Afară din ţară cu maşinile bulgare


Se vrea schimbarea legislaţiei rutiere, mult discutată fiind propunerea ca maşinile înmatriculate în Bulgaria să nu mai poată circula pe teritoriul României mai mult de 90 de zile pe an, cumulat. Asta aduce palpitaţii printre jmecheraşii ce folosesc şoselele româniei dar plătesc taxe la Bulgari.

Evident, pe lângă prostia cu maşinile înmatriculate în Bulgaria mai sunt şi alte modificări neimportante cum ar fi:

 • valoarea amenzilor se vor calcula după venitul persoanei sancţionate
 • vor dispărea punctele şi vor creşte amenzile
 • pentru depăşirea liniei continue nu se va mai ridica permisul
 • amendat va fi proprietarul maşinii, nu conducătorul ei
 • procesele verbale nu vor mai putea fi contestate, indiferent…

Dar să ne întoarcem la ce ne arde pe noi mai mult, adică faptul că maşinile înmatriculate în Bulgaria nu pot circula mai mult de 90 de zile. Problemă dezbătută şi de Moise Guran, ieri, la Europa FM. Se spune că şoferii cu maşini înmatriculate în Bulgaria sunt mai periculoaşi iar cei cu maşini cu volan pe dreapta şi înmatriculate în Bulgaria sunt kamikaze pe şosele. Citez doar două intervenţii epice:

Vă spun repede pentru că sunt la volan. Am o maşină înmatriculată în Bulgaria şi vă spun sincer că încerc să respect toate legile româneşti.

Mi-am luat maşină din Anglia, cu volan pe dreapta, şi am înmatriculat-o în Bulgaria. Am dat 1000 eu. pe maşina din 2002 şi 500 pe înmatriculare. Nu mă deranjează că am volan pe partea aialaltă, chiar acum o conduc. Merg doar cu 60-70 la oră şi depăşesc pe dreapta.


11 comentarii la „Afară din ţară cu maşinile bulgare”

 1. No’, asta da spirit de european !! Pai ori suntem in Uniunea Europeana ori nu mai suntem, ori e libertate de miscare, ori nu e.
  Statul isi bate joc de noi cu taxa de inmatriculare.
  Parerea mea, parerea mea !

 2. 1. Atata timp cat la granite nu se noteaza exact cand si cine a intrat/iesit din tara nu poti vedea cate zile cumulat a fost masina cu nr. de Bulgaria in Romania. Deci, e degeaba legea aceasta.
  2. Punctele au rostul lor.
  3. in prezent se suspenda permisul de conducere pentru depasirea liniei doar in cazul depasirii. Daca depasesti linia continua pentru a face viraj la stanga (de ex.) NU se suspenda.
  4.”încerc să respect toate legile româneşti….Merg doar cu 60-70 la oră şi depăşesc pe dreapta.” Depasirea pe partea dreapta este persmisa doar daca conducatorul vehiculului din fata semnalizeaza intentia de a vira stanga. In rest este INTERZISA!
  5. cum vor da amenda pentru o masina care e inregistrata pe persoana juridica?!

 3. Punctele nu reprezentau inca o modalitate de a constrange conducatorii auto sa respecte legea?
  Eu persoanl, am vazut persoane care au redus viteza de deplasare, si-au cumparat headset si care au inceput sa poarte centura de siguranta pentru ca aveau 8-10-12 puncte…. Din pucntul meu de vedere si-au atins scopul.

 4. 1.Daca conduc o masina inmatriculata oriunde in lume n-ar trebui sa intereseze pe nimeni. Daca un investitor german sau italian vine cu masina inmatriculata in tara respectiva nu are voie sa circule in Romania decat 3 luni pe an? Sau vor sa faca o chestie doar pentru cele inmatriculate in Bulgaria? Ar fi discriminare.
  2.Daca sunt student fara venituri si parintii mi-au facut cadou o masina nu platesc nici o amenda?
  3.Cele mai multe accidente se fac atunci cand se depaseste linia continua. N-au trasat ei linia doar pentru ca le-a ramas vopsea.
  4.Deci politistul poate sa spuna si sa faca ce vrea. Are n-are dreptate platesti pentru ca n-ai dreptul sa contesti. Asta mi se pare cel mai grav intr-o democratie (chiar si ca a noastra) ca cineva, doar o persoana sa aiba dreptate. Nu ma mira. Si basescu si boc spun ca DOAR EI pot sa faca ceea ce e bine pentru Romania. Repet „pentru Romania”, nu pentru romani.

 5. creierul meu cu doua rotite nu intelege:

  – amendat va fi proprietarul maşinii, nu conducătorul ei????

  – procesele verbale nu vor mai putea fi contestate, indiferent…????

 6. Asta e o masura menita sa protejeze vanzarile masinilor frantuzesti (se stie cine le importa),taxa auto este ilegala si daca facem o scurta comparatie….Romania-taxa auto:aprox.1000 euro,kilometri de autostrada=286; UK-taxa auto unica:£55,kilometri de autostrada=4353 km

 7. „valoarea amenzilor se vor calcula după venitul persoanei sancţionate”
  Asta ii va linisti pe cei bogati si ii va incuraja pe cei multi sa incalce legile. Cei multi au salariu minim pe economie 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.