Am fost la filmul 5GANG pentru a nu trebui să mergeți și voi.


Atât de mult se discută de câteva zile în bula mea despre 5GANG de m-au convins oamenii să merg să văd filmul pentru a înțelege de ce este cel mai mare succes de box office al unui film românesc din toată istoria anti-comunistă, cum de a depășit încasări de 3 milioane de lei în doar câteva zile și, cel mai important, cum au putut niște vlogger să își adapteze stilul de filmare și montare pentru a fi digerabil pe marele ecran.

Oameni buni, filmul nu e prost. Chiar deloc. Nu are glume răsuflate, nu e tras de păr (deși în vreo două rânduri m-a apucat plictiseala) și nici măcar nu e o poveste prea proastă. Ba am și râs de câteva ori.

Pe Selly îl cunosc de pe vremea când a postat primul lui vlog, atunci când era un minor ce abia învăța să editeze ce filma. Avea clipuri la fel de puerile ca și acum dar nu asta urmăream eu la el ci eram interesat de noua generație de vloggeri. Asta atunci când agențiile de publicitate de pe la București nici nu voiau să bage în seama noul trend deoarece se considera că vloggerii au urmăritori doar minori ce, știm foarte bine, nu au putere de cumpărare. Dar, hei, iată ca acești minori urmăritori de vloggeri au închis Romexpo atunci când s-a anunțat o întâlnire cu vloggerii, au cumpărat toate biletele de pe Arenele Romane. De două ori. Cu recorduri absolute de bilete vândute pentru o trupă românească. Iar acum, vloggerii ăștia ce se filmează pueril au spart din nou toate topuri…acum din cinematografia românească. Deci oamenii au spart lumea online, au spart lumea muzicală și acum au spart lumea cinematografiei. Iar noi tot ce putem să facem e să râdem de ei, să facem mișto și să spunem că generația lor nu are nici un viitor.

Îngrijorătoare toate datele de mai sus? Aș spune că nu.

Am fost printre primii în România ce au avut încredere în vloggeri și am invitat încă din 2012 youtuberi la evenimentele mele (citiți doar la linkul ăsta cât de șocați erau bloggerii și agențiile pe vremea aia de succesul unor „necunoscuți” ce i-am chemat să promoveze orașul Sibiu într-un mediu total nou pentru România: YouTube).

Era normal ca vloggerii ăștia să ajungă să miște lucruri într-o Românie ce pare că nu vrea să înțeleagă faptul că tinerii din ziua de azi au cu totul alte preocupări decât avem noi și lumea în care trăim acum nu mai este deloc cea care era în urmă cu 10 ani. Absolut nimic nu mai funcționează așa cum funcționa în 2000. Eu zic să ne relaxăm și să luăm evoluția așa cum este. Că nu cred că noi am sfârșit să devenim atât de rău cum se așteptau părinții noștri atunci când au descoperit că ne uităm la cretinii de la Vacanța Mare sau ascultăm melodiile alea tembele cu „Pe stradă fustițe scurte / Și bluzițe transparente / Blonde, brune sau roșcate / Sunt aproape dezbrăcate / La mare nu vă mai zic / E un paradis mai mic / S-a spart conducta cu fete / Vai de capul tău băiete”. Asta era muzica în anul 2000.

Filmul 5GANG este făcut profesionist, mult mai bine și cu actori mult mai relaxați decât multe filme românești cu pretenții. Oamenii au muncit mult, scenaristul este pregătit în State, actorii sunt învățați cu camera video, au riscat o groază de bani pentru un film ce s-a dovedit un succes. Iar în condițiile astea să dai nota 1,1 pe imdb nu mi se pare doar nedrept ci chiar și o răutate gratuită.


3 comentarii la „Am fost la filmul 5GANG pentru a nu trebui să mergeți și voi.”

  1. Vezi ca link-ul de la IMDB este pentru un videoclip nu pentru film. Filmul nu apare încă pe IMDB. O zi faina 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.