Aplicaţii taxi pentru smartphone… şi la Sibiu.


Călin se plânge că nu există şi la Sibiu aplicaţii de smartphone cu care poţi chema un taxi. Ba da, există o aplicaţie de mobil.

Chiar voiam să scriu despre asta în zilele următoare pentru că am încercat la Bucureşti Star Taxi care cred că e Dumnezeul aplicaţiilor de taxi din România. Nu doar că vezi taximetriştii din jur şi informaţii despre ei (cu reviewuri de la clienţi şi tot tacâmul) dar poţi comunica direct cu şoferul până ajunge la tine. Ai posibilitatea să-i trimiţi mesaj sau să îl suni… asta ca să nu mai spun că vezi pe hartă exact unde este şi aşa îţi dai seama cam în cât timp ajunge la tine.

Şoferul mi-a spus că e extrem de mulţumit de aplicaţia de mobil pentru comandat taxiuri mai ales că sunt alt gen de clienţi. Nu îţi mai vin în maşină toţi ţăranii cu patru clase. Asta pe lângă faptul că plăteşte doar 100 de lei pentru a fi prezent în aplicaţie faţă de 300 de lei cât dădea pe staţia de la compania de taxi (tocmai ce renunţase la o staţie).

taxi

Vă întrebaţi dacă funcţionează? Cea mai bună zi pentru Star Taxi a fost cu 5100 de comenzi. Asta în condiţiile în care companii mari de taxi nu au prin telefon (prin centralistă) peste 3000 de comenzi într-o zi. Deci da… ăsta e viitorul. Mai mult, cei de la Star Taxi sunt în proces de a-şi deschide propria firmă de taxiuri. Mulţi dintre taximetrişti au renunţat cu totul la companiile vechi pentru a onora doar comenzi prin aplicaţia de mobil (asta şi pentru că nu le era permis de către companii să fie înscrişi în aplicaţie).

Şi totuşi… la Sibiu ce aplicaţie de mobil pentru comandat taxiuri există?

La Sibiu e de vreo 2 luni Taxi Zoom. Nici eu nu aş fi aflat de ei dacă nu mi-ar fi cerut să le scriu un advertorial (dar uite că scriu fără bani). Deocamdată funcţionează doar cu taxiurile 924 şi tu ca client nu ai legătura cu şoferul ci tot prin centralistă. Am folosit aplicaţia de mai multe ori şi-şi face treaba deşi plusul mare al aplicaţiilor mi se pare că lipseşte aici – legătura cu şoferul şi comunicarea cu el. Nu-mi place să aştept în frig până vine taxiul aşa că mie îmi e de mare folos să ştiu exact unde este taxiul şi când ajunge în faţa casei. În orice caz, e un pas şi pentru Sibiu.


6 comentarii la „Aplicaţii taxi pentru smartphone… şi la Sibiu.”

  1. sunt si alte aplicatii care sunt gratuite atat pentru clienti cat si pentru soferi, doar trebuie promovat, una dintre ele taxi anywhere ce se poate descarca atat varianta client cat si varianta sofer din google play sau app store.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.