Valoarea banilor


Voi de câte ori aţi auzit cuvintele

Dar pentru ce ceri atâtia bani? Doar nu munceşti mult…

De ce vor medicii să primească salarii bune? Doar prescriu şi ei nişte medicamente.

De ce au pretenţii profesorii? Ei merg doar câteva ore pe săptămână la lucru.

Pentru ce vrea arhitectul bani? Doar el nu face altceva decât să deseneze câteva linii.

Pentru ce parlamentarii câştigă atât de mult? Chiar, ce lucrează parlamentarii?


5 comentarii la „Valoarea banilor”

  1. POI bai „copcilache”, tu te iei de parlamentari? Cand e vorba de parlamentari n-ai voie sa pui nici o intrebare pentru ca, in primul rand, astia-s ce-i mai importanti breee, astia-s cei ce aduc pita in tara, astia muncesc 24 de ore din 24 la somn… fara ei cine ar mai fura? Ce ne-am face noi doar cu hoti parliti muritori de foame, no zi tu acum? Avem nevoie de profesionisti mai, hoti adevarati nu orice cacamaca arestat pentru o gaina! Si, normal ca profesionistii astia trebuiesc si platiti sau tu ce crezi? Cine munceste pe gratis in ziua de astazi cu atata profesionalism? In al doilea rand n-au pretentii mari pentru tot ceea ce fac. Vor doar mancare gratis si sa nu plateasca nici o taxa. Nopai, mare lucru? Si tu pui asa intrebari nesimtite=)))

  2. Pentru ca romanul n-a trecut inca de epoca in care platea bani pe munca fizica.

    In capul lui, singura masura a valorii muncii e timpul petrecut pentru a realiza opera.

    Nu stie el din astea cu rasplatitul capului, al orelor de invatat pana sa ajungi sa poti face treaba aia etc.

    Si totusi, de ce dam un milion pe un epilat care dureaza o ora?

  3. Citeste „Cadranul banilor” sau „Tata bogat, tata sarac” (R. Kiyosaki) ca sa vezi ce gandire au bogatasii. Asa vom intelege mai bine cum gandesc bogatasii.

  4. Revin, ca sa se inteleaga mai bine ce vreau sa spun. Din cartile mentionate mai sus, mai ales din a doua, se poate observa gandirea (poate nu a tuturor) celor ce au facut bani atat in ceea ce priveste diferitele modalitati de „a face” bani, cat si in ceea ce ii priveste pe angajatii lor (sau pe angajati, in general vorbind). Foarte probabil sunt si alte carti ce abordeaza subiecte asemanatoare; daca aveti recomandari, eu unul le astept cu interes.

  5. La mineriada din`90 se etriga: „noi muncim nu gandim”. Dintotdeauna muncitorii au considerat ca ei muncesc si pentru cei care nu dau efectiv cu sapa, ca ei le platesc, de fapt, salariile. Chiar si astazi se considera (unii dar multi) ca profesorii, politistii, armata, sunt intretinuti de catre muncitori si,deci, nu merita salariile pe care le primesc.
    Strict la articolul tau: Majoritatea celor care fac „afaceri” doresc ca doar ei sa castige. Cat mai mult. Si daca reusesc sa traga o teapa cuiva sunt cei mai fericiti. Nu au nici un respect pentru „partenerul de afaceri” si nu gandesc pe termen lung.
    Ne intereseaza doar ce facem noi si nu stim nimic de complexitatea altor meserii. Avem impresia ca doar munca noastra e importanta si grea iar ceilalti au meserii usoare.
    Dar, poate cel mai important, oamenii calculeaza valoarea muncii doar in ore lucrate. In timpul cat gandesti nu muncesti efectiv. Deci stai. De ce sa te platesc ca stai?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.