2010 în câţiva paşi…


Ianuarie 2010
Încă din prima zi a anului 2010 am făcut câteva schimbări bruşte. Am renunţat la Colgate (pastă de dinţi ce o foloseam neîntrerupt de 20 de ani) şi la Head&Shoulders (după 10 ani de folosire) dar m-am şi întors la viaţa mea zbuciumată, după vreo jumătate de an relaxant.

Februarie 2010
Am aflat că timp de 20 şi ceva de ani am fost privat de cadourile ce trebuia să le primesc la aniversarea de nume, de Sfântul Teodor. În 2011 aştept cadouri cât pentru toată viaţa!
Tot la începutul anului am luat o ţeapă de zile mari de la New Yorker, în urma reducerilor mincinoase.

Martie 2010
Am descoperit o clonă a blogului sibian cemerita şi am dat o fugă până în Spania.

Aprilie 2010
Am participat la Verde pentru Biciclete, în Timişoara şi am analizat puţin avantajele şi dezavantajele meseriilor de designer vestimentar vs. arhitect.

Mai 2010
Luna martie a fost luna schimbărilor pe blog. Am trecut, în sfârşit, pe domeniu propriu.
Proiectul Cravata Comercială a fost desemnat într-un top internaţional ca fiind cea mai bună a 5-a idee de reclamă neconvenţională.
Am făcut o paralelă foto a protestelor din România, ţara în care studenţii şi tinerii dansează iar pensionarii se bat cu poliţia pe străzi.
După câteva luni de întrebat în stânga şi-n dreapta, eram încă în căutarea unei firme care să-mi instaleze interfon la casă. Dacă va vine să credeţi, azi, după un an de zile, interfonul tot nu este instalat.

Iunie 2010
În iunie am început cel mai ambiţios proiect al anului – 10 Mari Sibieni.
Tot atunci am început seria de articole prin care încercam să vă ajut să vă lăsaţi de fumat şi am început iar să apar prin ziare… mai serios sau mai amuzant.

Iulie 2010
Iulie a fost luna first-time urilor. Am fost pentru prima oară live într-un studio de televiziune şi au început să apară pe tv clipuri video cu personalităţile sibiului incluse în proiectul 10 Mari Sibieni.
Tot în urma campaniei 10 Mari Sibieni, pentru că mi-a fost puţin greu să aleg câţiva bloggeri sibieni care să susţină campania şi să devină avocaţi ai Marilor Sibieni, am strigat cât m-au ţinut plămânii Bloggosferă moartă?!? Acela a fost punctul de început a ceea ce urma să devină în timp comunitatea de bloggeri sibieni.

August 2010
Blogosfera sibiană a fost reactivată şi, în urma unor discuţii, am spus de ce eu nu bifez minimele criterii a unui viitor blogger de succes.
Am reuşit, împreună cu asociaţia Al 6-lea jucător, să instalăm primul panou de baschet cu acces liber pentru sibieni. De vreo 2 ani ne chinuim să găsim teren liber pentru asta. Urmează şi altele.
Am fost invitat să văd maşini tunate şi femei dezbrăcate.

Septembrie 2010
După câteva luni de prezentări a personalităţilor sibiene, a început votul online şi pe taloane a celor 10 Mari Sibieni.
V-am dat posibilitatea să-mi schimbaţi planurile din concediu, am dat câteva premii din Italia şi Suedia şi am spus cum asociaţia auto-intitulată Asistenţă pentru Consumatori e doar de faţadă, pentru că de fapt doar asistenţă nu dau şi doar pro consumatori nu sunt.
Am fost invitaţi să vedem un catwalk suspendat.

Octombrie 2010
M-am întrebat oare de ce citim bloguri, am fost offline la conferinţa de presă în care s-au anunţat cei 10 Mari Sibieni şi m-am supărat pe hoţii de pită, profesorii din ziua de azi.
M-am mirat de câte păcate are poporul român.
Am publicat stenogramele TEDxSibiu.
Chiar şi în ziua de azi sunt rugat de diverşi să le arăt cum îmi stă cu părul desprins. Nu e scump băieţi şi fete, puteţi pune mână de la mână dacă nu vă permiteţi şi veţi vedea nişte imagini interesante.

Noiembrie 2010
Bineînţeles că iar a picat serverul blogului meu, ca de obicei când sunt motive să-mi cresc traficul sau să nu mă fac de rahat.
Am prezentat la #hmeet2 campania 10 Mari Sibieni şi, pe final, am avut o săptămână de foc cu multe evenimente şi acţiuni.
Am început primele proiecte realizate de bloggerii sibieni şi am ajuns pe sticlă ca şi blogger.
S-au dus dracului toate Fashion Weekurile, alea multe şi grandioase cu care se lăudau organizatorii… şi am spus şi de ce.
Am primit un pachet de cărţi, premiu pentru cel mai citit blog la Radio Prahova.

Decembrie 2010
Emil Cioran a fost ales prin vot drept cel mai mare sibian din toate timpurile. Totul s-a anunţat printr-o gală ce a marcat terminarea campaniei 10 Mari Sibieni dar şi începerea viitoarelor proiecte ce vor fi realizate sub umbrela Mari Sibieni.
Ca de sfârşit de an, mi-am căutat job pentru o zi, pentru a strânge bani pentru copiii defavorizaţi din Sibiu. Toate astea, împreună cu încă peste 20 de bloggeri.
De 1 decembrie am spus de ce sunt mândru că sunt român şi am întâlnit şi maghiari revoltaţi de faptul că nu sunt ajutaţi să înveţe româneşte în şcoli.
Iar pe final, am descoperit că sunt un anti-talent la tras cu arcul.

Nu au fost multe dar nici puţine. Aştept acum anul 2011 să văd ce-mi rezervă.

La mulţi ani!


4 comentarii la „2010 în câţiva paşi…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.