Sunt pe cale de a mă vinde politic.


Campania electorală a început în mod legal încă de o săptămână şi până acum eu nu am văzut nimic în jurul meu care s-o anunţe. Panourile de lemn vopsite în alb, special aruncate prin oraş pentru a fi murdărite cu aracet, sunt încă goale. Câteva panouri publicitare pe ici pe colo, ieşire la curăţenie prin oraş îmbrăcaţi în tricouri pline de siglele partidelor politice dar cam atât.

Presa şi ea este flămândă de banii ce intrau în vilele patronilor la fiecare campanie electorală. De data asta însă cei 5000 de euro sunt prea mulţi. Mult prea mulţi pentru nişte alegeri fără miză. La Sibiu am ajuns în stadiul în care actualul primar se roagă de partidele contracandidate să desemneze un candidat la Primărie iar ele, partidele, aruncă în joc un om ce cu 2 luni în urmă nu ştia ce e aia partid şi pe care nimeni din politica locală nu-l vrea cu adevărat. Carne de tun.

E grav.

Oficial, declar blogul ăsta o alternativă ceva mai ieftină de promovare a candidaţilor şi partidelor. Nu mă vând gratis dar nici nu vreau să mai stau pe margine privind cum nişte afacerişti îşi îndeasă ieuroii în saci, nu cumva să le scape. Nu-mi fac speranţe mari văzând interesul din campania asta. Totuşi, sunt deschise bannerele 125x125px de pe coloana din dreapta oricărui doritor politic. Primul venit, primul servit. Nu negociez şi nu mă interesează lupta politică. Vreau doar să iau banii şi să-i redirecţionez spre proiectele sociale în care sunt implicat şi au nevoie de finanţare. Banii tot se cheltuiesc, politicienii ar trebui să prefere să-i dea (mie) ştiind că se întorc în oraş şi nu intră în gresia vilei din Mărginimea Sibiului a unui patron de ziar local.

Aşa ar trebui, rămâne de văzut dacă le pasă asta sau nu. Doritorii pot să-mi scrie aici.


3 comentarii la „Sunt pe cale de a mă vinde politic.”

  1. Pentru „stadiul în care actualul primar se roagă de partidele contracandidate să desemneze un candidat la Primărie” sunt cam multe panouri publicitare cu Johannis in oras. Asta-i un semn…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.