După 20 de ani.


Aşa a început o aventură de câteva zile, pusă la cale foarte din scurt, cu oamenii ce mi-au rămas cei mai dragi din tinereţile mele. Nu a fost cazul să spun mai mult decât „vreau să ne vedem în Amsterdam de ziua mea” şi şi-au cumpărat direct biletele de tren şi autocar. Am fost luat pe nepregătite, vă spun sincer, pentru că nu mă aşteptam să reacţioneze atât de repede. Nu mai vorbisem, totuşi, de cel puţin jumătate de an cu niciunul dintre ei. Iar de văzut, din 2016.

În 2016 i-am întâlnit ultima oară în carne şi oase, imediat după divorţul meu. Simţeam atunci nevoia să am alături nişte oameni dragi cu care mă pot înţelege doar din priviri, care să nu pună întrebări tâmpite indiscrete şi să ştie exact cum trebuie să se comporte cu mine pentru a mă face să mă simt bine. Exact aşa şi acum. După o despărţire dureroasă, am avut din nou nevoie de ei şi, fără vreun semn de îndoială, au răspuns imediat pozitiv.

Unii ar spune că prietenii adevăraţi nu se caută doar atunci când ai nevoie de ei. Eu spun, însă, că pe prietenii adevăraţi îi poţi suna oricând, la orice oră, chiar dacă nu aţi mai vorbit de jumătate de an. Şi să ştii sigur că îţi vor răspunde.

Foto din Amsterdam: Link Facebook.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.