Adio, turism!


Nu-i așa că încă nu v-ați făcut planuri de concediu? Probabil că de Paști rămâneți acasă, deși v-ar fi plăcut să mergeți într-un city-break măcar în țară. Nu vă mai întâlniți cu prietenii și rudele la fel de des și nici nu vă mai trece prin cap să ieșiți la restaurant în grupuri mari.

Proprietarii de afaceri din domeniul turistic cer deja scutiri de impozite și ajutor pentru a-și păstra toți angajații. Primăria Sibiu pare să înțeleagă nevoile hotelierilor și îi va scuti de plătirea taxelor hoteliere. Oamenii încep să-și calculeze pierderile deși încă nici nu este perioada concediilor.

Patronii de restaurante au sistat orice investiții prevăzutepentru acest an și așteaptă să vină căldura, sperând casibienii să prindă curaj să iasă la terasă dacă nu trebuie să stea în spații închise alături de necunoscuți.

Europenii nu mai vin în România de frica unei posibile carantine astfel că își anulează pe bandă rulantă vacanțele deja rezervate aici.

Și nu sunt doar povești. Închiriez de patru ani apartament în regim hotelier și este pentru prima oară cândBooking.com îmi arată zero rezervări pentru tot restul anului. Zero! Nimic. Oamenii nu au planuri de vacanță nici măcar pentru luna august.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.