Alina Ceuşan vs. Mihai Negrea


Dacă se ajunge la proces, e de urmărit. Mi se pare că e primul caz public pentru recuperarea numelui unui domeniu .ro

Judecata

Pe scurt, Mihai Negrea a cumpărat un domeniu .ro – www.alinaceusan.ro. Acum, Alina Ceuşan încearcă să îl obţină în instanţă pe motiv că îi este încălcat drepul de a avea domeniu cu numele ei lucru care, teoretic, e de înţeles. Practic, pun pariu ca nu există doar o Alina Ceuşan în România. Chiar şi dacă ar fi singura cu numele ăsta, şansele de reuşită cred că sunt slăbuţe mai ales că domeniul www.ceusanalina.ro este liber. În plus, mai sunt libere şi

 • alinadrianaceusan.ro
 • adrianaalinaceusan.ro
 • ceusanalinaadriana.ro

şi tot felul de alte combinaţii cu cele 3 nume înmulţit cu 10 (.com, .net, .info etc) deci, practic, fata îşi poate folosi numele pe internet. Sunt curios ce va ieşi şi care sunt legile româneşti.

Pariuri?


33 de comentarii la „Alina Ceuşan vs. Mihai Negrea”

 1. din ce stiu eu, daca Alina Ceusan isi inregistreaza la OSIM numele pentru clasa din care face parte businessul lui Mihai Negrea il poate obliga pe acesta sa nu mai foloseasca domeniul .ro in aceasta directie, dar sa piarda domeniul … nu cred

 2. Da si nu. Pana la urma Mihai il foloseste deja iar tu cand inregistrezi o marca la OSIM depui declaratie pe proprie raspundere ca numele nu a mai fost folosit pana atunci. In plus, exista o perioada in care Mihai ar putea depune contestatie pe motiv ca el il foloseste deja.

 3. Am si eu o curiozitate – de ce ar luat cineva un nume de domeniu la intamplare, care sa fie fix un nume si prenume? De ce nu a inregistrat vasilicapopescu.ro in loc de alinaceusan.ro?

  1. Oare nu cumva sunt amândoi din Târgu Mureş? Oare nu cumva se cunosc? Oare nu cumva e o mică/ mare răzbunare? Oare nu cumva sunt prieteni sau duşmani? Oare sus-numiţii (reclamantă & pârât) nu cumva vor să-şi spele „rufele aka părul” în văzul celorlalţi…oare nu cumva eu momentan pierd timpul compunându-mi comentariul…:)

 4. din multe motive: SEO, link building, poate am o idee de site… sau poate sunt un ong si vreau sa ajut o persoana numita alina ceusan care are probleme de vedere. motivele sunt multiple… ideea e ca eu nu trebuie sa dovedesc nimic ci ea trebuie sa dovedeasca ca am vrut sa ma asociez cu numele ei… ceea ce e f f f departe de adevar.

  1. aici s-a putut dovedi direct prejudiciul si reaua intentie. dar in situatia mea nu e cazul…

 5. Stiti foarte prost 🙂 OSIM nu o sa inregistreze niciodata pe nicio categorie nume PROPRII cum ar fi numele si prenumele unei persoane. Nu poti sa impui nimanui sa nu isi foloseasca numele din buletin. Nu poti sa ii iei acest drept, pentru ca asa il cheama pe el 🙂 Exemplu, raposata Madalina Manole, pe care o cheama Maria Magdalena Manole, si daca cumva cautati la OSIM, inca mai e numele de scena inregistrat. Alina Ceusan se crede mare vedeta de are impresia ca cineva poate sa ii dea ei domeniul acela de internet iar numele ei nu o sa si`l poata inregistra EVER. Va mai dau un exemplu, cautati http://www.justinbieber.com, a avut aceeasi problema ca si Alina si nici macar acum nu a reusit sa obtina domeniul respectiv si totusi, baiatu e vedeta :)) fata de Alina. Domeniile de internet sunt MUULTE si LIBERE LA ALEGERE. Putea sa ia http://www.alinaceusan.ro, OSIM poate impune folosirea in anumite categorii de activitate, muzica, publicitate, etc in niciun caz pe internet. Cum ar fi sa dau eu in judecata pe toti care au pe facebook profil cu nume identic cu al meu :)) E o mare aberatie si culmea :)) a mai aparut si in ziare :))))

 6. Mi se pare o mare tâmpenie, probabil e o răfuială între părți, stârnită de un ego mult prea umflat. Unii oamenii au prea mult timp liber disponibil și aleg să și-l petreacă pe la avocați.

 7. update 2020. procesul se reia de la zero. actiune inceputa in 2012.
  🙂 faina treaba de tot. nimic nu mai e valid de atunci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.