700 de lumânări pentru Martorele Tăcute


Astăzi, 15 decembrie, de la ora 16:00, la fântâna de pe strada Nicolae Bălcescu, A.L.E.G. va organiza acţiunea stradală „Martorele Tăcute”. Silutele roşii reprezintă simbolic femei care şi-au pierdut viaţa datorită violenţei domestice. Fiecare siluetă va avea inscripţionată povestea unui caz din judeţul Sibiu.

Conform statisticilor Agenţei Naţionale pentru Protecţia Familiei, în ultimii 5 ani în România s-au înregistrat 723 de decese datorate violenţei în familie. ALEG va aprinde cu ajutorul trecătorilor 700 de lumânări pentru a sublinia că violenţa în familie nu e o simplă poveste, că ea poate fi fatală. Te aşteptăm şi pe tine acolo!

Pe plan mondial, în această perioadă au loc cele 16 zile internaţionale de combatere a violenţei împotriva femeii. La Sibiu Asociaţia pentru Libertate şi Egalitate de Gen – A.L.E.G. organizează în 10 şi 15 decembrie o serie de evenimente cu rol de conştientizare şi informare, alăturându-se campaniei iniţiate de Fundaţia Sensi-Blu cu mesajul „Violenţa în familie nu e poveste”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.