924 ia aripi


A devenit tare interesantă „lupta” taximetriştilor din Sibiu. Mai bine spus lupta taximetriştilor independenţi cu firmele de taximetrie.

Care eşti mă?

După mai multe încercări eşuate, 924 şi-a dat drumul în Sibiu cu scopul de a face concurenţă firmelor de taximetrie existente şi, mai ales, de a nu-i mai îmbogăţi pe patronii acestor firme. Firma sub numele cărei îşi desfăşoară activitatea taxi 924 este înfiinţată de vreo 6 ani dar niciodată taximetriştii independenţi nu au avut curajul necesar de a ieşi pe stradă cu maşinile.

Şi totuşi, au făcut-o!

Imediat după ce patronii au scazut tarifele dar taxa de dispecerat a rămas tot la 200 lei, trei taximetrişti independenţi au pus picioarul în prag şi şi-au făcut propriul dispecerat. Asta era într-o vineri. Luni deja s-au transferat la firma independentă încă 60 de taximetrişti. Vinerea trecută, după doar o săptămană, erau înscrişi deja 155 de taximetrişti independenţi din 360 caţi sunt în Sibiu. 924 a luat aaaaripiii.

De ce?

Pentru că deciziile în firmă (cu privire la tarif şi alte lucruri administrative) se iau prin vot, de către toţi cei înscrişi. Pentru că oamenii nu mai vor să îi îmbogăţească pe patronii de firme de taximetrie doar pentru că aşa îi obligă legea. Pentru că taxa de dispecerat e jumătate cat ar fi plătit la alte firme de taximetrie din Sibiu.

Efecte

După doar cateva zile, toate taxiurile s-au ieftinit. Acum sunt şi cu 0,89 lei/km. Super! Tot aşa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.