100.000 euro impotriva masinilor scoase la vanzare pe strada


Am aflat din Sibiu Standard ca autoutilitara ce va fi achizitionata de municipalitatea sibiana (adica de noi, cetatenii Sibiului) ce va avea ca scop ridicarea masinilor „parcate neregulamentar” va costa aproximativ 100.000 euro. De fapt, din acelasi articol, am aflat ca masina asta va fi cumparata pentru ca oamenii sa nu-si mai scoata masinile la vanzare pe strada, nu pentru le ridica pe cele parcate ilegal. E si normal daca stam sa ne gandim ca baietii norocosi din Sibiu parcheaza intotdeauna ilegal. Doar n-o sa le ridice lor masinile.

Cele mai mari amenzi, intre 300 si 500 de lei, sunt prevazute pentru sibienii care isi expun masinile spre vanzare in alte spatii decat cele special amenajate. Cele mai mici amenzi, intre 100 si 200 de lei, sunt prevazute pentru cei care isi opresc masinile in statiile destinate transportului public, care circula sau opresc masinile pe pistele amenajate pentru pietoni, biciclete sau role si cei care opresc in dreptul hidrantilor.

De curiozitate, imediat dupa ce am citit articolul asta am iesit din cladirea in care ma aflam atunci si am numarat masinile parcate ilegal. Doar pe cele ce le vedeam din fata portii. Nu m-am plimbat sa gasesc zona potrivita pentru poze, nu am asteptat momentul in care au fost parcate ilegal mai multe masini decat de obicei. Vedeti in poze ce am vazut.

Intrebarile mele sunt:
– Daca doar in 200 m. sunt parcate neregulamentar 10 masini, cum se va descurca o singura autoutilitara sa faca ordine pe strazile intregului Sibiu?
– In astfel de cazuri, dupa ce criterii se va alege masina ce urmeaza sa fie ridicata?
– Pe stradutele din centrul orasului (acolo unde sunt cele mai mari probleme de parcare) cum va putea intra autoutilitara in asa fel incat sa-si faca treaba? Nu cumva ea va fi destinata doar pentru a ridica masinile de la periferia Sibiului?
– Masinile cu numar de inmatriculare EUR, ANA etc vor fi ridicate?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.