Apocalyptica – niste nebuniAm fost si i-am vazut. Apocalyptica live. Am citit ca Ovi i-a ratat la Vama Veche. Eu i-am vazut chiar a doua zi, intr-un concert la Budapesta, la Sziget Festival. Recunosc, nu am nici macar un cd cu ei dar intotdeauna i-am ascultat cu placere.
Am ratat inceputul pentru ca a trebuit sa fug de la Sex Pistols (povestea aici). Pentru a gasi scena a trebuit sa merg prin intuneric, facand slalom printre corturi. Multi se indreptau spre concert asa ca nu mi-a fost greu sa gasesc locatia. Cand am ajuns… surpriza… concertul se tinea intr-un cort. Nu ma asteptam la asta. Credeam ca va fi o scena in aer liber. In fine. Cortul era deja aproape plin. Apocalyptica incepuse se cante. Normal ca iar a trebuit sa ajung in fata. In primul rand. Acolo, pe gard. Asa ca incepem in aventura de a ajunge cat mai in fata. Nefiind chiar plin cortul, strategia a fost s-o luam pe margine ca apoi sa incercam sa ajungem intr-un loc cat mai bun. Pe laturi era ingrozitor. Ventilatoare gigantice bagau aer in cort. Aer rece. Mureai de stateai acolo tot concertul.
Nici o surpriza, am ajuns in chiar primul rand. Nu chiar pe mijlocul scenei. Nefiind chiar fani inraiti Apocalyptica, am preferat sa ramanem intr-un loc bun de unde am vazut perfect absolut tot showul.
Impresii? Tipii astia de la Apocalyptica sunt clar niste nebuni. Au cantat la violoncelele alea ca si cum erau niste viori mici. Se jucau pur si simplu cu ele. Arcusul gasea intotdeauna corzile, chiar daca instrumentul era in aer sau deasupra capului.
Pentru cine nu stie, instrumentele Apocaliptyca sunt doar 4 violoncele si, de cativa ani, un set de tobe. Dar suna excelent. Trupa s-a infiintat in 1993, in Finlanda.
Hai si un video:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.