5 lucruri de stiut atunci cand vrei sa cumperi electrocasnice


Cinci lucruri de stiut atunci cand vrei sa cumperi electrocasnice din magazin:

1. In general, magazinele mari specializate in vanzarea de electrocasnice (gen Media Galaxy, Altex, Flanco, Domo s.a.) au si preturi mai mari. Daca nu sunt oferte, promotii sau cum le-o mai zice incearca sa gasesti aceleasi produse la alte magazine;

2. Daca vezi ceva ce iti place, nu incerca inca sa-ti imaginezi cum ar arata la tine in casa, unde il pui sau cu ce se potriveste. Intreaba prima data daca mai au acel produs pe stoc. Foarte multe din electrocasnicele expuse nu le mai au iar cele expuse sunt de cele mai multe ori zgariate si uzate si nu merita sa dai banii pe ele.

3. Niciodata sa nu ai incredere in primul vanzator daca-ti spune ca produsul dorit de tine nu se mai afla in stoc. Incearca sa-l convingi sa verifice in baza de date de pe calculator sub pretextul ca ai face orice sa-l cumperi sau ca un alt vanzator ti-a spus inainte cu o zi ca mai sunt. Vei fi uimit de cate ori vanzatorii se inseala, mai ales atunci cand sunt responsabili de foarte multe produse.

4. Verifica produsele. Daca nu se poate verifica functionalitatea, fa acest lucru imediat ce ajungi cu el acasa. Daca trece prea mult timp, cu greu il mai primesc magazinele inapoi. De schimbat nici nu prea poate fi vorba iar in service nu cred ca vrei sa intre un produs nou;

5. Verifica foarte atent produsele sa nu fie lovite, zgariate sau sparte. Fa lucrul asta de fata cu un reprezentant/vanzator din magazin inainte sa pleci cu el. Nu merge pe ideea „lasa ca merge si asa” pentru ca o sa-ti para rau. Daca te intorci cu produsul spart nimeni nu te va crede ca asa l-ai cumparat. E adevarat, sunt si cazuri extreme cand mai lasi si de la tine – daca iti doresti neaparat produsul, e la un pret bun si nu mai au altul pe stoc.

Bonus: Intreaba daca magazinul iti poate aduce produsul acasa. Multe magazine o fac gratuit (ex. Domo, Media Galaxy, Bricomat la anumite produse s.a.), altele doar daca cumperi de o anumita suma (ex. Ambient >750 lei, Bricomat >1000 lei la anumite produse s.a.), alte o fac contra cost (Metro, BauMax s.a.). E bine de stiut, in cazul in care cumperi produse de dimensiuni mari.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.