, care nu duce nicaieri, unde are o anume persoana terenul?

  1. Uite si vestea buna! Taxa de infrastructura a fost anulata ! Cred ca cineva s-a sesizat pentru taxele si darile din Selimbar. Asa domnule primar, se pare ca de data asta nu ti-a mai iesit… O sa gaseasca alte taxe sa recupereze banii !

 7. ca sa mai zic ca a stat Maricuta si a gandit el bine ca Sibiul sa fie cartier al Selimbarului :))))))) nu m-am putut opri din ras cand am auzit asta.e din sursa sigura. oricumc e e in Selimbar ca si infrastructura e jale. si sigur mai mult de 50% beneficiaza de infrastructura din Sibiu .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.