Ziceţi ce vreţi, mie îmi convine că elevii pică pe capete la BAC.

Postat in: 10/07/2012

Ţin minte cum prin anii 2000 veneau la facultăţile din Sibiu foarte mulţi absolvenţi din Vâlcea. Fără excepţie, toţi aveau note de 10 pe linie.

Nu cred că erau atât de buni profesorii în partea aia de ţară încât vâlcenii să ia tot ce era mai bun la facultăţile la care se intra doar pe baza mediei de la BAC ci mai degrabă îşi ajutau plozii să se ridice în viaţă, să fie acolo sus în societate. Diriginta mă motiva să învăţ spunându-mi că trebuie să ştiu de 3 ori mai mult ca cel din Vâlcea pentru a spera la aceeaşi notă. În 2012, în acel judeţ plin de inteligenţi a fost promovabilitate la BAC de doar 38,3%. Parcă începe să se facă dreptate.

Poate aşa scăpăm şi de studenţii de genul ăsta.


11 Responses to “Ziceţi ce vreţi, mie îmi convine că elevii pică pe capete la BAC.”

 1. bogdan Răspunde

  Este bine ca se face triajul, dar as avea o intrebare: la liceul unde au picat toti, profesorii platesc intr-un fel? degeaba il pui pe copil sa mai stea un an acasa ca nu rezolvi nimic, dar macar sa-i tai jumate din salar profesorului care trebuia sa-l invete sau care nu avea voie sa-l lase sa ajunga sa dea bacul fara sa fie sigur ca-l ia

 2. Vlad Răspunde

  Ai dreptate, intr-un fel s-a facut dreptate, dupa atatea generatii in care „respectivii” au rupt tot cu mediile lor iar concitadinii nostrii ocupau locurile cu taxa sau nu intrau in facultate deloc…
  Insa are dreptate si bogdan: ca profesor, daca vezi ca ai elevi inapti, de ce ii lasi sa ajunga la bac? Ar trebui lasati corigenti, clase intregi, sa se trezeasca la realitate 🙂

 3. Ce Merita Răspunde

  @ Vlad
  Vezi linkul ce l-am pus la sfarsitul articolului. Daca un decan de universitate gandeste asa si da diplome de studii superioare unor analfabeti, ce pretentii mai poti sa ai de la niste profesori de liceu?

 4. Cata Gas Răspunde

  dureros de adevarat 😀 tocmai la asta ma gandeam si eu analizand rata de promovabilitate din zona

 5. Alina Jarnea Răspunde

  Si mie. Poate se trezesc in sfarsit responsabilii sa vada ca invatamantul are o abordare gresita de sus in jos si ca elevii au educatie aproape nula si ca urmare trebuie lucrat si la parinti putin …

 6. Vlad Răspunde

  @Tudor: stiu articolul care l-ai pus la acel link. Tocmai de aceea as avea pretentii de la profii de liceu, pentru ca reprezinta ultimul „filtru” inainte de accederea in invatamantul „superior”…unde stim prea bine cum stau lucrurile.

 7. Witch Răspunde

  In Valcea erau 3 licee cu rezultate foarte bune acum 10-12 ani si ai caror absolventi mergeau la universitatile de renume din tara.
  Incet incet s-a dus dracului reputatia lor.
  Am fost la intalnirea de 10 ani in 2010 la cel mai bun liceu din Valcea si am vorbit cu fostii mei profesori. Toti sunt nemultumiti de elevii de acum. Imi pare rau sa vad procentul de anul asta, dar nu ma mir. Nu numai in Valcea se deterioreaza situatia, ci peste tot.

 8. Alexandru Răspunde

  @ bogdan
  Dacă copilul este un idiot și un puturos (ceea ce este), nu văd unde este vina profesorului. Tocmai faptul că și nouă ni s-a predat după actuala metodologie și noi am luat bac-ul, înseamnă că generația nouă este plină de idioți. Metodologia a funcționat la noi, dece nu ar funcționa și la ei?

  Alina Jarnea :trebuie lucrat si la parinti putin …

  Amin!

 9. Wagner Raimar Răspunde

  E simplu. In orice stat civilizat cam 30-40% dau/iau Bac-ul. Numai Ceausescu a vrut sa ne faca pe toti destepti. Iar dupa "Rivolutie" tot prostul a vrut sa fie si fudul cu facultate. Cam atat de zis.

 10. Diavolul Răspunde

  @Alexandru

  Corect si asta, dar daca unii profesori sunt inapti de ce sa scape?Cei care au dat medii mari elevilor care nu meritau, pentru a masca incapacitatea lor de a-si face datoria, iar acum sunt pusi fata in fata cu adevaratele cunostinte ale elevilor.De ce nu ar fi trasi la raspundere pentru asta?Elevii si-au primit rasplata pentru lenea lor, dar profesorii vor trece la urmatoarea generatie si vor face acelasi lucru.

Nu-ti fie frica! Comenteaza: