Am cerut lămuriri din partea parlamentarilor sibieni. Mă aştept să faceţi şi voi acelaşi lucru.


Sunt sătul şi obosit şi sunt convins că şi voi. Sunt obosit după atâtea proteste, sunt sătul de indiferenţa parlamentarilor PSD Sibiu, sunt sătul de lipsa de reacţie a parlamentarilor PNL, USR, FDGR. Sunt sătul aşa că trec la pasul următor: le cer explicaţii tuturor senatorilor şi deputaţilor de Sibiu, indiferent de partidul care i-a trimis acolo.

Astăzi am trimis mailuri cerând explicaţii celor ce ne reprezintă. Asta pentru că mă interesează ca două proiecte să fie neapărat implementate în Sibiu în următoarea perioadă, indiferent ce se va întâmpla în urma Ordonanţelor de Urgenţă deja prea mult comentate. Mă interesează ca următoarele două proiecte să fie implementate:

 • autostrada Sibiu-Piteşti şi
 • construirea la Sibiu a unui nou spital, modern.
Credit foto: Dragoş Dumitru

Parlamentarilor de la PSD le-am cerut explicaţii de ce au votat ieri împotriva acestor două proiecte. Ei au fost trimişi la Bucureşti de către sibienii ce au crezut în promisiunile lor cum că susţin construirea autostrăzii şi modernizarea spitalelor. Până şi azi mai sunt afişate măreţ aceste două sloganuri în vitrinele Filialei Sibiu a PSD. Ce s-a schimbat de la alegeri până azi? Aş vrea să ştiu şi eu de ce aceşti senatori şi deputaţi au votat împotriva intereselor Sibiului.

Dar nici senatorii şi deputaţii PNL, USR, FDGR nu trebuie să scape de dat explicaţii. De aproape 20 de ani Sibiul continuă să voteze foarte puţin cu PSD deşi cu toţii ştim cât avem apoi de suferit, din cauza bugetului mic primit an de an. Le-am cerut şi lor explicaţii şi lămuriri despre ce vor face în continuare pentru a putea, totuşi, demara cele două proiecte în viitorul cât mai apropiat. Asta până nu ne băgăm şi noi picioarele şi începem să votăm PSD doar pentru că acum nu ne sunt apărate interesele şi pentru a primi mai mulţi bani de la Bucureşti.

E de datoria noastră ca toţi cei ce ne reprezintă în Parlamentul României să ştie că sunt trimişi acolo pentru a lupta pentru noi. Da, pentru a lupta! Pentru sibieni! Nici nu mai contează cu ce partid ai votat. Atâta timp cât oamenii ăştia au acceptat să meargă în Parlament pentru a reprezenta sibienii, să o facă până la capăt!

Trebuie să ştim şi noi de la cei responsabili când vom avea autostrada Sibiu-Piteşti. Când vom avea un nou spital modern şi funcţional. Cum anume luptă ei pentru Sibiu.

Lista cu adresele de email ale senatorilor şi deputaţilor de Sibiu:

Mă aştept să le trimiteţi şi voi mailuri în care să le cereţi explicaţii şi lămuriri celor ce ne reprezintă. Este însă foarte important să o faceţi civilizat, altfel nimeni nu vă va băga în seamă iar toată strădania noastră şi a celor ce protestează zi de zi în frig şi ploaie va fi în van. Iată adresele de email ale senatorilor şi deputaţilor de Sibiu:

 • Arcaş Viorel – Senator PSD Sibiu, Președintele Comisiei de buget finanțe din Senat – viorel.arcas@senat.ro
 • Sitterli Ovidiu-Ioan – Deputat PSD Sibiu – ovidiu.sitterli@cdep.ro
 • Terea Ioan – Deputat PSD Sibiu – ioan.terea@cdep.ro
 • Nicolae Avram – Senator PSD Sibiu – nicolae.avram@senat.ro
 • Neagu Nicolae – Deputat PNL Sibiu – nickneagu@yahoo.com
 • Şovăială Constantin – Deputat PNL Sibiu – avocat@sovaiala.ro
 • Turcan Raluca – Deputat PNL Sibiu – raluca.turcan@cdep.ro
 • Cazan Mircea-Vasile – Senator PNL Sibiu – mircea@cazan.ch
 • Barna Ilie Dan – Deputat USR Sibiu – dan.barna@cdep.ro
 • Ganţ Ovidiu Victor – Deputat FDGR Sibiu – ovidiu.gant@cdep.ro

După ce le scrieţi, spuneţi-le şi prietenilor voştri să o facă… până când oamenii trimişi la Bucureşti să ne reprezinte, chiar o vor face. Daţi mai departe acest articol!

Update 1 martie 2017

După 21 de zile, am primit răspuns doar de la Mircea Cazan şi Raluca Turcan (a doua zi, dimineaţa, după ce le-am trimis emailul) şi de la Dan Barna (după 5 zile şi după ce a fost tras de mânecă de unul-altul pe Facebook). De la restul… tăcere.

Iată ce mi-au scris cei 3 care au răspuns:


13 comentarii la „Am cerut lămuriri din partea parlamentarilor sibieni. Mă aştept să faceţi şi voi acelaşi lucru.”

 1. Din experienta, o recomandare..pt un share masiv cu mailuri cat mai multe trimise, posteaza si textul mailului pt a putea fi preluat cu copy-paste (evident cu spatii editabile la nume

  1. La cata incredere am in politicienii care ne reprezinta am oricum mari indoieli ca sunt luate in serios mailurile. Dar poate ii zgandareau putin „volumele”

  2. Eu sunt interesat de unele lucruri, alti sibieni de alte subiecte. Parlamentarii trebuie sa vada ca suntem interesati de Sibiu, scopul meu nu e sa dea oamenii copy-paste ideilor mele

  1. votul e afisat pe site doar cand e vot electronic. Acun se voteaza cu mana, ptr ca e „stricat” sistemul electronic.

 2. Ar trebui sa mergem la cabinetele lor cand au audiente cu publicul aka prostimea si sa ii intrebam cum vine treaba asta cu a vota impotriva proiectelor pentru Sibiu, sa vada ca suntem cu ochii pe ei si nu ii lasam sa doarma 4 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.