Afacerea "pubela de gunoi"


Sunt atatea lucruri in viata care ni se par neimportante sau usor de trecut cu vederea. Sunt mai multe lucruri in viata care sunt de interes doar atunci cand au legatura cu noi. Afacerea „pubela de gunoi” este unul dintre aceste lucruri. Neinteresant. Dar totusi…
De cate ori ati ramas fara pubela de gunoi? De cate ori ati vrut sa aruncati gunoiul si nu ati avut unde? Si de data asta nu ma refer la gunoiul din politica.
Atunci cand m-am mutat la casa a trebuit sa fac un contract cu o firma de salubritate din Sibiu. Problema a fost cand a trebuit sa primesc o pubela de gunoi. Firma nu mai avea asa ceva „pe stoc”. Vreo cinci saptamani mergeam cu punga de gunoi, pe furis, in noapte, nevoit s-o arunc in containerul de la blocul vecin (cu siguranta de aia si-au pus lacat pe pubela de gunoi). Dupa ce, cu greu, am primit de la firma de salubritate o super-pubela de gunoi neagra si murdara, aceasta mi-a fost imediat furata. Astfel, a doua lada de gunoi a primit un scris mare si galben cu adresa unde locuiesc. Din pacate, am avut prea mare grija de frumusetea ei si adresa nu a fost scrisa cu vopsea ci cu autocolant. Greseala. Pentru ca poate fi usor dezlipit.
Ieri am ramas din nou fara pubela de gunoi. Asta dupa ce tot ieri am descoperit ca ramasesem si la birou fara ea. Sigur nu au fugit impreuna in lume asa ca… in Sibiu avem o banda de hoti de pubele de gunoi.

Exista mai multe posibilitati:
1. Sunt multi vecini in Sibiu care nu au chef sa plateasca pentru pubelele de gunoi asa ca le imprumuta pe termen nelimitat de la altii;
2. Gunoierii si-au facut propria afacere vanzand aceeasi lada de gunoi mai multor persoane. Second-hand. Si pubelele pe care le-am primit de la firma de salubritate contractata erau folosite. Cu siguranta curtea in care a fost inainte nu s-a desfiintat asa incat pubela sa ramana pe drumuri, fara stapan.

Imi pare extrem de rau ca nu m-am gandit sa-i fac poze, s-o includ in albumul foto de familie. Acum as fi putut sa merg cu ele la politie si s-o dau disparuta sau va puteam cere ajutorul s-o recuperez.

Foto: romania-curata


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.