Acum înţeleg de ce nu promovăm Bâlea Lac.

Postat in: 07/07/2014

Mi-au rămas în minte vorbele unei fetiţe ce s-a chinuit să urce până la cetatea din Deva: „Pentru asta am plătit bilet?”.

Cam aşa e şi pe Transfăgărăşan, supranumit şi cel mai fain drum din Europa pe care trebuie să conduci măcar o dată în viaţă. Urci şi urci şi urci, mai opreşti pe drum să faci câte o poză, urci iarăşi dar când ajungi în vârf dai de mizerie şi civilizaţie ioc. Recunosc că şi eu am pitit coceanul de la porumbul fiert într-un dâmb de gunoaie… asta după ce l-am purtat după mine timp de 10 minute şi nu am găsit coş de gunoi unde să-l arunc corespunzător. Multă lume, multe tarabe cu producători şi comercianţi de produse tradiţionale şi două-trei hoteluri care nu pot gândi cum naiba să facă să păstreze zona Bâlea Lac curată şi atrăgătoare.

Vă las, totuşi, cu o imagine cu Transfăgărăşanul. Pentru că zona Bâlea Lac e sinistră.


6 Responses to “Acum înţeleg de ce nu promovăm Bâlea Lac.”

  • silviu

   Mai cunosc pe cineva (important,nu spun cine) care spunea ca Sibiul nu are nevoie de turisti ca se strica monumentele si pe urma trebuie sa le reparam. Nu crezi ca e mai normal sa se gaseasca o solutie pentru pastrarea curateniei decat sa se limiteze accesul?

 1. Ilincescu Mihai Răspunde

  Am fost acum vreo 2 ani cu niste colegi sa curatam zona de la balea si lumea se uita ciudat la noi ba chiar s-au luat de noi ca nu mai aveau loc in container-ul de gunoi si ca e privat si daca vrem sa facem curat sa luam cu noi… numai ca erau prea multe prosti sa le putem lua ..

 2. Giurgiu Ciprian Florin Răspunde

  cind am auzit ca la Negoiu cabanierul se chinuie sa transforme poteca pentru a avea acces cu ATV .. mi-am zis ca gata si cu zona negoiu (va deveni comerciala, murdara si fizic si fonic)

 3. Daniel Manaila Răspunde

  Acum nu chiar pentru ca mai sunt. Celelalte beneficiaza de atuul altitudinii: Grossglocknerstraße si Passo delo Stelvio ar fi 2 dintre ele. Parca ambele bat 2700m sau pe acolo

Nu-ti fie frica! Comenteaza: