Turist în Sibiu? Iată o cazare perfectă

MySibiu modern apartmentMySibiu modern apartment 2 MySibiu modern apartment 3

Am decis să ne închiriem apartamentul de o cameră recent renovat. Totul este nou nouţ, frumos şi curat aşa că vă aşteaptă să vă relaxaţi în centrul Sibiului pentru câteva zile. Apartamentul se închiriază în regim hotelier.

Mai multe poze şi detalii găsiţi pe Airbnb (aici: cazare în regim hotelier în Sibiu) sau pe Booking.com.

Poziţionarea este excelentă, exact pe strada pietonală din Centrul Istoric al Sibiului. Apartamentul însă este poziţionat în curtea centrală astfel încât zumzetul şi gălăgia celorlaltor turişti nu vă vor deranja deloc.

Apartamentul este de dimensiuni potrivite pentru o cazare de câteva zile pentru două persoane şi are tot ce îi trebuie:

  • dormitor cu pat matrimonial ce se poate transforma foarte uşor în timpul zilei într-un living suficient de spaţios şi comod prin ridicarea la orizontală a patului matrimonial
  • bucătărie complet utilată (plită digitală, cuptor cu microunde, mini-frigider, tacâmuri, farfurii, oale…)
  • loc de luat masa ce poate fi folosit ca birou şi masă pentru laptop
  • baie cu duş şi încălzire în pardoseală. Unde ai mai făcut duş în timp ce ţi se încălzesc picioarele?

Dotări cazare în regim hotelier:

  • încălzire cu termostat atât în cameră cât şi la pardoseala din baie
  • uscător de păr
  • fier de călcat şi măsuţă de călcat
  • în curând vom pune şi o maşină de spălat
  • tv cu cablu
  • internet wireless
  • tot felul de ustensile de desfăcut şi tăiat pentru bucătărie
  • hidrant, trusă de prim ajutor, senzor de gaz

Bonus:

  • mic dejun în prima zi din partea casei
  • punem la dispoziţie un mini self service gift shop 🙂 cu magneţi de frigider, cărţi poştale etc pentru cei ce vor să ducă acasă o amintire şi nu au timp/chef să caute prin oraş ceva potrivit
  • ghidaj turistic profesionist – la cerere

Regulile casei pentru turişti:

  • apartamentul este pentru una sau două persoane
  • din păcate, nu putem primi animale de companie
  • nu se fumează nici în apartament nici în curtea interioară dar sunt nenumărate cafenele şi terase în zonă

Cum rezervi:

Rezervările se pot face pe Airbnb.com (aici: cazare Sibiu) şi pe Booking.com.

Acestea fiind spuse, vă aşteptăm la Sibiu 🙂

Hooray! De astazi, puteti sa va cazati la #Sibiu intr-un apartament super central, nou, modern si multifunctional….

Posted by Tudor St. Popa on Saturday, March 5, 2016

Am locuit o săptămână în casa unor homosexuali. Homosexuali căsătoriți legal.

În martie 2014 au avut loc primele căsătorii din Anglia între persoanele de același sex. Zilele trecute am cunoscut și eu două astfel de persoane – Martin și Oliver, un olandez și un columbean mutați la Londra de ceva ani, căsătoriți cu puțin timp în urmă. Pozele de la nunta lor stăteau așezate pe șemineul camerei de zi, chiar în fața canapelei pe care cei doi își petreceau majoritatea timpului liber.

Airbnb Sibiu Londra_34

Vizita de zilele trecute la Londra nu ne-a adus doar câteva zile de relaxare în minunatul oraș ci am avut ocazia să cunoaștem un cuplu cu care nu suntem chiar obișnuiți – doi homosexuali căsătoriți legal. Asta în timp ce în România încă se mai dezbate (sau, mai rău, se evită dezbaterea) interzicerea fumatului în spațiile publice. Curios sau nu, cei doi nici nu au mâncat copii și nici nu s-au delectat la micul dejun cu filme sado-maso. Un cuplu normal, cu o casă foarte fain și cu gust amenajată dintr-un cartier liniștit de case, undeva în Est End.

Airbnb Sibiu Londra_67

Exagerat de grijulii la ce mănâncă, pasionați de artă (presupun eu, după numărul mare de tablouri semnate de autori necunoscuți, însă, mie), cu o colecție impresionantă de filme și muzică bună, oamenii ăștia doi mi-au părut normali din toate punctele de vedere. Pe când alții au fost reticenți, ei doi ne-au primit fără ezitare în propria casă, ne-au dat cheile de la ușa de intrare și acces la tot ce le aparținea, inclusiv la mâncarea din frigider. Iar la plecare au avut grijă să ne pregătească un pachet cu câte un croissant și o mandarină pentru a ne ține de foame pe drumul spre aeroport.

O să mai călătoresc prin Airbnb… cunoști oameni și culturi pe care nu ai ocazia să le vezi la hoteluri de 3 stele.

Airbnb Sibiu Londra_35

Airbnb Sibiu Londra_28

Airbnb Sibiu Londra_91Airbnb Sibiu Londra_83Airbnb Sibiu Londra_57Airbnb Sibiu Londra_50Airbnb Sibiu Londra_33Airbnb Sibiu Londra_14Airbnb Sibiu Londra_11Airbnb Sibiu Londra_09Airbnb Sibiu Londra_07Airbnb Sibiu Londra_06Airbnb Sibiu Londra_05Airbnb Sibiu Londra_04Airbnb Sibiu Londra_03Airbnb Sibiu Londra_02Airbnb Sibiu Londra_01

5 lucruri pe care trebuie să le ştiţi despre cazările din Sibiu.

Unul dintre cele mai de suflet proiecte ale mele este “Prin Sibiul Meu” ce de anul acesta a devenit “My Sibiu”. Dacă mă citiţi constant, e imposibil să nu mă fi „auzit” până acum măcar o dată vorbind despre faptul că încerc să promovez oraşul Sibiu pe cât posibil.

În anul 2014 am adus la aici 10 bloggeri străini care au vizitat (fiecare) peste 20 de ţări până acum şi cu toate astea cu toţii au rămas îndrăgostiţi de Sibiu. Şi asta se demonstrează prin faptul că s-au întors aici la scurt timp sau chiar s-au mutat pentru o perioadă în oraşul nostru.

Având colaborări în anii ăştia cu unităţi de cazare din Sibiu mi-am dat seama de faptul că există un trend al turiştilor (nu ştiu dacă tocmai sănătos) de a renunţa la hoteluri, îndreptându-se tot mai mult spre pensiuni şi apartamente închiriate în regim hotelier. Cel puţin asta reiese din faptul că în 2014 s-au dublat (cel puţin) apartamentele scoase la închiriat de către persoane fizice.

Dar eu nefiind „din interior”, prefer să nu dau cu presupusul. Pentru că e sfârşit de an,echipa CazareSibiu.com încercă să mă lămurească şi pe mine care e linia spre care se îndreaptă turimul sibian, preferinţele turiştilor şi numărul lor şi cum a fost văzut Sibiul în 2014 din punctul ăsta de vedere.

pensiuni-sibiu

Cum vedeţi voi trendul spre care se îndreaptă turismul sibian şi, evident, ofertele hoteliere din Sibiu?

CazareSibiu.com: Turismul sibian a inceput sa se maturizeze si sa se stabilizeze. Proprietatii de pensiuni sau hoteluri au inteles ca turismul inseamna mai mult decat a oferi un loc de cazare intr-o camera. O data cu inceprerii maturizarii turismului, si ofertele au inceput sa fie mai diverse si mai targetate pe segmenti de clienti. In piata, vor rezista cei care sunt profesionisti, cei care stiu sa-si fidelizeze clientii si cei care stiu sa se promoveze pe canalele de comunicare online si offline.

E adevărat că apartamentele închiriate în regim hotelier au luat locul hotelurilor în preferinţele turiştilor ce au venit în Sibiu în 2014?

CazareSibiu.com: Dezvoltarea segmentului de cazare in regim hotelier din Sibiu este influentat de mai multi factori, la fel ca si in cazul altor orase din Transilvania. Pe de-o parte regimul hotelier se adreseaza unui segment nou de clienti care vin in oras, se datoreaza si faptului ca e mult mai avantajos sa inchiriezi in regim hotelier un apartament cu plata pe noapte, decat sa-l inchiriezi pe perioada nedeterminata, dar si datorita pietei imobiliare care pe perioada crizei a inghetat vanzarile de apartamente si astfel multi din cei care vroiau sa le vanda nu ai mai avut ce face cu ele, iar inchirierea lor a fost cea mai buna solutie.

Exista date oficiale despre numărul de turişti din Sibiu în 2014? A crescut faţă de anii anteriori?

CazareSibiu.com: Datele oficiale care exista nu reflecta realitatea, deoarece sunt multe unitati care nu-si raporteaza corect numarul de intrari pe care le-au avut. Insa, traficul raportat de Google arata ca dupa bumul de turist din 2007, numarul lor s-a stabilizat o data cu venirea crizei si a avut un trand descrescator pana in anul 2013.  Incepand din acest 2014, continund cu anii viitori, numarul turistilor va creste datorita revenirii pieteti, datorita noi infrastructuri care faciliteaza accesul strainilor spre Sibiu, dar si datorita coerentei cu care s-a promovat orasul si a evenimentelor periodice de aici.

Un Constănţean, de exemplu, găseşte cazare la Sibiu dacă se hotărăşte „peste noapte” să ne facă o vizită? Care sunt perioadele turistice din an pentru care recomandaţi oamenilor să-şi facă rezervări din timp?

CazareSibiu.com: Noi sfatuim turistii sa isi faca rezervari din timp, sa intre pe site si sa sune la receptie, iar ulterior sa trimita o rezervare scrisa pentru a avea o confirmare prin email.

Dupa cum se vede si in traficul de pe strazile Sibiului, perioada de varf incepe in primele zile ale lunii iunie, cu apogeul in luna august si cu o cadere a numarului de turism spre luna octombrie. De asemenea, o influenta majora o au si evenimentele mari care au loc, precum Festivalul de Teatru sau Targul de Craciun.

Care sunt modalitatile prin care o unitate hoteliera din Sibiu isi poate creste numarul de turisti?

CazareSibiu.com: Numarul turistilor care vin in Sibiu se imparte la numarul unitatilor de cazare care este intr-o continua crestere. In primul rand, unitatea hoteliera trebuie sa isi cunoasca bine segmentul de clienti la care se adreseaza si sa ofere servicii turistice si conditii de cazare adresate segmentului acestora. In al doilea rand, prezenta lor in mediile de comunicare cu turistii este foarte imortanta. Este important sa fi prezenti pe site-urile internationale, pe site-urile nationale, dar si pe site-urile locale cum e CazareSibiu.com

Turistii devin din ce in ce mai informati si stiu sa foloseasca internetul ca o sursa de informare si diferentiere a ofertelor existente in piata, de aceea o unitate hoteliera trebuie sa fie gasita cu usurinta.

Tripadvisor: Golden Tulip şi Hilton Sibiu în Top 25 hoteluri din România

Conform unui top realizat de Tripadvisor (cel mai cunoscut site de reviewuri din domeniul turismului), Golden Tulip Ana Tower şi Hilton Sibiu sunt în top 25 cele mai bune hoteluri din România. Topul este realizat în funcţie de notele oferite de către utilizatori, tuturor hotelurilor din România prezente pe Tripadvisor. Locurile 13, respectiv 19 sunt rezervate celor două hoteluri din Sibiu.

Ambele hoteluri incluse în topul celor mai bune hoteluri din România sunt vizitate în preponderenţă de către cupluri şi oameni de afaceri, hotelul Hilton fiind preferat şi de către familii.

Golden Tulip Ana Tower Sibiu, the best price-value hotel in Sibiu for business travelers – Voicu V., Bucureşti

Hilton Sibiu, by far the best hotel we’ve been to in Romania. Very nice by international standards (not just Romanian) – Lord_Jade din Tel Aviv, Israel

Într-un top realizat exclusiv pentru hotelurile din Sibiu, Hilton Sibiu şi Golden Tulip sunt urmate de Hotel Levoslav House, Casa Baciu şi Ramada Sibiu.

Executive Room

Topul restaurantelor din Sibiu, conform Trip Advisor:

  • Restaurant Max
  • Terracotta
  • Belvedere
  • Crama Sibiul Vechi
  • Grand Plaza

Sibiu este pe locul 5 ca destinaţii populare în România, conform aceluiaşi site Tripadvisor.com, după Bucureşti, Braşov, Cluj Napoca şi Timişoara dar înainte de Constanţa, Mamaia sau Sinaia.

Este pentru prima oară când Trip Advisor include şi România în topul „Travellers’ choise„.

O surpriza placuta de la Pensiunea Perla Oltului din Calimanesti-Caciulata

Dap, am ramas blocati intr-o benzinarie pe undeva prin Calimanesti-Caciulata. Oamenii au inchis toata Valea Oltului asa ca nu am mai putut avansa cu autocarul. O prostie, pentru ca soferul a fost oprit din drum inca de la iesirea din Rm Valcea dar el a insistat sa-si continue traseul si sa tina toti pasagerii o noapte intreaga in mijlocul pustietatii. Asta insa trebuie sa fie subiectul unui alt articol pentru ca a fost o adevarata aventura.

Cert e ca acum noi doi am scapat de chinul dormitului pe-un scaun rece de autocar. Asta pentru ca imediat ce am spus de patanie pe Facebook, mai multa lume a vrut sa ne sara in ajutor (sa ne trimita bani, ganduri bune sau sfaturi) dar cel mai bine ne-a cazut faptul ca in doar jumatate de ora am fost pescuiti de la locul cu pricina si dusi la o pensiune in Calimanesti-Caciulata, pensiune care arata mai degraba a hotel.

Oamenii de aici au venit dupa noi cu masina, ne-au cazat si ne-au dat de mancare pe moka doar ca Continuă să citești O surpriza placuta de la Pensiunea Perla Oltului din Calimanesti-Caciulata

Vacanță? Feriți-vă de ZTour Cluj-Napoca!

Când verifici site-ul și ofertele ZTour Cluj-Napoca (specific ZTour Cluj-Napoca pentru că mai există un ZTour Internațional prin Iași și nu vreau să se facă confuzie) îți clătești ochii prin Riviera Olimpică – Grecia, Emiratele Arabe Unite – Dubai, Thailanda – Phuket, Singapore, Iordania – Marea Moartă, Mauritius, Seychelles etc. Sunt destinații de lux sau cel puțin medii însă tarifele celor de la ZTour sunt muuult mai mari decât ”de lux”. De ce? Foarte simplu – pentru că ZTour probabil este doar o agenție de turism românească care câștigă făcând intermedieri, adăugându-și adaos măricel.

Fratele meu a fost anul trecut în Grecia cu ZTour Cluj-Napoca. Schema e mai complicată dar, pe scurt, a fost obligat să meargă cu ZTour într-o anumită perioadă a anului. Nu a prea avut de unde alege așa că a hotărât să se relaxeze o săptămână în Grecia. Prețurile erau enorme. Nu a comentat pentru că hotelul la care urma să fie cazat era de 5***** stele. Când a ajuns însă la hotel cazarea reală costa jumătate decât a plătit la agenția de turism din Cluj. Pentru că și-a luat ZTour comision încă odată cât cazarea la hotelul de cinci stele. Pentru ce și-a tras agenția de turism din Cluj comision atât de mare? Pentru că a făcut o rezervare, atât. Drumul nu era inclus în preț și alte excursii opționale sau facilități nu a avut.

Păi dacă tot ești intermediar, pune-ți domne niște comisioane mai mici că doar ai dat un click pe net, nu altceva.