Am trăit aseară 60 de minute fără curent în care am fost nevoit să convieţuiesc alături de soţie… doar noi doi şi întunericul. Ne-am uitat romantic unul la altul la lumina unei lumânări neparfumate, am mâncat un aluat de pizza aproape nefăcut şi o felie de pâine cu unt, pateu şi iaurt de cireşe iar apoi ne-am găsit de lucru să reparăm naibii odată curentul ăla.
Pentru a nu sta şi voi aiurea în întuneric într-o seară de duminică, iată 5 lucruri pe care le puteţi face atunci când nu aveţi curent:
- Verificaţi siguranţele. Atunci când toţi vecinii par să aibă lumină în case, sigur e picată vreo siguranţă de la apartamentul vostru;
- Sunaţi la numărul de telefon deranjamente Electrica. Nu pierdeţi timp sperând că se va rezolvă de la sine;
- Aprindeţi o lumânare şi pregătiţi o cină romantică. De preferat cu mâncare ceva mai romantică decât pateul;
- Scoateţi laptopul şi săpaţi după un film. Dacă nu aveţi laptop, scoateţi telefoanele şi plângeţi-vă pe Facebook că nu aveţi curent. Dacă nu aveţi net pe telefon… ghinion;
- Povestiţi. De când nu aţi mai avut 60 de minute doar pentru voi doi fără a fi distraşi de televizor şi telefoane?
Spuneţi sincer… de când?
1b) Verificati si siguranta principala, de afara (in caz ca aveti asa ceva), nu doar cele din casa 🙂
***
Dar ce faci daca la 4 dimineata suna alarma de „lift blocat cu persoana in el”? Si suna precum un detector de gaz? Si daca iesi pe casa scarii se aprinde automat lumina (senzorul de prezenta intra in actiune), iar daca alarma e de la gaz risti sa sari in aer?
Ori daca dai peste un criminal in serie? :-S
Pai ce sa faci? Asculti si – daca pe langa alarma – mai auzi ocazional si niste bubuituri, atunci iesi. Se-aprinde lumina si nu sari in aer (‘hiu). Urmezi sunetul alarmei pana ajungi la el, intrebi daca e cineva in lift, ti se raspunde ca da, de vreo ora. Tragi de usa, se deschide, si omul blocat, doar cu sosete in picioare (a condus pe cineva, iar la intoarcere liftul s-a blocat), iti multumeste.
Te urci inapoi in pat si ii transmiti bebelusului multumirile omului. Caci lui i-a fost foame si te-a trezit, astfel nu auzeai in veci alarma. Ti s-a dus somnul, dar revine el peste vreo ora 😉
parca-i un film de hitchcock :))
Marius, tu fabulezi sau e pe bune ?
Nu cred ca am stat niciodata atata de vorba cu „ea” … dar voi recupera cat de curand…!
QuadroQ, in cele relatate mai sus am exagerat doar teama de explozie si teama de criminal in serie. Au existat, dar au fost minore.
In rest toate-s cat se poate de reale: inclusiv faptul ca am adormit abia dupa 1 ora.
Detectorul de gaz pe care-l am eu il au si ceilalti vecini (toate au fost puse de constructorul blocului), iar detectorul meu suna doar 1 data, taie gazul, apoi tace. Ceea ce auzeam suna continua o perioada, apoi lua o pauza, apoi iar suna. Bubuiturile se auzeau departe, departe, desi – cum am vazut ulterior – veneau din acelasi loc, din liftul blocat 2 etaje mai jos.
Vecinilor de la etajul unde s-a blocat liftul le gasesc doar scuza au dormit ca si mine, bustean (norocul persoanei blocate a fost cu foamea bebelusului).
Eu din asta inteleg un lucru: poate sa bubuie bombe, poate sa sune alarme si sa te fure hotii dar nimic nu e mai galagios ca un copil care plange de foame 😛
Tudor, :))
* doar scuza CA au dormit
Eu consider necesara cate o pana din asta de curent. Doar asa, sa intelegem ca toate au o limita.
la noi electrica isi face treaba…cel putin momentan! n-am avut pierderi de genul.
nu stiu ce-as face…probabil m-as baga la somn 😀
Chiar asa tineri sunteti toti si nu stiti cum era inainte de `90?
Sau v-ati obisnuit cu binele atat de mult incat ati uitat !?
Daca se intampla sa aveti pana de curent sunteti pierduti? Nu mai stiti ce sa faceti? Totul se invarte in jurul calculatorului sau televizorului?
Alte vremuri. Atunci era si laptele pe cartela… nu inseamna ca si acum ar trebui sa sa-l cumparam la fel.
Chiar laptele nu era pe cartela. Poate ca ar fi fost bine sa fi fost pe cartela ca nu mai trebuia sa ne sculam la 2 noaptea sa stam la coada.
Am adus in discutie anii dinainte de `90 nu pentru a face o comparatie ci pentru a sublinia ca trebuie sa ne gasim timp si pentru noi, impreuna, fara sa fim legati de televizor, calculator sau telefon.
Apropo, iti mai poti aduce aminte cum ai trait pana in anii `90 cand ai primit primul telefon mobil? (ma rog, pana ai avut cu cine sa vorbesti la el)
Dar fara calculator?
Nu, nu ma gandesc ca ar fi fost mai bine atunci, dar cred ca sunt lucruri care n-ar trebui uitate.
Rascoliti casa cautand lumanari si profitati de intuneric pentru a spune bancuri si a povesti. Noi asta am facut ultima data cand am ramas fara curent seara. Am ras si am vorbit cat nu o facusem un an intreg.