5 paşi ajutători cum să te laşi de fumat


 1. În ziua zero (atunci când ai hotărât să te laşi de fumat) nu vei simţi aproape nimic schimbat. Nimeni nu-ţi va ridica statuie şi nu va fi o zi ieşită din comun. Ai de lucrat puţin doar la mentalul tău. Dimineaţa trebuie să te convingi să nu fumezi. Aruncă la prima oră pachetul de ţigări şi bricheta, nu le ţine ca strategie de rezervă şi nu mai evita ziua zero. Astăzi trebuie să fie!
 2. După câteva zile deja vei simţi o tensiune şi dorinţa de a fuma. Nu te lăsa aşa uşor, demonstrază că nu eşti slab. O simplă ţigare nu-ţi poate stăpâni viaţa. Notează-ţi cu roşu în calendar fiecare zi de nefumător. Vei avea o satisfacţie atunci când paginile calendarului se vor înroşi;
 3. Roagă-ţi partenerul de viaţă să te înţeleagă. Cu siguranţă se vor ivi tensiuni şi certuri tâmpite ce nu-şi au rostul. Până la urmă ce e mai important pentru voi – evitarea a 2-3 luni de tensiuni (care vor fi uitate până la urmă) sau să te laşi de fumat? Susţinerea e foarte imprtantă;
 4. Apucă-te de sport. Mergi la sală, du-te la înot sau aleargă în parc. Chiar şi o simplă plimbare până la birou cu bicicleta ajută. După ce depui efort nu-ţi va mai arde o perioadă să fumezi;
 5. Nu te gândi la renunţatul la fumat ca la o mare realizare. Cu cât de gândeşti mai mult şi îi dai mai mare importanţă, cu atât îţi va fi mai greu. Scopul e unul simplu – să uiţi că vrei să fumezi. Nu-ţi trebuie laude şi premii că nu ai mai tras din ţigară câteva săptămâni. Vei vedea că atunci când ajungi la 2 ani de nefumător îţi vei da seama că de fapt era ceva normal să te laşi de fumat. De fapt, este normal să nu fumezi.

5 comentarii la „5 paşi ajutători cum să te laşi de fumat”

 1. Eu personal sunt total impotriva drogurilor, dar acuma-mi dau seama ca poate multora le-ar face bine, is prea multi cimpanzei impresionabili si oligofreni.
  Daca vreti droguri lasati dracu tigarile, weedu, etnobotanicele, heroina si in special porcaria aia numita alcool, chestii care numa va distrug!
  Try Coca[cenzurat]+Ecstasy=Love!!! Combinati cu sex, muzica, tortura, etc! Nu exagerati, luati-o incet, don’t overdose, mariti incet dozele treptat dupa tolerantza! Cand observati ca nu se mai schimba modu in care vedeti lumea din jur pe parcurs ce mariti doza, opritiva brusc din tot, dar OPRITI-VA BRUSC!!! Gata, nu mai luati nimic, niciodata, nu va mai ajuta, ati luat suficient, nu va feriti de cat de oribil va veti simti cand opriti brusc consumul, asigurati-va o existentza comoda mental si va merita totul pan la urma. Asta-i foarte important, confortul trebuie sa fie prezent pe tot parcursul, nu va stresati, nu va implicati, nu va temeti, nu aveti initiativa, etc.
  La sfarsit, uitativa-n oglinda, intrebati-va de ce vi s-a modificat fatza, de ce v-au crescut sinusurile si chestii, de ce aratati mult mai bine, de ce aveti „ochi de extraterestri” ca mine… Si intrebati-va de ce puteti sa faceti atatea chestii noi, de ce va miscati mult mai bine, de ce aveti un coeficient de inteligentza mult mai mare, de ce ati devenit foarte talentati si creativi, iara etc..
  Eu n-am avut niciodata nevoie, da la mine nu se pune, io’s de la fabrica de monstrii, da cred ca multi dintre voi aveti nevoie disperata de asa ceva, doar asa sa nu muriti prosti…
  Doamne fereste! Am ajuns sa fac reclama la droguri? EU, care-s total impotriva lor? Se pare ca da…

 2. Completare: Be happy!!! Nu mai separati chestiile pozitive! Uitati educatia rau-voitoare pe care ati primit-o (rau-voitoare nu din cauza parintilor)! Think: Suffering is good! Caring is bad! Scoateti-va total din minte compasiunea, supararea, frica. Fiti „malefici”! Transformati a face rau si a vi se face rau intr-o joaca! Daca v-au palmuit parintii vreodata probabil au facut-o la suparare, nu mai asociati cu suparare, asociati cu bucurie! Extrapolati la orice! Oamenii sunt foarte empatici la starea mentala a celorlalti si probabil nu v-ati dat seama ca ce v-a deranjat in realitate a fost suparea sau tristetea celuilalt, nu „raul” in sine. Daca ati fi asociat „raul” cu bucurie, v-ar fi placut extrem de mult. Eu cu verisoara-mea ne „obligam” reciproc sa mancam greiari vii cand eram mai mici. Nu mai luati de bun ce vi s-a spus ca-i rau si ce vi s-a spus ca-i bine! Doar durerea de care te temi doare!
  Daca ati inteles ce-am scris, intelegeti si asta: Nu mai fiti ca niste caini dresati!

 3. Decat tigari sau droguri, mai bine administrati-va niste muzica: Doua exemple de videoclipuri de nota 10, WOW:

  -ceva mai vechi:
  MAXX – GETAWAY

  -ceva foarte proaspat si foarte la moda, campionatu mondial:
  K’NAAN & NANCY AJRAM – WAVING FLAG (neaparat varianta cu Nancy Ajram, aia cu David Bisbal ii extrem de nashpa)

  Vedeti, exista si droguri gratis, echilibrate. Daca va alimentati propria minte cu droguri chimice sau nonchimice, rezultatul va fi doar atat de echilibrat precum mintea voastra, precum informatia pe care o bagati in ea. Si fara echilibru veti da de deprimare, plictiseala, stress, lehamite, etc.

 4. Imi cer scuze, nu am intentionat sa instig, nu se va mai intampla. Am crezut ca scriu doar niste lucruri pe care majoritatea nu le stiu si care-s centrale si esentiale, am crezut ca ofer doar informatii, nu instigare, oamenii fac ce vor, intotdeauna fac numai ce vor. Nici nu credeam ca pot instiga prin cuvinte, cuvintele n-au nicio valoare. Dar promit ca nu voi scrie absolut nimic care poate fi interpretat de nimeni ca fiind controversat sau deranjant in vreun fel. N-am intentionat sa deranjez pe nimeni, dimpotriva…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.