… vs. oamenii cu viziune


Nu mă aşteptam la aşa o reacţie după articolul de ieri în care povesteam păţania de la Teatrul Gong, acolo unde un paznic a refuzat să instalez gratuit un rastel de biciclete. Multe menţionări pe Twitter, comentarii şi articole pe bloguri şi în presă. Şi mă bucur că a fost aşa pentru că în urmă cu o oră am instalat la Teatrul Gong un rastel pentru biciclete. Da, aţi citit bine 🙂

Aseară s-a sesizat un angajat de la Teatru iar azi dimineaţa la prima oră stabileam deja împreună cu directoarea unde să punem rastelul. Nu mică mi-a fost mirarea că atunci când am intrat în holul teatrului, angajaţii citeau articolul lui Traian şi erau vizibil deranjaţi de colegul lor ce s-a crezut mai şef decât este. Nu înţelegeau de ce nu a vrut să-mi facă legătura cu directoarea care, spun ei, este biciclistă. Mai ales că tocmai ce a realizat o adevărată parcare acoperită pentru angajaţii biciclişti, deci era clar că e deschisă la aşa o iniţiativă.

Închei mulţumindu-vă tuturor pentru susţinere şi reacţii. Asta este dovada că putem schimba lucruri.

O faptă măruntă, veți spune mulți, privind înspre Parlament. Dimpotrivă, zic eu. O faptă care descrie perfect motivul pentru care azi avem spectacolul știut dinspre forul legislativ al țării.
Traian Deleanu, Turnul Sfatului.


8 comentarii la „… vs. oamenii cu viziune”

  1. Poate am ratat eu ceva şi poate interpretez eu greşit ce s-a întâmplat (dacă da, îmi cer scuze), însă trebuia de la bun început să eviţi paznicul şi să mergi la conducere. Paznicul nu are putere decizională şi răspunde pentru orice modificare adusă Teatrului şi anexelor sale pe tura lui. Indiferent că faci căcuţă pe trepte sau că programezi în holul teatrului a doua venire a lui Iisus, paznicul are o îndatorire clară şi – până la noi ordine – e obligat să şi-o ducă la capăt: să te oprească.

    Degeaba îi prezinţi paznicului că poate rastelul ăla atrage tineri educaţi, cu venituri peste medie, interesaţi de cultură. Paznicul nu trebuie să te lase să baţi cuie în asfaltul de lângă poartă.

    Degeaba îi prezinţi beneficiile mersului cu bicicleta. Paznicul nu trebuie să te lase să baţi cuie în asfaltul de lângă poartă.

    Degeaba îi explici că un rastel poate fi benefic imaginii instituţiei, prin asocierea cu şi îmbrăţişarea unui trend actual, foarte bine cotat în rândul tinerilor pasionaţi de cultură. Paznicul nu trebuie să te lase să baţi cuie în asfaltul de lângă poartă.

    După ce a fost de acord cu rastelul, directorul care şi-a dat OK-ul sper că i-a şi dat un bonus, fie el şi simbolic, paznicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.