Arhitecţi importanţi din Sibiu


Cum e posibil să fi student la arhitectură, să ai profesori arhitecţi din Sibiu (printre care fostul arhitect şef, fostul arhitect şef interimar şi alţi arhitecţi sibieni cu premii de arhitectură la activ), să înveţi despre arhitectura din Sibiu, să faci diverse proiecte de restaurare ale clădirilor din centru istoric din Sibiu şi totuşi… nimeni să nu-ţi amintească niciodată de arhitectul Otto CZEKELIUS?

Otto CZEKELIUS, arhitect născut la Sibiu, devenit arhitect şef al Madridului pentru 11 ani, oraş pentru care realizează diverse proiecte de modernizare şi sistematizare. Influenţează şi proiectele de sistematizare ale oraşelor Zagreb şi Sevilla. Devenit apoi şi arhitect şef al oraşului Sibiu, reuşind să salveze, în vremea comunismului, clădirile istorice din centrul oraşului care trebuiau demolate pentru a face locul unor blocuri etc etc. Şi totuşi, nimeni din profesorii tăi de arhitectură nu aminteşte niciodată de el – marele sibian Otto CZEKELIUS.

Mai multe despre Otto CZEKELIUS, AICI.


4 comentarii la „Arhitecţi importanţi din Sibiu”

  1. asta nu e o scuza. si nici un motiv. programul colegiului este facut de profesori de la bucuresti. majoritatea profesorilor ce predau la colegiu sunt de la bucuresti.

  2. nu era intentionata nici ca scuza, nici ca motiv. era o acuzatie. astfel de colegii nu ar mai trebui sa existe. asta a fost si promisiunea lui mac popescu, dar se pare ca inca nu poate renunta la banii pe care ii aduce. avand in vedere ca in ziua de azi nu se mai produc conductori arhitecti, un colegiu de arhitectura ce produce in cei 3 sau 4 ani din programa lui?

  3. eh, nici nu trebuie sa mergem cu discutia pana acolo… colegiul din sibiu scotea conductori arhitecti cu specializarea „conservarea si restaurarea monumentelor istorice”. dupa cum se stie, conductorii arhitecti nu au voie prin lege sa se atinga de nici un monument si nici macar sa proiecteze prin zone istorice asa ca… colegiul asta a fost o aberatie de la bun inceput.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.