Afaceri prospere


Am un magazin aproape de mine (fizic şi sufleteşte). Cunosc patronii şi le ştiu viaţa. Se zbat de mulţi ani să ţină pe lina de plutire afacerea de familie dar nu le merge deloc strălucit. Mereu poveşti cu cât de greu le merge şi ce puţini clienţi intră în magazin. Aşa că mai merg pe la ei din când în când prefăcându-mă că vreau să cumpăr câte ceva. Mă gândesc din casă cam ce mi-ar trebui şi ce cred că au pe stoc ca să nu mă trezesc acolo că le cer prăjitură atâta timp cât ei vând papetărie.

Nah, îmi pun îm plan să cumpăr carton colorat, mă duc la magazinul din colţ să le fac puţină vânzare dar nu au. Apoi mă gândesc că sigur trebuie să aibă carioci. Dar mă înşel. Luna trecută am vrut să cumpăr fimo. Am primit altceva în loc. Calc nu mai aveau pe stoc şi hârtie la top nu ţin. Astăzi aveam nevoie de scotch de lipit. „Hehe, nu avem aşa ceva. Cine mai cumpără scotch în zilele noastre?”. Vroiam să-i răspund că „deh, eu!” dar am plecat resemnat că niciodată nu au ce îmi trebuie.

True story, mates!


10 comentarii la „Afaceri prospere”

  1. Afacerile din RO scartaie pentru ca se adapteaza foarte greu spre deloc nevoilor consumatorilor si pentru ca au o orientare spre interior „stim noi ce le trebuie clientilor”, „stim noi cum se face salamul, ce daca zic clientii ca e prea sarat”, „cine mai cumpara scotch”, chiar daca tu ai cereri zilnic si asa mai departe…

  2. Este o problema adaptarea. Mai ales daca ai avut o perioada in care a mers k, iti este greu sa schimbi ceva ca te gandesti ca daca a mers pana acum de ce sa schimbi ca poate nu e k si o sa ai de pierdut. Dupa cateva luni, un an in care ai tot pierdut bani si clienti, cand iti dai seama ca ar fi trebuit sa schimbi nu mai poti pentru ca nu mai ai banii necesari sa faci stocuri si sa cumperi ce este acum la moda.

  3. El ce foloseste in loc de scotch? scuipici?
    Din pacate, mi se intampla si mie de multe ori asa.
    Si daca saptamana trecuta am gasit un produs care imi place, pot fi sigur ca n-am sa-l mai gasesc niciodata. Explicatia lor: nu se vinde FOARTE BINE. Nu le convine sa aiba in magazin decat produse care se vand „ca painea calda” si, mai ales, le vand scump pentru a nu fi obligati sa faca prea des aprovizionarea.

  4. Mulți sunt in situația asta. Dar eici e un cerc vicios. Daca aduci marfă tre să stai cu o parte pe stoc și să o plătești la furnizori deci cheltuieli când nu ai bani, dacă nu aprovozionezi nu ai ce vinde și moartea e sigură.

  5. bine ca nu ti-a dat dat scotch „Johnny Plmbaretu'”:))), din acela sigur se mai cere in ziua de azi, ca etichetele sticlelor nu se lipesc cu „scoci”, cum ar zice romanasu’.:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.