City Break la Bruxelles cu 78 de lei. De la Sibiu.

UPDATE: Ieraţi-mă toţi cei ce v-aţi luat bilete pentru că v-am dat eu pontul. Zborurile de la Sibiu s-au anulat 🙁

După povestea cu zborul Sibiu-Tel Aviv, am primit mai multe mesaje de la oameni sceptici cu privire la zborurile low cost, spunând că nu sunt chiar low cost. Eu, unul, am peste 35 de zboruri cu Wizz Air și pe niciunul nu cred că am dat mai mult de 100 euro dus-întors, ceea ce mi se pare chiar un preț mic.

Dar pentru că m-ați făcut curios, am încercat câteva simulări pentru zborul din Sibiu spre Bruxelles, un oraș ce nu am reușit să îl vizitez până acum. Și am găsit bilete la 1 leu. Da, bilet de avion la un leu. Astfel, zborurile pentru un city-break la Bruxelles, cu plecare de la Sibiu, este 78 de lei dus-întors, cu toate taxele incluse, pentru o persoană + costul pentru rezervarea locurilor (29 lei/segment).

10-13 noiembrie la 39 lei/segment/persoană

Eu zic să săriți și să vă rezervați biletele cât mai repede, pentru că e ceva să mergi la Bruxelles cu 39 de lei/segment. Ca să nu vă mai chinuiți cu căutatul, iată un LINK DIRECT spre perioada amintită mai sus.

În toată luna noiembrie zborurile Sibiu-Bruxelles sunt la prețuri foarte mici, cu abonamentul Wizz Discount aproape fiecare weekend fiind la 39 lei/segment/persoană. Astfel, nu m-am putut abține așa că voi pleca și eu în toamnă pe ruta asta, plătind un total de 260 lei pentru zboruri pe ruta Sibiu – Brussels Charleroi – Sibu, pentru două persoane, cu toate taxele incluse, locuri rezervate și taxele pentru plata cu cardul. Preț pentru avion dus-întors.

Turist în Sibiu? Iată o cazare perfectă

MySibiu modern apartmentMySibiu modern apartment 2 MySibiu modern apartment 3

Am decis să ne închiriem apartamentul de o cameră recent renovat. Totul este nou nouţ, frumos şi curat aşa că vă aşteaptă să vă relaxaţi în centrul Sibiului pentru câteva zile. Apartamentul se închiriază în regim hotelier.

Mai multe poze şi detalii găsiţi pe Airbnb (aici: cazare în regim hotelier în Sibiu) sau pe Booking.com.

Poziţionarea este excelentă, exact pe strada pietonală din Centrul Istoric al Sibiului. Apartamentul însă este poziţionat în curtea centrală astfel încât zumzetul şi gălăgia celorlaltor turişti nu vă vor deranja deloc.

Apartamentul este de dimensiuni potrivite pentru o cazare de câteva zile pentru două persoane şi are tot ce îi trebuie:

  • dormitor cu pat matrimonial ce se poate transforma foarte uşor în timpul zilei într-un living suficient de spaţios şi comod prin ridicarea la orizontală a patului matrimonial
  • bucătărie complet utilată (plită digitală, cuptor cu microunde, mini-frigider, tacâmuri, farfurii, oale…)
  • loc de luat masa ce poate fi folosit ca birou şi masă pentru laptop
  • baie cu duş şi încălzire în pardoseală. Unde ai mai făcut duş în timp ce ţi se încălzesc picioarele?

Dotări cazare în regim hotelier:

  • încălzire cu termostat atât în cameră cât şi la pardoseala din baie
  • uscător de păr
  • fier de călcat şi măsuţă de călcat
  • în curând vom pune şi o maşină de spălat
  • tv cu cablu
  • internet wireless
  • tot felul de ustensile de desfăcut şi tăiat pentru bucătărie
  • hidrant, trusă de prim ajutor, senzor de gaz

Bonus:

  • mic dejun în prima zi din partea casei
  • punem la dispoziţie un mini self service gift shop 🙂 cu magneţi de frigider, cărţi poştale etc pentru cei ce vor să ducă acasă o amintire şi nu au timp/chef să caute prin oraş ceva potrivit
  • ghidaj turistic profesionist – la cerere

Regulile casei pentru turişti:

  • apartamentul este pentru una sau două persoane
  • din păcate, nu putem primi animale de companie
  • nu se fumează nici în apartament nici în curtea interioară dar sunt nenumărate cafenele şi terase în zonă

Cum rezervi:

Rezervările se pot face pe Airbnb.com (aici: cazare Sibiu) şi pe Booking.com.

Acestea fiind spuse, vă aşteptăm la Sibiu 🙂

Hooray! De astazi, puteti sa va cazati la #Sibiu intr-un apartament super central, nou, modern si multifunctional….

Posted by Tudor St. Popa on Saturday, March 5, 2016

Boost your travel business on Facebook! Sibiu 2014 (dau 4 bilete gratuite)

Business-urile din turismul românesc trebuie să conştientieze importanţa unei prezenţe active pe Facebook” spune Alex Filip pe pagina de prezentare a cursului ce-l pregăteşte pentru susţinere în 6 iunie la Sibiu. Mai multe informaţii aici: http://eventur.ro/portfolio/boost-your-travel-business-on-facebook-sibiu/

El vrea să îi înveţe pe cei din domeniul turistic (fie ei agenţii, pensiuni, hoteluri, restaurante, rent-a-car etc) cum să integreze eficient Facebookul într-un plan de marketing online şi ca instrument de comunicare la nivel de companie, ce obiective trebuie să-si traseze, cum se construieşte un plan editorial şi cum îşi pot creşte volumul de vânzări în special prin fidelizare.

Toţi cei ce se înscriu pe site (adică aici) primesc 10% reducere dacă scriu codul promoţional „CE MERITA” în câmpul de pe pagina de înscrieri.

Mai mult, ofer 4 locuri gratuite la acest eveniment, astfel:

  • 2 locuri unor studenţi la o facultate din domeniul turismului;
  • 2 locuri unor reprezentanţi de companie fie ele pensiuni sau hoteluri, agenţii de turism, restaurante, rent-a-car etc.

Eventur

Trebuie doar să lăsaţi un comentariu la articolul ăsta spunând de ce vreţi să participaţi la cursul lui Alex Filip (spuneţi şi dacă sunteţi spudenţi sau reprezentaţi o companie). Câştigătorii îi voi anunţa în 5 iunie şi vor fi aleşi prin random.org.

Pentru că locurile sunt limitate, vă sfătuiesc să vă cumpăraţi totuşi biletele de pe site. În cazul în care câştigaţi la acest concurs, vi se vor restitui banii 🙂

Notabil ar mai fi faptul ca niciun business cu profil turistic din Judetul Sibiu nu se afla in topul celor 10 pagini cu cei mai multi fani. Liderul in acest top este Brand Circus cu 144.000 de fani, urmat de Bmx Magazin cu 77.000, Ambient cu 60.000, ARTmania Festival cu 59.000 si Shopping City Sibiu cu 46.000.

Eşti blogger? Poţi veni la Sibiu cu #MySibiu.eu

Zilele trecute, Sibiu a primit distincţia de „Best destination of the year” la Gala HTL (Hotel Tourism Leisure Investment Conference). Ceea ce confirmă din nou faptul că Sibiu merită vizitat! Iar noi, acum, facilităm lucrul ăsta prin www.mySibiu.eu ce îl lansăm astăzi cu un concurs şi 5 excursii în judeţul Sibiu.

Ştiţi bine proiectele de genul #oraşulmeu ce le-a început Corina Georgescu cu mai bine de 5 ani în urmă. Şi la Sibiu, Brylu s-a încăpăţânat în 2010-2011 şi a reuşit să înceapă tradiţia de a aduce bloggeri să viziteze oraşul nostru cu scopul de a-l promova pe plan turistic. Iată că astăzi facem un pas mai departe cu ajutorul lui Cezar Dumitru, bloggerul de travel al anului, partenerul nostru în transformarea proiectului #prinSibiulmeu într-unul internaţional.

site MySibiu

Astăzi lansăm oficial site-ul www.MySibiu.eu cu ajutorul căruia lăsăm deschisă oricui posibilitatea de a vizita oraşul Sibiu aşa cum trebuie: cu cel mai bun ghid turistic, cu acces uşor la muzee şi obiective turistice, cu trasee tematice aşa cum îşi doreşte orice turist. Şi toate astea gratuit sau cu reduceri de până la 70% la cazare (mulţumim Ibis Hotels) şi masă (mulţumim Kill the Bill).

Şi ca să vedeţi că suntem hotărâţi, dăm drumul unui concurs-fulger unde oferim 5 excursii în judeţul Sibiu. Detalii aici: http://aios.ro/mysibiu

Deja am avut 3 bloggeri străini anul acesta la Sibiu. Au venit tocmai din SUA, Malta şi Londra să viziteze oraşul nostru în cadrul proiectului #MySibiu. Vreau să cred că odată cu lansarea site-ului, tot mai mulţi se vor înscrie şi vor veni la Sibiu. Atât bloggeri de travel străini cât şi români.

Welcome to Sibiu! Register here: http://mysibiu.eu/register

#prinSibiulmeu 2014_01

#MySibiu este un proiect al Asociaţiei pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu (implementat de mine şi Răzvan Pop) si co-finanţat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

Eximtur împlineşte 20 de ani.

Am revăzut acum imaginile filmate în Vacanţa Secretă (un proiect foarte fain ce l-am dezvoltat împreună cu Fly.ro şi Eximtur).

Amintirile mi-au făcut un dor nebun de o escapadă. Cred că şi vouă… mai ales că se apropie vara şi perioada de concedii.

M-am lăsat cufundat în amintiri dar eu de fapt voiam să spun „La mulţi ani EXIMTUR„. Eximtur, una dintre cele mai mari agenţii de călătorii din ţară, sărbătoreşte 20 de ani! Cu această ocazie, oricine cumpără un serviciu EXIMTUR în perioada 15-30 aprilie primeşte automat un voucher de reducere şi un cadou de vacanţă! Pentru mai multe detalii intră aici (www.eximtur.ro/20deani).

În plus, poţi suna oricând la Call-center Non-stop *9977 ca să găsesti vacanţa sau biletul de avion potrivit pentru tine.

Vacanţe plăcute 🙂

Gata. Plec la Amsterdam cu vola.ro!

Intrasem pe Vola.ro cu gândul să-mi dau cu părerea despre noul lor Big Flex (la recomandarea Blogal Initiative) şi am ajuns să-mi găsesc imediat destinaţie de concediu.

De fapt voiam să caut zboruri pentru Veneţia (unde anul ăsta este bienala de arhitectură la care aş fi vrut să merg) şi la Istanbul (destinaţie despre care vorbeam zilele trecute că aş vrea s-o revizitez deoarece mi-a plăcut experienţa unei noi civilizaţii). Dar ce să-i fac, am căutat din instinct un zbor Bucureşti-Amsterdam pentru că oraşele astea două au apărut automat pe site. Este un semn? Este Continuă să citești Gata. Plec la Amsterdam cu vola.ro!

Cum să-ţi faci eficient bagajul de mână pentru călătoriile cu avionul

În ultimii ani am făcut peste 20 de zboruri cu avionul şi aproape de fiecare dată am preferat să merg doar cu bagaje de mână. Asta şi pentru că vizitele mele prin alte ţări au fost de scurtă durată (deci nici bagajele nu necesitau kg. sau volum mare) dar şi pentru că mi-a fost întotdeauna mai comod să nu trebuiască să aştept în aeroport să-mi vină bagajele. În plus, reduci destul de mult din costurile transportului, bagajele la cală fiind în general destul de scumpe.

De ce să ai bagaje de mână în avion?

Chiar şi în cazul în care îţi trimiţi bagajele la cală, ia-ţi totuşi cu tine în avion un ghiozdan în care să ai un rând de haine (tricou, chiloţi, ciorapi curaţi) pentru că se întâmplă destul de frecvent ca bagajele să se piardă ori luând drumul Mexicului ori blocându-se pe undeva prin alte aeroporturi. Mai ştiu oameni care au dormit nopţi la rând în cocoşelul gol pentru că nu ştiau ce înseamnă aia cală şi care sunt riscurile. În bagajul de mână pune-ţi şi toate actele şi eventualele voucherele sau biletele cumpărate online. Nu ai vrea să le fi plătit degeaba.

Ce poţi avea în bagajul de mână?

În afară de cuţite, pistoale şi în general obiecte ascuţite poţi avea cam orice în bagajul de mână. După ce treceţi de zona de securitate din aeroport uitaţi-vă puţin după o cutie mare şi transparentă plină cu obiecte confiscate. O să vă minunaţi câţi oameni aveau impresia că o toporişcă sau un spray de 10 cm. nu ar fi o problemă în transportul aerian. Nu faceţi şi voi aşa.

Atenţie, aveţi voie în avion doar cu un singur bagaj de mână. Indiferent că e plasă, geantă, poşetă sau troller, doar unul să fie. Da, puteţi lua cu voi în avion chiar şi un troller, nu vă faceţi griji. Verificaţi doar de acasă să nu depăşească dimensiunile de 55x40x20 cm. (dimensiunile pot varia în funcţie de compania aeriană si se calculeaza cu tot cu roti si maner) şi 10 kg. Zece kg. (sau 7 kg. mai nou la Blue Air) vă ajung pentru haine suficiente pentru 5 zile şi alte minunăţii de genul încărcătoare de telefon, aparat foto şi papuci de casă şi pot încăpea la întoarcere şi cumpărăturile ce le faceţi în vacanţă. Atenţie deci să nu vă luaţi în bajaj cuţite, lame de ras, grenade etc.
Update! 6.10.2012
La Wizzair bagajul gratuit ce poate fi luat în avion este ghiozdanul sau geanta de laptop, alte genuri de bagaje pot fi luate cu tine în avion doar contra cost. Vezi detalii aici: Ce bagaje de mana pot lua in avion?

Mai aveţi voie să luaţi pe lângă bagajul de mână şi o haină sau o pătură, o revistă (chiar dacă e un Vogue de 5 kile), cârje dacă aveţi nevoie de el şi, în cazul în care călătoriţi cu copil mic, mâncare, cărucior pliant, sau un leagăn mic.

Ce nu poţi avea în bagajul de mână?

Pe lângă cele enumerate mai sus, nu ai voie să intri în avion cu lichide în recipiente mai mari de 100 ml. Nici măcar apă plată la sticlă de 250 ml. nu este permisă. Toate parfumurile şi gelurile de duş trebuie să fie mai mici de 100 ml. altfel rămâneţi fără ele. Nimeni nu stă la discuţii cu voi chiar dacă aveţi parfum Chanel de cinci mii de euro. Ai de ales: ori parfumul ori avionul. Toate recipientele cu conţinut lichid (de maxim 100 ml., da?) trebuie să încapă într-o pungă de plastic transparentă şi resigilabilă de maxim 20×20 cm. Punga o poţi pregăti de acasă sau găseşti la aeroport înainte de zona de control. Punga de plastic trebuie prezentată la control separat faţă de restul bagajelor.

Nu aveţi voie nici cu sandwichuri. Mâncare şi băutură se găseşte în general după check-in şi filtrul de securitate aşa că ştaţi fără griji că nu muriţi de foame şi sete.

Extra-bonus

Toate aparatele electronice (aparat foto, laptop, telefoane) trebuie scoase din bagaje şi puse separat pe banda cu raze X, fiecare într-o cutie de plastic. Cheile, ceasul, monedele şi alte mărunţişuri de genul ăsta iau şi ele calea cutiei de plastic. Eu de obicei îmi ţin toate obiectele mici în buzunarul gecii şi geaca o pun pe banda rulantă. Îmi golesc din timp buzunarele pantalonilor, îmi scot cureaua şi cam asta e tot. Nu mă pune niciodată nimeni să mă descalţ ca să mi se vadă gaura din călcâiul ciorapului şi de bip-ăit nu bip-ăie nimic.

Tips & Tricks pentru bagajul de mână din avion

Şmecheria cea mai mare la bagajele de mână e cum faci să nu treci de greutatea maxim admisă (10 kg.)  şi totuşi să nu laşi nimic în aeroport pentru că nu ai putut renunţa de acasă la lucrurile nefolositoare. E simplu. Îmbrăcaţi-vă cu hainele şi încălţările cele mai grele, scoteţi din geantă lucrurile mici şi multe şi băgaţi-le în buzunarele gecii şi nu plecaţi de acasă cu o geantă de fix 10 kg. Dacă aveţi o pereche de tenişi şi una de bocanci e normal că trebuie să vă încălţaţi cu bocancii ce cântăresc 2 kile. Gecile groase se poartă  în mână şi… faceţi cum fac aproape toate pipiţele înainte de decolare (uitaţi-vă doar după ele că o să vă amuzaţi): mergeţi la baie, vă îmbrăcaţi cu câte haine puteţi, treceţi de zona de control apoi le daţi jos ca să nu muriţi aiurea de cald.

Zgârcenia cere sacrificii 🙂

10 reguli de convieţuire într-o cameră de hotel

În ultimii doi ani am umblat prin zeci de hoteluri iar de cele mai multe ori am petrecut ore sau zile cu diverşi oameni. Pe unii îi cunoşteam bine, de ani buni, pe alţii doar câteva ore pe zi, pe unii doar îi citisem înainte dar au fost şi indivizi pe care nici măcar nu-i mai văzusem până atunci. Am trăit multe în camerele alea 3×3 şi cred că-i cazul să spun cele 10 reguli de bun simţ ce trebuie neapărat respectate pentru o convieţuire normală într-o cameră de hotel: Continuă să citești 10 reguli de convieţuire într-o cameră de hotel

Mâncăruri tradiţionale

Am fost în Italia de mai multe ori. Ţara pizzei şi a spaghetelor. De fiecare dată le-am încercat dar nu au fost pe gustul meu. O singură dată, la un restaurant de pe insula Lido, am comandat o pizza ce s-a dovedit a fi un fel de sandwich gigantic. Nu cred că doar din cauza foamei mi-a plăcut.

Am fost în Anglia. Pe Oxford Street, în Londra, m-am hotărât să-mi cumpăr tradiţionalul fish & chips. A fost un mare bleac rece şi vechi ce a văzut primul coş de gunoi.

Am fost în Turcia. Ţara kebaburilor. Acolo am încercat tot feluri de kebaburi, nici unul asemănător cu celălalt. În franzelă, în lipie, la farfurie. Culmea, doar unul mi-a plăcut, cumpărat de la o rulotă jegoasă de lângă Turnul Alb din Istanbul.

Aşa că de acum voi mânca pizza din România, kebab din Suedia, paste din Spania şi fish & chips… eh, fish & chips nu mai mănânc.

De ce nu mergi la muzee?

Oarecum fara legatura cu ultimele articole ale Jeaninei, dar clar datorita cometariilor de la acest articol unde toti au avut de spus doar „eu nu merg la muzee”, pun o intrebare simpla:

Tu de ce nu mergi la muzeu?

Ca nu te intereseaza genul asta de cultura? Pentru ca te plictisesc si nu-ti ofera nimic atraciv? Pentru ca nu iti sunt oferite povesti ci doar niste obiecte monotone? Pentru ca daca te apuca foamea nu-ti poti satisface matele in cadrul muzeului? Pentru ca sistemele de expunere sunt total invechite? Pentru ca nu are copilul tau unde sa se joace si nici macar nu intelege ce naiba se intampla acolo?
Tu de ce nu mergi la muzeu?

Destinațiile mele de vacanță

În viața mea doar o singură dată pot spune că mi-am petrecut vacanța în România și atunci din întâmplare.

Aveam bilet la un concert în București dar nu aveam cu ce ajunge până acolo. Fratele meu știa povestea așa că m-a sunat și mi-a spus ”Vezi că în două ore ajung în Sibiu. Pregătește-te dacă vrei să ajungi la timp la București.” așa că am plecat la drum. După mai mult de o oră de stat pe Valea Oltului din cauza unui accident și cam tot atâta timp petrecut prin jungla Bucureștiului fără GPS, am ajuns la concert aproape la timp. Pe vremea aia fratele meu avea Dacia veche a părinților dar cu toate astea am prins curaj și a doua zi am plecat spre mare. Fără bani și fără a conștientiza că urma să fie o săptămână de neuitat. Bine că bani am primit de la ai mei după două zile. Am ajuns în toate stațiunile de pe litoralul românesc, am dormit la prieteni și hoteluri ieftine, în portbagajul mașinii și pe plajă.

De atunci am fost în Paralia Katerini, Grecia.
În 2007 am fost în Thesaloniki de două ori (Grecia), Istambul (Turcia), Budapesta (Ungaria) Veneția și Milano (Italia), Monte Carlo, Rennes, Nantes, Paris (Franța), Ulm (Germania), Viena (Austria).
În 2008 în Viena, Budapesta și Veneția.
Anul ăsta am avut alte chestii mai importante până acum dar vom merge la Londra.
Mai aștept să merg în Rusia (că vrea Diana neapărat), Japonia/China/Hong Kong, New York, Las Vegas, Cuba și neapărat două săptămâni de safari prin Africa atunci când voi găsi încă cel puțin 8 doritori.

România? Doar cu cortul prin munți.

Free Hot Spot Romtelecom

Este cumva perioada de plată a facturilor la Romtelecom? E pentru prima oară de când frecventez hot spot-ul Romtelecom de pe Bălcescu şi aici este coadă. Problema e că oamenii nu aşteaptă la ghişeul „Plăteşte factura” ci la „Întreabă-mă”. Ce informaţii au toţi de primit aşa, dintr-o dată?

P.S. De când Diana iese pe Bălcescu (informaţii AICI), cel puţin 5 min. pe sătămână îmi pierd vremea la Internetul gratuit de la Romtelecom-ul de pe Bălcescu. Întotdeauna mă aşez la acelaşi calculator, stau cu faţa spre ghişee şi cu tonomatul de apă plată în spate, de unde mă mai răcoresc câte puţin, fericit că au întotdeauna pahare de plastic, nu ca în alte părţi.

BRAKING NEWS: Ce concurs a fost de unul dintre premii era un scaun dinăla muzical? Câştigătorul tocmai şi-a ridicat premiul.