5 lucruri de stiut atunci cand cumperi obiecte sanitare


Cinci lucruri de stiut atunci cand vrei sa cumperi obiecte sanitare din magazin:

1. In general, magazinele mari specializate in vanzarea de materiale de constructii (gen BauMax, Ambient, Bricomat s.a.) au si preturi mai mari. Daca nu sunt oferte, promotii sau cum le-o mai zice ai sanse sa gasesti aceleasi produse mai ieftin, in alte magazine;

2. Daca vezi ceva ce iti place, nu incerca inca sa-ti imaginezi cum ar arata la tine in casa, unde il pui sau cu ce se potriveste. Intreaba prima data daca mai au acel produs pe stoc. Foarte multe din produsele expuse nu le mai au iar cele expuse sunt de cele mai multe ori zgariate si uzate si nu merita sa dai banii pe ele.

3. Niciodata (dar niciodata!) sa nu ai incredere in primul vanzator daca-ti spune ca produsul dorit de tine nu se mai afla in stoc. Incearca sa-l convingi sa verifice in baza de date de pe calculator. Daca nu vrea, neaparat sa intrebi si alt vanzator. Eu de patru ori am intrebat la BauMax si de patru ori am patit-o. Mai mult, am pus vanzatoarea sa caute in calculator daca produsul se afla la BauMax Cluj-Napoca si mi-a spus ca s-a vandut si acolo. Si-a dat seama ca ceva nu este in regula pentru ca in toate magazinele stocul era zero asa ca si-a chemat un coleg in ajutor. Bine-inteles ca mai erau „o gramada”, asa cum a spus colegul.

4. Verifica produsele. Verifica foarte atent produsele si sa nu fie lovite, zgariate sau sparte. Fa lucrul asta de fata cu un reprezentant/vanzator din magazin inainte sa pleci cu el. Multe magazine nu vand produsele expuse pentru ca sunt facute din resturi dar daca totusi vrea sa-ti vanda marfa expusa, nu accepta. Sigur gasesti produsul si in alta parte.

5. Daca nu ti se spune direct, intreaba daca fac ei transportul. Multe magazinele iti aduc produsele acasa gratuit, a doua zi (Romstal, Bricomat la anumite produse s.a.), altele doar daca cumperi de o anumita suma (ex. Ambient >750 lei, Bricomat >1000 lei la anumite produse s.a.), alte o fac contra cost (Metro, BauMax s.a.). Merita daca ai produse de dimensiuni mari.

Bonus: BauMax iti schimba produsul daca te intorci cu el. Nu iti trebuie explicatii prea multe. Eu am spus ca am calculat gresit cand l-am cumparat si nu am ce face cu el. Mi-au dat banii inapoi imediat.


Un comentariu la „5 lucruri de stiut atunci cand cumperi obiecte sanitare”

  1. Intre timp magazinele care se ocupa cu comercializarea de obiecte sanitare au ajuns si pe on-line. Partea placuta la acestea este ca iti ofera consiliere telefonica pentru tot ce are omul nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.