Arhitectura restaurantului Terracotta


Tocmai ce s-a deschis în Sibiu un nou restaurant cu reţete spaniole, italieneşti, portugheze, în general bucătărie mediteraneeană preparată de un bucătar român venit din şcolile culinare din Roma. De mâncare nu prea am ce să vă zic pentru că eu ştiu una şi bună – dacă îmi place mănânc, dacă nu, las deoparte. Nu-mi dau seama care e mâncarea mai bună sau de ce un anumit preparat este preferat.

Dar ştiu să vă spun câte puţin despre amenajarea restaurantului.
Este exact combinaţia aia dintre vechi şi nou, dintre nefinisat şi lustruit, combinaţia ce-mi place mie cel mai mult. Cărămida aparentă neregulată este continuată foarte firesc cu sticlă semi-mată, puţin fumurie. Coloanele negre de fontă vechi de-un secol, ce amintesc de o hală industrială, se combină aproape perfect cu candelabrele întâlnite de obicei doar în cele mai înstărite palate iar faţada restaurantului ce dă spre terasă este împărţită brutal cu un brâu negru luminat pe înserate. Deasupra lui stau cuminţi plantele agăţătoare ce dau veselie cărămizilor aparente din registrul inferior.

Şi acum preferatele mele. Bucătăria este deschisă. Şi asta nu înseamnă doar că bucătarii prepară calamarul după un geam transparent ci este deschisă total, masa la care eşti aşezat devenind totuna cu mirosul plăcut ce vine din bucătărie. Iar baia este exact cum am vrut s-o fac la mine acasă, cu toţi pereţii de sticlă.

Restaurant Terracotta Sibiu, str. Dobrun nr. 1.


4 comentarii la „Arhitectura restaurantului Terracotta”

  1. frumos! o sa merg si eu ! dar eu am cautat un nr de telefon pentru rezervari pt un grup. sunt 30 de articole pe net si nici un nr de telefon . Nu au ? sau nu am cautat eu bine .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.