Ultima fiţă în arhitectură


Lucrez în arhitectură de ceva ani dar niciodată nu mi-am pus problema proiectării unei case pe un acoperiş de mall. Evident, nici nu am fost pus faţă în faţă cu nevoia de a fugi de poluarea şi căldura insuportabile de la nivelul solului, aşa cum se întâmplă în China, dar parcă mă simt totuşi oarecum amărât că nu mi-a trecut niciodată prin cap că ai putea convieţui printre tuburi de aer condiţionat şi panouri solare. Ce urmează?


7 comentarii la „Ultima fiţă în arhitectură”

  1. Am vazut (si mi-a placut) ce au facut cei din Boston cu Primaria: gradini pe acoperis. Din pacate e cam sus si nu prea mai filtreaza aerul, care e poluat la nivelul solului, si nu acolo sus. Dar e OK pentru ca modifica un climat care are evidente tendinte de a atinge noi recorduri de caldura.
    La acest tip de proiecte (cel din foto) nu vad decat un impediment. Cate cladiri cu acoperisul perfect plan gasesti intr-un oras? A… si cum iti duci masina in garaj? Presupunand ca ai garajul langa casa.

  2. @ Cosmin
    ptr masini se pot face lifturi daca se vrea dar nu cred ca-i greu sa-ti lasi masina la parter.
    cat despre acoperisurile verzi, in florenta de exemplu majoritatea cladirilor au.

  3. Nasol ca toti care locuiesc in blocurile din imprejurimi iti pot monitoriza fiecare miscare :)) Si la cat de inalte sunt celelalte cladiri, cred ca si de la 3-4 strazi distanta iti vad totul in „curte” :))

    Deasemenea, cam dificil de plantat pomi, pentru ca le-ar trebui spatiu mult pentru radacini, nu doar pe plan orizontal cat si vertical –> posibil sa ajunga radacinile in tavvanul din mall :))

  4. Mie mi se pare o oroare arhitectonica si pe chinezi ii consider putin megalomani. Au atatea constructii facute doar de dragul constructiei incat nici nu cred sa fie locuite vreodata casele astea. Una e sa-ti pui iarba pe bloc si cu totul alta „the tree-house” 🙂

  5. Nu i-as spune chiar fita si in nici un caz nu e ultimul trend in domeniu (daca se poate vorbi despre asa ceva in arhitectura). In plus, din cate vad, imaginea pare digitally enhanced and rendered. De unde ai preluat informatia?

  6. Inca o problema ar fi suprasarcina pe care o aduce asupra placii de la ultimul nivel. Dar daca se alege o solutie pe structura usoara de lemn cred ca se poate realiza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.